Siirry sisältöön

Tietosuoja

24.5.2019

Olemme Liikenneturvassa sitoutuneet suojaamaan palvelujemme käyttäjien yksityisyyttä. Käsittelemme henkilötietoja asianmukaisesti ja vain siinä laajuudessa, kun se on toiminnassamme tarpeellista.

Tietojen käsittelytavat perustuvat EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (2016/679) ja tietosuojalakiin (1050/2018).

Kerromme seuraavasti, miten käsittelemme henkilötietojasi eri rekistereissämme. Päivitämme tietosuojaselosteita tarvittaessa ja merkitsemme muutospäivämäärän selosteeseen. Jos muutokset ovat merkittäviä, voimme kertoa niistä myös muulla tavalla, kuten sähköpostilla tai ilmoittamalla asiasta sivuillamme. Suosittelemme, että käyt säännöllisesti sivuillamme ja huomioit mahdolliset muutokset.

Jos sinulla on selosteemme luettuasi kysyttävää henkilötietojen käsittelystämme, ole yhteydessä, niin autamme.

Liikenneturvan henkilötietorekisterien tietosuojaselosteet

Verkkosivut
Tiedotejulkaisujärjestelmä
Liikennevilkku-lehden asiakasrekisteri
Postituksen asiakasrekisteri
Asiakasrekisteri
Kouluttajarekisteri
Liikenneturvallisuusalan ansiomitalit
EAK-kouluttajakurssien (EAK, MPEAK, REAK, EAK65+) ilmoittautumiset
Liikenneturvan kyselyt, arvonnat, kilpailut, tapahtumailmoittautumiset, tilaukset ja työntekijöiden rekrytointi
Henkilöstö- ja taloushallinto, kouluttajat ja muut palkkionsaajat
Työnhakijarekisteri
Microsoft 365
Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Henkilötietojen käsittely verkkosivustoamme käytettäessä

18.5.2020

Liikenneturvan verkkosivujen selaaminen ei edellytä rekisteröitymistä. Kysymme henkilötietojasi vain silloin, kun

  1. lähetät meille palautetta
  2. esität meille kysymyksen
  3. teet meille tuotetiedustelun
  4. tai ilmoitat moottoripyöräkurssista.

Yllä mainituissa lomakkeissa kysymme nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi, mutta tietoja käytetään vain sinulle vastaamiseen. Tiedot säilytetään palvelimella kuusi kuukautta lomakkeen vastaanottamisesta. Tietoja ei julkaista. Lomakkeilla lähettämäsi tiedot on suojattu. Moottoripyöräkurssien tiedot julkaistaan Liikenneturvan verkkosivuilla ja ne ovat verkkosivuilla seuraavan vuoden alkuun saakka.

Henkilötietoja kerätään myös esim. kilpailujen ja ilmoittautumisten yhteydessä. Tietoja käsitellään vain kyseistä tarkoitusta varten, eikä niitä säilytetä kilpailun tai tilaisuuden päättymisen jälkeen.

Kun tilaat meiltä materiaalia, käsittelemme henkilötietojasi materiaalin toimittamista varten.

Liikenneturvan sivusto käyttää evästeitä. Evästeiden avulla keräämme sivustomme käyttäjistä tilastotietoa, jota käytämme ensisijaisesti sivustomme käytön analysointiin ja kehittämiseen. Kaikki kerätty tieto on nimetöntä eikä sitä voida yhdistää yksittäisiin käyttäjiin. Tutustu evästeiden toimintaan ja käyttämiimme evästeisiin.

Tiedotejulkaisujärjestelmä

24.5.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Tiedotejulkaisujärjestelmän yhteyshenkilö on Minna Saarinen, minna.saarinen@liikenneturva.fi, p. 020 7282 331.

Miksi ja millä perusteella käsittelemme henkilötietoja?

Olennainen osa Liikenneturvan toimintaa on liikenneturvallisuusaiheista viestiminen. Keräämme henkilötietoja viestintää eli tiedotteiden ja uutiskirjeiden lähettämistä varten. Voimme käyttää henkilötietoja myös palvelujemme kehittämiseen ja viestinnän arviointiin.

Lähetämme uutiskirjeitä sidosryhmiimme kuuluville henkilöille ja verkkosivujemme kautta tilauksen tehneille.

Henkilötietojen käsittely voi perustua henkilön omaan suostumukseen. Esimerkiksi kun tilaat Liikenneturvan uutiskirjeen, kysymme sinulta suostumuksen tietojesi käsittelyyn.

Henkilötietojen käsittely voi perustua myös Liikenneturvan oikeutettuun etuun. Tällä tarkoitetaan sitä, että Liikenneturvalla on lailla määrätty liikenneturvallisuuden edistämistehtävä, ja sen perusteella Liikenneturva voi lähettää tiedotteita henkilöille, joiden työnkuvaan ja asemaan liikenneturvallisuusasiat liittyvät. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Tiedotteiden ja uutiskirjeiden lähetystä varten keräämme nimen ja sähköpostiosoitteen. Käyttämämme tiedotejulkaisujärjestelmän analytiikka kerää tietoja palvelujen kehittämiseksi. Järjestelmän keräämiä tietoja ovat:

  • viestien avaamisajankohta ja -sijainti IP-osoitteen perusteella
  • ajankohta, jolloin henkilö on liittynyt tai olemme Liikenneturvassa liittäneet hänet jakelulistalle
  • linkkien klikkaukset ja ajankohdat
  • sähköpostiohjelma, jolla viesti on avattu
  • viestin jakaminen sosiaaliseen mediaan
  • IP-osoite.

