Tiedote
Valtakunnallinen

Suomen tieliikenteen turvallisuustyötä ohjaa visio, jonka mukaan liikennejärjestelmä on suunniteltava niin, että kenenkään ei tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia onkin pystytty vähentämään johdonmukaisesti.

Liikenneturvan tarkastelussa alkaneen vuoden tilastoista löytyi poikkeuksellisen pitkä turvallisen tieliikenteen ajanjakso. Maaliskuun alkupuolella oli kymmenen päivän kausi, jolloin ei tieliikenteessä sattunut kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia lainkaan.

”Näin turvallinen jakso tieliikenteessä on poikkeuksellinen, mutta toivottavasti yleistyvä ilmiö. On kuitenkin huomattava, että vakavasti loukkaantuneiden määrää emme tältä ajanjaksolta vielä tiedä”, toteaa Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Vuodesta 1990 lähtien tarkasteltuna yli kahdeksan päivän jaksoja ilman liikennekuolemia on ollut vain kahdeksan, joista seitsemän vuoden 2005 jälkeen. Turvallisuustyön kehityksestä kertoo se, että pidempiä jaksoja vailla tieliikennekuolemia on ollut yhä enemmän viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Liikenneturvan sanomalehdistä keräämien epävirallisten tietojen mukaan vastaavanlainen jakso ilman tieliikennekuolemia on ollut myös huhtikuun alussa.

”Tämä osoittaa, ettei tieliikenteen visio ole utopiaa, vaan se voidaan tehdä todeksi. Paljon työtä on kuitenkin vielä tehtävä. Liikennekuolemien lisäksi myös vakavia vammautumisia liikenteessä on kyettävä paremmin ehkäisemään”, Valtonen toteaa.

Lisätietoja:

tutkimuspäällikkö Juha Valtonen, 020 7282 310
toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen, 040 197 9140

Lue lisää: Liikenneturvan sivuilta löydät ajankohtaiset tieliikenteen tilastotiedot.

Liikenneturva edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen ja liikennekulttuuriin. Liikenneturva on valtakunnallinen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö, jolla on 57 jäsenyhteisöä. Toiminta ulottuu koko maahan 12 toimipisteen kautta.