Tiedote
Pyöräily
Vaasa

Bongaa kirjastopyörä liikenteestä Pyöräilyviikon aikana ja tutustu liikkuvan vinkkikioskin antimiin. Samalla voit osallistua kirjastopyörän nimikilpailuun ja arvontaan.

Brunssi työmatkapyöräilijöille tiistaina 12.5. kello 7.30−9.00

Vaasan vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Marko Heinonen haastaa työmatkalaiset pyöräilemään töihin 12.5. Hän pyytää myös varaamaan aikaa, että työmatkapyöräilijät ehtivät pysähtyä aamun Pyöräilybrunssille.

Tänä vuonna Vaasassa on kuusi brunssipaikkaa: Palosaaren sillan kupeessa, hautausmaan suoralla, entisellä linja-autoasemalla, Hietalahden stadionia vastapäätä, Vaasan kirkon puistossa ja Vähäkyrö-talon edessä. Tarjoilemme kahvia ja purtavaa yhdeksään asti tai niin kauan kuin tarjottavaa riittää.

Pyörällä kouluun -päivä keskiviikkona 13.5.

Liikuntakoordinaattori Jaakko Saarinen ja Action Power -liikunnanohjaajat haastavat koululaiset liikkumaan koulumatkansa pyöräillen. Vanhemmat ja opettajat, tuetaan ja kannustetaan siis kaikki yhdessä lapsia ja nuoria pyöräilemään kouluun.

Pyöräile myös näihin tapahtumiin:

Koko perheen liikuntarieha la 9.5. kello 12–17 Botniahallissa. Järj. vaasalaiset seurat ja kaupunki.

Pyörällä Pilvilammelle la 16.5. kello 10. Kokoontuminen KWH:n p-paikalla (nyk. Uponor). Retkellä tarjotaan nokipannukahvit. Markku Peuralahti kertoo pyörämatkastaan Marseilleen keväällä 2009. Järj. Vaasan latu.

Liikuntakirkko su 17.5. kello 15 Palosaaren kirkossa. Järj. Vaasan ev.lut srk.
Vaasan pyöräilyviikon ohjelma ja brunssipaikkojen kartta löytyvät osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily. Kaupunkilaiset voivat osallistua tapahtumaan myös kaupungin Facebookissa, Twitterissä sekä Instagramissa. Yhteisiä hashtageja ovat #Vaasa ja #Pyöräilyviikko.

Vaasan pyöräilykarttaan (merkitse karttatasoksi pyörätiet) voi tutustua Vaasan kaupungin karttapalvelussa. Liikenneturvan sivuilta taas saa lisätietoja pyöräilijälle liikenteessä.

Pyöräilyviikon ohjelmasta vastaa Vaasan kaupunki yhteistyökumppaneineen.

Lisätietoja:

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Heli Lintamo, 020 7282 376.

Vaasan kaupungin liikuntakoordinaattori Minna Suihkonen, 0400 895 007.

Vaasan kaupungin tiedottaja Elina Havu, 040 179 3065.

Vaasa on pyöräilykuntien verkoston jäsen. Pyöräilykuntien verkostossa on mukana 42 kuntaa ja 19 muuta jäsenyhteisöä.