Tiedotejakelujärjestelmämme rekisteröi IP-osoitteesi silloin, kun tilaat uutiskirjeen tai kun klikkaat uutiskirjeessä olevaa linkkiä. Järjestelmä kerää tässä yhteydessä myös suuntaa -antavaa paikannustietoa IP-osoitteen perusteella. Lisätietoja IP-osoitteen paikannuksesta löydät palveluntarjoajan verkkosivulta.

Voit kieltää em. tietojen keräämisen tiedotteiden ja uutiskirjeiden alareunasta kohdasta Päivitä asetukset.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Poistamme henkilötietosi, kun peruutat itse uutiskirjeen tilauksen tai kun tieto poistotarpeesta saadaan muualta. Sähköpostiosoite säilyy järjestelmässä kuitenkin varmistamassa, ettei osoitteeseesi lähde meiltä enää postia.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Keräämme henkilötiedot suoraan sinulta esimerkiksi silloin, kun tilaat uutiskirjeemme, kohtaamme tapaamisessa tai tapahtumissa, tai pidämme muutoin yhteyttä. Voimme kerätä tietoja myös yleisesti saatavilla olevista lähteistä, kuten lehdistä ja internetistä, sekä ulkopuolisten palveluntarjoajien rekistereistä.

Tietoja päivitetään sinulta saatujen tietojen perusteella sekä esim. julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojenluovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Liikenneturvan tiedotejakelujärjestelmä on ulkopuolisen palveluntarjoajan tuottama ja henkilötietoja käsitellään palveluntarjoajan EU:n ulkopuolella sijaitsevilla palvelimilla. Palveluntarjoajamme noudattaa tietosuojalainsäädäntöä eikä henkilötietoja siirretä ilman Liikenneturvan hyväksymistä eteenpäin.

Henkilötietoja ei luovuteta muille kolmansille osapuolille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötietosi käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät.

Liikennevilkku-lehden asiakasrekisteri

24.5.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Liikennevilkun asiakasrekisterin yhteyshenkilö on Tarja Hämäläinen, tarja.hamalainen@liikenneturva.fi, p. 020 7282 321.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietoja käsitellään Liikenneturvan asiakaslehden Liikennevilkun tilausten hallintaan ja lehtien postittamiseen asiakkaille. Tietoja voidaan käyttää myös yhteydenpitoon. Henkilötietojen perusteella arvioidaan ja kehitetään lehden levikkiä.

Henkilötietojen käsittely perustuu Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen joko asiakassuhteeseen tai Liikenneturvalle lailla määrättyyn liikenneturvallisuuden edistämistehtävään. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Liikennevilkun asiakasrekisterissä käsitellään seuraavia henkilötietoja:

  • nimi
  • postiosoite
  • sähköposti
  • maakunta
  • organisaatio (yritysasiakkaat).

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Henkilötietoja säilytetään siihen asti, kunnes rekisteröity lopettaa tilauksen tai kun Liikenneturva lopettaa tilauksen.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan rekisteröidyltä itseltään mm. sähköpostitse tai puhelimitse, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan. Tietoja voidaan kerätä myös ulkopuolisista lähteistä, kuten lehdistä ja muista julkaisuista, yleisesti saatavilla olevista internet- ja muista lähteistä sekä ulkopuolisten palveluntarjoajien rekistereistä.

Tietoja päivitetään rekisteröidyltä itseltään saadun tiedon tai muuta kautta saadun tiedon perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja käsitellään Liikennevilkun painatuksen ja postituksen hoitavassa yrityksessä.

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Tietoja ei luovuteta muille tahoille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Postituksen asiakasrekisteri

24.5.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Postituksen asiakasrekisterin yhteyshenkilö on Johanna Lorentz, johanna.lorentz@liikenneturva.fi, p. 020 7282 327.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojen perusteella asiakkaalle lähetetään postissa hänen tilaamansa Liikenneturvan materiaali, esim. esitteet tai julisteet.

Henkilötietojen käsittely perustuu sopimukseen, joka syntyy, kun asiakas tilaa materiaalia Liikenneturvan verkkosivujen kautta, puhelimella tai sähköpostilla.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Postituksen asiakasrekisterissä käsitellään seuraavia tietoja:

  • yrityksen tai yhteisön nimi
  • etu- ja sukunimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • postiosoite
  • tilattu materiaali ja sen määrä
  • toimitustapa
  • toivottu materiaalin toimitusaika
  • käyttötarkoitus
  • tapahtuman tiedot (ajankohta, paikkakunta, osallistujamäärä, järjestäjä).

