Siirry sisältöön
Huoltaja pyöräilee lasten
Pyöräilytaitojen testausta Kisapuistossa helatorstaina

Helatorstaina 9.5. koko perhe pääsee testaamaan pyöräilytaitojaan Liikenneturvan ajotaitoradalla  FC Lahden ja Apulannan järjestämässä hyväntekeväisyystapahtumassa Kisapuistossa.  Tapahtumaan on vapaa pääsy.

  • Aika: torstai 9.5. klo 13−15 pyöräilyrata avoinna, klo 15 alkaen hyväntekeväisyysottelu
  • Paikka: Kisapuiston stadion, aurinkokatsomon alue, Lahti.

Näytä hyvää esimerkkiä liikenteessä liikkuville lapsille

Yhdessä aikuisen kanssa liikkuva lapsi oppii turvallisen liikkumisen taidon. Jos oma sääntötuntemus mietityttää, pyöräilyn liikennesäännöt on helppo tarkistaa esimerkiksi Liikenneturvan verkkosivujen avulla. Myös Jalan ja pyöräillen -oppaassa (Avautuu uuteen ikkunaan) (pdf) on kerrattu keskeiset liikennesäännöt.

Turvallisen pyöräilyn teemoja voi käydä läpi yhdessä lapsen kanssa alakoululaisille suunnatun Filla&Rilla -sivuston avulla (Avautuu uuteen ikkunaan). Pelillisen Filla&Rillan tehtävien aiheina ovat esimerkiksi sääntötuntemus ja turvavarusteiden käyttö.

”Liikenneturva on mukana FC Lahden vastuullisuusohjelmassa ja me tuomme tietysti liikenneturvallisuutta vahvasti esiin. Helatorstaina Kisapuistossa voi testata koko perheen voimin, miten hyvin pyöräily sujuu ajotaitoradalla. Radalla ajetaan omalla polkupyörällä ja tietenkin myös kypärän pitää olla päässä”, painottaa Liikenneturvan Lahden yhteyspäällikkö Ari-Pekka Elovaara.  

Hyväntekeväisyysottelu FC Lahden ja Team Apulannan välillä

Kello 13 alkaen FC Lahden pelaajat liikuttavat lapsia. Mukana ovat myös Invalidiliitto pyörätuolipisteellään sekä Lahden kaupunki, jonka pisteellä huolletaan lasten polkupyöriä. Klo 15 alkaen FC Lahden legendat kohtaavat hyväntekeväisyysottelussa Apulannan joukkueen, jossa pelaa viihdemaailman kirkkaimpia tähtiä mm. Juha Tapio ja Irina.

Tapahtuman tuotto käytetään vähävaraisten perheiden liikuntaharrastusten tukemiseen.

Lisätietoja

yhteyspäällikkö Ari-Pekka Elovaara, Liikenneturva, 020 7282 372
kaupallinen johtaja Markus Mujunen, FC Lahti, 040 900 2825