Tiedote
Joensuu

Taikuri Alfrendo kiertää kouluja Kontiolahdella ja Liperissä perjantaina 26.8.2016

  • klo 9.00 - 9.35 Kirkonkylän koulu, Koulukuja 2, 81100 Kontiolahti
  • klo 10.20-10.55 Onttolan koulu, Koulutie 10, 80510 Onttola
  • klo 11.25 - 12.00 Ylämyllyn koulu, Paloaukean yksikkö, Patteristontie 12 e, 80400 Ylämylly

Esityksen kesto on noin 35 minuuttia.

Liikenne on lapsen silmin aivan erilainen paikka kuin aikuiselle. Monet yllättävät tapahtumat voivat viedä mennessään lapsen huomion. Esityksessä Alfrendo tupsahtaa Angleeran saarelta keskelle liikenteen sekamelskaa. Ihmetystä ja kysymyksiä on pää täynnä: Milloin ylitän tien? Mitä ovat nuo pompulaiset kolme eriväristä valoa? Onpa täällä kiireistä, miten minä selviän täällä liikenteen melskeessä hengissä? Löytyykö apua ihmistyyppien oivalluksista vai mistä ja mikä oikein on Taika-Avain? Näihin ja kaikkiin muihin kysymyksiin vastataan esityksen aikana.

Keskeisimmät liikennesäännöt kertauksessa

Taikuri Alfrendo on kuopiolaisen taikurin Jukka-Tapio Keräsen taiteilijanimi. Liikenneturvan kanssa yhteistyössä tehdyn esityksen ajatuksena on kertoa sadun ja taiankin keinoin lapsille siitä, miten liikenteessä pitäisi toimia. Lapset auttavat Alfrendoa selviämään, ja samalla oppivat itsekin.

Esityksessä kerrataan kotona ja koulussa opittuja toimintatapoja kuten turvallinen tienylitys ja tärkeimmät liikennesäännöt.

”Yksi esityksen parhaita puolia on se, että siinä annetaan lapsille tilaa hoksata ihan itse, miten toimia liikenteessä muut huomioon ottaen ja turvallisesti. Eri suunnista tulevat viestit tukevat lapsen kasvamista turvalliseksi ja toiset huomioon ottavaksi liikkujaksi ja vähentävät tapaturmariskejä.”, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Mari Voutilainen Joensuusta toteaa.

Turvallinen liikkuminen omassa lähiympäristössä on tärkeää lapsen kehityksen kannalta. Kuten muutkin elämässä tarvittavat tiedot ja taidot, myös lapsen valmiudet liikkua liikenteessä itsenäisesti kehittyvät vähitellen. Lapsen turvallista liikkumista edistävät turvallinen liikenneympäristö, turvavälineiden käyttö, liikennekasvatus sekä kaikille tienkäyttäjille suunnattu liikenneturvallisuusviestintä.

Lisätietoja

Yhteyspäällikkö Mari Voutilainen, puh. 0400-960177, mari.voutilainen [at] liikenneturva.fi
Taikuri Jukka-Tapio Keränen, puh. 044-3553549, alfrendo [at] alfrendo.fi