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Asiakkaan henkilötietoja säilytetään yksi vuosi sen jälkeen, kun materiaali on lähetty Liikenneturvasta. Tällä varmistetaan, että postituksen mahdolliset virheet saadaan korjattua. Paikkakuntakohtaiset tilausmäärät tallennetaan tilastointia varten.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Henkilötiedot saadaan asiakkailta itseltään materiaalin tilaamisen yhteydessä, mahdolliset päivitystiedot saadaan myös asiakkaalta.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Asiakkaiden henkilötietoja (nimi, yritys tai yhteisö, osoite) käsitellään Postin palvelussa materiaalin lähettämistä varten.

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Tietoja ei luovuteta muille tahoille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötietosi käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Asiakasrekisteri

9.11.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Asiakasrekisterin yhteyshenkilö on Katja Mäkilä, katja.makila@liikenneturva.fi, p. 020 7282 329.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Liikenneturvan asiakasrekisteriä käytetään Liikenneturvan ja sen sidosryhmiin kuuluvien henkilöiden välisen viestinnän hoitamiseen.

Henkilötietojen käsittely voi perustua Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen Liikenneturvalle lailla määrättyyn liikenneturvallisuuden edistämistehtävään. Liikenneturva voi lähettää esim. sähköisiä tiedotteita henkilöille, joiden työnkuvaan ja asemaan liikenneturvallisuusasiat liittyvät.

Henkilötietojen käsittely voi perustua Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen Liikenneturvan ja sen työntekijän väliseen työsuhteeseen.

Henkilötietojen käsittely voi perustua Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen Liikenneturvan ja kouluttajan väliseen sopimussuhteeseen.

Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Henkilötietojen käsittely voi perustua myös rekisteröidyn suostumukseen.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Asiakasrekisterissä käsitellään seuraavia henkilötietoja:

  • nimi
  • nimike
  • organisaatio
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • postiosoite
  • maakunta
  • maa
  • tieto suoramarkkinoinnin kiellosta
  • sidosryhmä
  • yhteyshenkilö
  • kieli, jota käytetään viestinnässä.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Tiedot hävitetään, kun ne arvioidaan tarpeettomiksi, esim. jos henkilö ei enää työskentele liikenneturvallisuusasioiden parissa.

Tiedot poistetaan, kun rekisteröity ilmoittaa, ettei hänen tietojaan saa käsitellä.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta itseltään mm. tapaamisten ja muun yhteydenpidon yhteydessä. Tietoja voidaan kerätä myös ulkopuolisista lähteistä, kuten lehdistä ja muista julkaisuista, yleisesti saatavilla olevista verkkolähteistä sekä ulkopuolisten palveluntarjoajien rekistereistä.

Tietoja päivitetään rekisteröidyiltä itseltään saatujen tietojen perusteella sekä esim. julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella.

Automatisoitu päätöksenteko ja profilointi

Rekisteröityjen henkilötietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon. Henkilöt voidaan määritellä kuuluvan yhteen tai useampaan sidosryhmään, esim. alakoulut, yläkoulut tai jäsenyhteisöt. Viestintää voidaan kohdentaa sidosryhmän, kielen tai maakunnan perusteella, mutta kohdentamisella ei Liikenneturvan harkinnan mukaan ole merkittäviä oikeudellisia tai muita vaikutuksia rekisteröidylle.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterissä olevia henkilötietoja voidaan käsitellä ulkopuolisen palveluntarjoajan tiedotejulkaisujärjestelmässä, josta tietoja ei siirretä ilman Liikenneturvan hyväksymistä eteenpäin. Tiedotejulkaisujärjestelmän sisältämiä tietoja käsitellään EU:n ulkopuolella sijaitsevilla palvelimilla.

Henkilötietoja ei luovuteta muille kolmansille osapuolille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötietosi käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden, käyttötapahtumien rekisteröinti ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Kouluttajarekisteri

12.10.2020

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Kouluttajarekisterin yhteyshenkilö on Katja Mäkilä, katja.makila@liikenneturva.fi, p. 020 7282 329.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Kouluttajien henkilötietojen käsittely perustuu Liikenneturvan ja sen kouluttajien väliseen kouluttajasopimukseen ja sen toimeenpanemiseen.

Kouluttajarekisteriin tallennettuja henkilötietoja käytetään kouluttajatietojen hallintaan, Liikenneturvan ja sen kouluttajien väliseen yhteydenpitoon, toiminnan ja tapahtumien suunnitteluun, toiminnan arviointiin ja kehittämiseen (esim. palautekyselyt) sekä Liikenneturvan tekemiin tutkimuksiin liittyen.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Kouluttajarekisterissä käsitellään seuraavia tietoja:

  • nimi
  • yhteystiedot
  • kotipaikka
  • syntymäaika
  • päätoimi
  • koulutus tai tutkintonimike
  • kouluttajasopimuksen solmimis- ja päättymispäivä
  • ei käytettävissä oloaika
  • tiedot kouluttajan käytössä olevista ohjelmistolisenssistä
  • Liikenneturvan toimipiste, jonka kanssa kouluttajasopimus on tehty.

Rekisterin yhteydessä säilytetään myös kouluttajasopimuksia ja kehityskeskustelulomakkeita.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Kouluttajarekisterissä olevat henkilötiedot säilytetään niin kauan kuin henkilöllä on voimassa oleva kouluttajasopimus Liikenneturvan kanssa. Henkilötiedot hävitetään rekisteristä sopimuksen loputtua. Ohjelmistolisenssien tiedot säilytetään niiden käytössä oloajan.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Kouluttajarekisterin sisältämät tiedot kerätään kouluttajilta itseltään kouluttajasopimuksen tekemisen ja ohjelmistolisenssien käyttöehtojen hyväksymisen yhteydessä. Tietoja päivitetään kouluttajilta itseltään saatujen tietojen perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta muille tahoille eikä siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva suojaa henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Henkilötietoja sisältävä manuaalinen aineisto, esim. kouluttajasopimukset ja kehityskeskustelulomakkeet, säilytetään lukitussa paikassa ja tuhotaan välittömästi käyttötarpeen päätyttyä noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja päätöksiä ja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Liikenneturvallisuusalan ansiomitalit

29.3.2021

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Rekisterin yhteyshenkilö on Sanna Rannikko, sanna.rannikko@liikenneturva.fi, p. 050 500 4823.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Liikenneturva käsittelee mitaliehdokkaita koskevia tietoja ansiomitalin myöntämistä varten ja pitää luetteloa mitalin saaneista.

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on asetus liikenneturvallisuusalan ansiomitalista (445/1992) 5 §: Liikenneturva pitää ansiomitalin saaneista luetteloa.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Ansiomitalien myöntämistä varten käsitellään tietoja henkilöistä, joita on esitetty ansiomitalin saajiksi ja henkilöistä, jotka ovat saaneet ansiomitalin.

Rekisterin sisältämät tiedot:

  • nimi
  • syntymäaika
  • arvo tai ammatti
  • toimipaikka
  • osoite
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • perustelut ansiomitalin myöntämiseksi
  • toimet liikenneturvallisuusalalla
  • muu toiminta liikenneturvallisuusalalla
  • lisätiedot.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Ansiomitalin saajista pidetään luetteloa, joka päivitetään vuosittain. Esityslomakkeita säilytetään sähköisesti 5 vuoden ajan ehdokkaan arvioimiseksi siinä tapauksessa, että häntä ehdotetaan uudelleen.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisterin sisältämät henkilötiedot saadaan henkilöiltä tai tahoilta, jotka tekevät esityksen ansiomitalin saajasta. Liikenneturvalle toimitettavien tietojen oikeellisuudesta vastaa ansiomitalin myöntämistä esittävä taho.

Tietoja ei päivitetä sen jälkeen, kun esitys on saapunut Liikenneturvaan.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Mitalistiehdokkaiden henkilötiedot tulevat Liikenneturvan hallituksen puheenjohtajan, jäsenten ja heidän varajäsentensä tietoon. Mitalistiehdokkaiden tietoja käsittelevät myös Liikenneturvan hallituksen valitseman palkitsemistoimikunnan jäsenet.

Liikenneturvan hallitus lähettää mitalistiehdokkaiden tiedot luottamuksellisena tietona liikenne- ja viestintäministeriön kirjaamon kautta liikenne- ja viestintäministerille ja tämän sihteerille ansiomitalien myöntämistä varten.

Tietoja ei luovuteta muille tahoille eikä siirretä kolmansiin maihin tai kansainvälisille järjestöille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva suojaa rekisterin käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Rekisterin käyttäjillä on henkilökohtaiset käyttäjätunnukset, salasanat ja käyttäjäkohtaisesti rajatut käyttöoikeudet. Järjestelmässä on tapahtumaseuranta.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Paperille mahdollisesti tulostetut kyseisen vuoden esityslomakkeet tuhotaan mitalien myöntämisen jälkeen tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

EAK-kouluttajakurssien (EAK, MPEAK, REAK, EAK65+) ilmoittautumiset

2.6.2021

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

EAK-, MPEAK- ja EAK65+ -kouluttajakurssien ilmoittautumisrekisterin yhteyshenkilö on Toni Vuoristo, p. 020 7282 349, toni.vuoristo@liikenneturva.fi.

REAK- kouluttajakurssin ilmoittautumisrekisterin yhteyshenkilö on Pentti Tervo, p. 020 7282 384, pentti.tervo@liikenneturva.fi.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojen perusteella arvioidaan, sopiiko kurssi ilmoittautuneelle. Tietojen perusteella suunnitellaan kurssin sisältö sekä hoidetaan yhteydenpito, laskutus ja todistusten kirjoittaminen. Henkilötietojen käsittely perustuu asiakassuhteeseen, joka alkaa, kun henkilö ilmoittautuu EAK-kurssille. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Henkilötietoja voidaan käsitellä myös majoittumisen järjestämiseen yhteistyössä esim. hotellin kanssa.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat kurssista riippuen esim.:

  • kurssilaisen nimi
  • syntymäaika
  • ammatti
  • työnantaja
  • moottoripyöräkerho
  • yhteystiedot
  • laskutustiedot
  • ajokorttiluokka.

Lisäksi voidaan kerätä tietoja ajo- ja kouluttajakokemuksesta sekä suoritetuista EAK-kouluttajakursseista.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Liikenneturva säilyttää tietoja pysyvästi tai siihen asti, kun henkilö itse pyytää niiden poistamista. Pysyvä säilytys perustuu siihen, että kurssin käynyt voi pyytää jälkikäteen Liikenneturvaa vahvistamaan kurssin suorittamisen.

Tiedot poistetaan, jos henkilö ei osallistukaan kurssille.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan kurssilaiselta ilmoittautumisen yhteydessä. Tietoja päivitetään ilmoittautuneilta itseltään saadun tiedon perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterin sisältämiä tietoja käsitellään kolmannen osapuolen palvelussa. Henkilötietoja ei käsitellä EU:n tai ETA:n ulkopuolella. Liikenneturva ei luovuta tietoja muille tahoille.

Jos henkilötietoja käsitellään majoittumisen järjestämiseksi, tietoja voidaan luovuttaa esim. hotellille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppanit suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Liikenneturvan kyselyt, arvonnat, kilpailut, tapahtumailmoittautumiset, tilaukset ja työntekijöiden rekrytointi (maalis-huhtikuussa 2021 tapahtuneet rekrytoinnit)

26.3.2021

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Yhteyshenkilönä toimii Leena Pöysti, leena.poysti@liikenneturva.fi, p. 020 7282 333.

Miksi ja millä perusteella käsittelemme henkilötietoja?

Kyselyt ja arvonnat

Liikenneturva tekee toimintaansa liittyviä kyselytutkimuksia, palautekyselyitä sekä kerää tutkimusaineistoja. Näissä kyselyissä ei yleensä kerätä sellaisia henkilötietoja, joista henkilöt ovat tunnistettavissa. Jos vastaus on yhdistettävissä vastaajaan, kerrotaan siitä kyselyn yhteydessä.

Jos kyselyssä on esim. kilpailu tai arvonta, niin henkilöt ohjataan toiseen kyselyyn, jossa henkilötietojen käsittely perustuu henkilön omaan suostumukseen.

Ilmoittautumiset

Liikenneturva kerää ilmoittautumisia erilaisiin tapahtumiin. Kerättyjä henkilötietoja käsitellään vain tietyn tapahtuman järjestämistä varten. Tämä käsittely perustuu Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen tapahtumaan ilmoittautuneen ja Liikenneturvan välillä olevaan suhteeseen. Suhde syntyy, kun henkilö ilmoittautuu Liikenneturvan järjestämään tilaisuuteen, ja kun käsittely tapahtuu tarkoituksiin, joita ilmoittautunut on kohtuudella voinut odottaa henkilötietojen keräämisen ajankohtana ja sen yhteydessä. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Materiaalitilaukset

Liikenneturva voi tarjota materiaalia esim. liikenneturvallisuuteen liittyviin tapahtumiin. Kerättyjä henkilötietoja käsitellään vain tietyn materiaalin lähettämistä ja mahdollisen palautteen keräämistä varten. Tämä käsittely perustuu Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen materiaalia tilanneen ja Liikenneturvan välillä olevaan suhteeseen. Suhde syntyy, kun henkilö tilaa Liikenneturvan tarjoamaa materiaalia, ja kun käsittely tapahtuu tarkoituksiin, joita ilmoittautunut on kohtuudella voinut odottaa henkilötietojen keräämisen ajankohtana ja sen yhteydessä. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Rekrytointi

Liikenneturva käsittelee työpaikkojen hakijoiden henkilötietoja paikkojen täyttämistä varten. Kerättyjä tietoja käytetään vain kyseistä rekrytointia varten. Käsittely perustuu työnhakijan suostumukseen.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Kyselyt ja arvonnat

  • anonyymeissä kyselyissä ei kerätä henkilötietoja
  • arvonnoissa ja kilpailuissa kerätään pääsääntöisesti vastaajien sähköpostiosoitteet.

Tapahtumien ilmoittautumiskyselyissä voidaan kysyä esim.:

  • nimi
  • yhteystiedot
  • erityisruokavaliot
  • majoittumis- ja kuljetustarpeet
  • osallistuminen erilaisiin työpajoihin tms.

Materiaalitilauksissa voidaan kysyä esim.:

  • nimi
  • organisaatio
  • toimitusosoite
  • sähköpostiosoite.

Työnhakijoilta voidaan kysyä esim.:

  • nimi
  • syntymäaika
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • koulutus
  • aiempi työkokemus
  • lisätiedot
  • ansioluettelo
  • kesätyösetelin käyttö.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä. Kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa käsitellään 15–18-vuotiaiden henkilötietoja.

Miten säilytämme tietojasi?

Kyselyt ja arvonnat

Jos tutkimusaineistoon liittyy henkilötietoja, ne säilytetään toistaiseksi. Jos palautekyselyihin liittyy henkilötietoja, ne säilytetään siihen asti, kun toiminnan arviointi on raportoitu ja hyväksytty.

Arvontoihin ja kilpailuihin osallistuneiden henkilötiedot hävitetään heti, kun voittajiin on saatu yhteys.

Ilmoittautumiset

Tapahtumailmoittautumisiin liittyvät henkilötiedot hävitetään heti, kun tapahtumiin liittyvät järjestelyt, esim. palautekysely, ovat ohi. Henkilötietoja säilytetään enintään yksi vuosi tapahtuman järjestämisestä.

Materiaalitilaukset

Materiaalitilauksiin liittyvät henkilötiedot hävitetään heti, kun tilattuihin materiaaleihin liittyvien tapahtumien järjestelyt ovat ohi. Henkilötietoja säilytetään enintään yksi vuosi.

Rekrytointi

Työnhakijoiden henkilötiedot säilytetään kuusi kuukautta tehtävän täyttämisestä lukien.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Kyselyt ja arvonnat

Arvontoihin ja kilpailuihin osallistuvien henkilöiden tiedot saadaan heiltä itseltään. Tietoja ei päivitetä, koska ne hävitetään heti arvonnan suorittamisen jälkeen.

Ilmoittautumiset

Tapahtumien ilmoittautumiskyselyissä tiedot saadaan rekisteröidyiltä itseltään. Tietoja voidaan päivittää heiltä itseltään saadun tiedon mukaan.

Materiaalitilaukset

Materiaalitilauksissa tiedot saadaan henkilöltä itseltään, tietoja ei yleensä päivitetä.

Rekrytointi

Työntekijöiden rekrytoinneissa tiedot saadaan hakijoilta itseltään, tietoja ei yleensä päivitetä.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Arvontoihin ja kilpailuihin osallistuvien, tapahtumiin ilmoittautuneiden, materiaalia tilanneiden ja työpaikkaa hakeneiden henkilötietoja käsitellään kolmannen osapuolen palvelussa.

Tapahtumien ilmoittautumiskyselyissä kerättyjä tietoja voidaan luovuttaa tapahtuman järjestämiseen osallistuville yhteistyökumppaneille (esim. hotellille), muille kolmansille osapuolille tietoja ei yleensä luovuteta.

Henkilötietoja ei käsitellä EU:n tai ETA:n ulkopuolella.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen säilyttämisestä annettuja päätöksiä ja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Henkilöstö- ja taloushallinto, kouluttajat ja muut palkkionsaajat

2.1.2019

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Rekisterin yhteyshenkilö on Anne Antinaho, p. 020 7282 313, anne.antinaho@liikenneturva.fi.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Rekisterin avulla hoidetaan palkanmaksu sekä matkakustannusten korvaukset.

Henkilötietojen käsittely voi perustua lakisääteisiin velvoitteisiin tai Liikenneturvan oikeutettuun etuun perustuen Liikenneturvan ja palkkionsaajan väliseen työsuhteeseen. Käsittely voi perustua myös sopimuksen täytäntöön panemiseen. Henkilötietoja käsitellään, jotta voidaan maksaa työ- tms. sopimuksessa sovittu palkkio tai matkakustannusten korvaukset.

Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Rekisterissä voi olla seuraavia tietoja:

  • nimi, henkilötunnus
  • osoite, puhelinnumero, sähköposti
  • pankkitili, verokorttitiedot

Rekisterissä ei pääsääntöisesti käsitellä lasten henkilötietoja tai erityisiä henkilötietoryhmiä. Rekisterissä voi kuitenkin olla alle 13-vuotiaiden lasten tietoja liittyen palkkioiden maksuun. Liikenneturva kerää alle 13-vuotiaiden lasten huoltajilta luvan lasten henkilötietojen käsittelyyn.

Miten säilytämme tietojasi?

Tiedot säilytetään vähintään lakien (esim. kirjanpitolaki, ennakkoperintälaki, työaikalaki) määräämän ajan.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Henkilötiedot saadaan rekisteröidyltä itseltään ja päivitetään heiltä saadun tiedon perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Liikenneturva siirtää henkilötietoja yhteistyökumppanille, jolta hankitaan palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistopalveluja.

Liikenneturva luovuttaa henkilötietoja lakien perusteella viranomaisille ja muille toimijoille.

Liikenneturvan yhteistyökumppani ja sen alihankkijat saattavat käsitellä henkilötietoja EU:n tai ETA-alueen ulkopuolella. Sikäli kuin yhteistyökumppani ja/tai sen alihankkija käsittelee henkilötietoja EU:n tai ETA-alueen ulkopuolella, yhteistyökumppani huolehtii, että EU:n tietosuojavakiolausekkeet henkilötietojen siirrosta EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle tai tietosuoja-asetuksen hyväksymä vastaava oikeudellinen suoja soveltuvat tällaiseen siirtoon tai käsittelyyn.

Tietoja ei luovuteta muille tahoille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen säilyttämisestä annettuja päätöksiä ja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Työnhakijarekisteri

2.9.2021

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Yhteyshenkilönä toimii Pasi Anteroinen.

Miksi ja millä perusteella käsittelemme henkilötietoja?

Henkilötietoja käsitellään työhakemusten vastaanottamista ja käsittelyä, työnhakijoiden arviointia ja valintaa sekä yhteydenpitoa varten.

Henkilötietojen käsittely perustuu Liikenneturvan oikeutettuun etuun. Oikeutettu etu perustuu työnhakijan ja Liikenneturvan väliseen merkitykselliseen ja asianmukaiseen suhteeseen, joka syntyy, kun työnhakija hakee Liikenneturvan palvelukseen, ja kun käsittely tapahtuu tarkoituksiin, joita työnhakija on kohtuudella voinut odottaa henkilötietojen keräämisen ajankohtana ja sen yhteydessä. Henkilötietoja voidaan käsitellä myös työsopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi ja työsopimuksen toimeen panemiseksi.

Liikenneturva voi pyytää työnhakijan suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn esim. soveltuvuusarvioinnin tekemistä varten.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Työnhakijoista voidaan käsitellä seuraavia tietoja:

  • nimi, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus
  • koulutus- ja työkokemustiedot, työnhakijan kielitaito ja tietotekninen osaaminen
  • hakijan oma-aloitteisesti ilmoittamat tiedot, esim. harrastustoiminta, ansioluettelo, valokuva, erilaiset todistukset, suosittelijat
  • teetettäviin tehtäviin mahdollisesti liittyvät tiedot
  • soveltuvuusarviointeihin liittyvät tiedot.

Miten säilytämme tietojasi?

Avoimeen tehtävään osoitettuja hakemuksia säilytetään yksi vuosi työsopimuksen allekirjoittamisesta. Mikäli tänä aikana ilmenee tarve säilyttää tietoja pidempään, esim. riitatilannetta varten, tietoja voidaan säilyttää myös pidemmän aikaa.

Avoimiin työhakemuksiin vastataan mahdollisimman pian. Avoimia hakemuksia ei säilytetä myöhempää käyttöä varten.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Henkilötiedot saadaan työnhakijalta itseltään työhakemuksessa ja työhaastattelussa. Tietoja päivitetään työnhakijalta itseltään saatujen tietojen perusteella. Tietoja voidaan saada myös soveltuvuusarvioinnin tehneeltä yritykseltä työnhakijan suostumukseen perustuen.

Henkilötietoja voidaan saada myös työnhakijan ilmoittamilta suosittelijoilta.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta muille tahoille. Henkilötietoja voivat käsitellä esim. soveltuvuusarviointeja tekevät tahot Liikenneturvan antamien ohjeiden mukaisesti.

Henkilötietoja ei käsitellä EU:n- tai ETA-alueen ulkopuolella.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva suojaa henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Microsoft 365

2.12.2020

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Yhteyshenkilönä toimii Anni Muukkonen, anni.muukkonen@liikenneturva.fi, p. 020 7282 340.

Liikenneturva käyttää Microsoft 365 -pilvipalveluja (esim. Teams ja SharePoint) pilveen tallennettavan sisällön tuottamiseen. Palvelujen käyttäjien henkilötietoja (esim. nimi, sähköpostiosoite, valokuva) käytetään Microsoft 365:n käyttäjäoikeuksien hallintaan, käyttäjien välisen vuorovaikutuksen mahdollistamiseen ja palvelujen kehittämiseen. Käyttäjät voivat myös itse tallentaa palveluihin kuvia, tekstejä, linkkejä, videoita ja äänitiedostoja. Palvelua käytetään joko jo käyttäjällä olevalla Microsoft-tilillä tai tilillä, jonka käyttäjä luo kirjautuessaan ensimmäistä kertaa palveluun. Liikenneturva ei yleensä käsittele henkilötietoja niissä Microsoft 365 -palveluissa, jotka eivät vaadi kirjautumista (esim. Forms-lomakkeet). Jos henkilötietoja käsitellään, mainitaan siitä erikseen palvelun käytön yhteydessä.

Henkilötietojen käsittely perustuu käyttäjän kirjautumisen yhteydessä antamaan suostumukseen. Käyttöoikeudet voi poistaa milloin tahansa Microsoftin Omat sovellukset -sivulla. Jos haluat poistaa käyttöoikeutesi vain tietystä ryhmästä, riittää, että poistut kyseisestä ryhmästä. Jos haluat poistaa kaikki käyttöoikeutesi Liikenneturvan Micrsoft 365-palveluun liittyen, poistu organisaatiosta.

Henkilötiedot saadaan käyttäjältä itseltään kirjautumisen yhteydessä. Tietoja säilytetään niin kauan kuin käyttäjä kuuluu Liikenneturvan Microsoft 365-palveluun. Käyttäjän palveluun lähettämät viestit yms. säilyvät, kunnes pääkäyttäjä tai käyttäjä itse ne poistaa Voit pyytää poistamaan viestisi ottamalla yhteyttä Anni Muukkoseen.

Henkilötietoja voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietoja ei luovuteta muille tahoille eikä tietoja käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Liikenneturva suojaa henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Suojakeinoja ovat esim. käyttöoikeuksien myöntäminen ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen säilyttämisestä annettuja päätöksiä ja ohjeita.

Teams-kokous

Kun Teams-kokous tallennetaan, tallenne on jälkikäteen katsottavissa internetissä siltä osin kuin luennoitsijat antavat suostumuksensa osuutensa tallenteen jakamiseen (julkinen jako, vain ilmoittautuneille tai ei ollenkaan). Liittymällä mukaan tilaisuuteen joko verkon yli tai paikan päällä osallistuja antaa suostumuksensa tilaisuuden tallentamiseen.

Tallenteelle voivat päätyä seuraavat tiedot osallistujasta:

  • Nimi, jota hän käyttää Teamsissa.
  • Teams-profiilikuva, jos hänellä on sellainen.
  • Videokuva, jos hän pitää videokameransa päällä.
  • Ääni, jos hän pitää mikrofoninsa päällä.

Kirjallinen keskustelu ei päädy tallenteelle sellaisenaan. Osallistujan kirjallisesti esittämät kommentit ja kysymykset saattavat kuitenkin päätyä tallenteelle luennoitsijan tai muun henkilön suullisesti esille nostamana.

Osallistuja, joka ei halua, että edellä mainittuja tietoja tallennetaan, ei voi osallistua tilaisuuteen.

Mahdollisissa pienryhmissä käytyjä keskusteluja ei oteta mukaan tallenteelle.

Yksityisyytensä suojaamiseksi osallistujan on hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä hänen videokuvansa taustalla näkyy sekä varmistaa, että mikrofoni on pois päältä silloin, kun hän ei halua muiden kuulevan. Videokuvan taustan voi myös vaihtaa tai sumentaa. Katso Microsoftin ohje. Videokuvan saa pitää koko ajan pois päältä. Samoin mikrofonin voi pitää pois päältä silloin, kun tilaisuudessa ei käydä pienryhmäkeskusteluja ja osallistua keskusteluun esimerkiksi pelkästään kirjallisesti keskusteluikkunan kautta.

Teams-live

Kun Teams-live tallennetaan, tallenne on jälkikäteen katsottavissa internetissä siltä osin kuin luennoitsijat antavat suostumuksensa osuutensa tallenteen jakamiseen (julkinen jako, vain ilmoittautuneille tai ei ollenkaan).

Osallistujia ei kuvata. Paikan päällä olevan osallistujan ääni voi päätyä mukaan tallenteelle, jos hän esittää tilaisuudessa suullisen kommentin tai kysymyksen. Etäyhteydellä osallistuva ei pysty osallistumaan ääniyhteydellä tilaisuuteen. Keskusteluikkuna, jossa kysymyksiä ja kommentteja voi esittää kirjallisesti, on käytössä. Se ei näy tallenteella, mutta kirjallisesti esitetyt kysymykset ja kommentit saattavat päätyä tallenteelle siten, että ne toistetaan suullisesti. Kommentin esittäjän nimi saatetaan silloin myös mainita.

Liittyessään tilaisuuteen joko verkkoyhteydellä tai saapumalla paikan päälle, osallistuja antaa suostumuksensa tallentamiseen ja tallenteen jakamiseen.

Lisätietoja mm. Microsoft 365-pilvipalveluihin liittyvistä Microsoftin tietosuojakäytännöistä.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Sinulla on oikeus:

  • saada läpinäkyvästi tietoa henkilötietojen käsittelystä
  • tarkistaa käsitteleekö Liikenneturva sinun henkilötietojasi, mitä tietoja se käsittelee ja miten
  • vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä
  • poistaa sinua koskevat tiedot esim., jos tietosi käsittely perustuu suostumukseesi
  • siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, jos tietojesi käsittely perustuu suostumukseesi tai sopimukseen ja tietoja käsitellään automaattisesti
  • rajoittaa tietojen käsittelyä tietyissä tilanteissa
  • vastustaa käsittelyä, voit esim. milloin tahansa kieltää uutiskirjeidemme ja tiedotteidemme lähettämisen. Yksinkertaisimmin tämä onnistuu sähköisessä viestissä olevan linkin avulla.
  • vastustaa automatisoituja yksittäispäätöksiä, profilointi mukaan luettuna.

Keneen voin olla yhteydessä?

Tietosuojaan liittyvissä tarkastus-, korjaus- tai kieltoasioissa voit ottaa kirjallisesti yhteyttä osoitteella:

Liikenneturva

Kirjaamo

PL 29

00421 Helsinki

kirjaamo@liikenneturva.fi

Huomioithan, että voimme varmistaa henkilöllisyytesi ennen pyyntösi täyttämistä. Pyyntöön pyritään vastaamaan pääsääntöisesti siinä ajassa, mikä on säädetty EU:n tietosuoja-asetuksessa – eli noin kuukauden kuluessa.

Voit käyttää tarkastusoikeuttasi kerran vuodessa maksutta. Jos tarkastuspyyntösi olisivat ilmeisen perusteettomia tai kohtuuttomia, tai jos esittäisit niitä toistuvasti tai jos pyytäisit useampia jäljennöksiä, perimme pyynnön toteuttamisesta hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan maksun 50 euroa kerralta tai kieltäydymme pyynnön toteuttamisesta.

Oikeutesi tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä kantelu valvontaviranomaiselle. Suomen valvontaviranomaiselle tehdyt valitukset osoitetaan osoitteella:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

PL 800

00531 Helsinki

tietosuoja@om.fi