Tiedote
Autoilu
Mikkeli

Päivän ohjelma
• Klo 14.00 Turvallisuuspäivän avaus, autokaupan johtaja Mikko Räisänen.

• Klo 14.10 Liikenneturvan kouluttaja Seppo Viljakainen kertoo automaattivaihteiston käyttökokemuksista, ajovakauden hallintajärjestelmästä, lukkiutumattomista jarruista ja autoilun apuvälineistä.

• Klo 14.45 lähtien on mahdollisuus kokeilla automaattivaihteisilla sekä nykyaikaisilla tekniikoilla varustetuilla autoilla ajamista autoliikkeen edustajien opastuksella.

Turvallisuuspäivässä esillä myös matkustajien turvallisuuteen ja auton renkaisiin liittyvää asiaa turvavyö- ja rengasinfopisteissä. Turvavyö-infopisteellä havainnollistetaan turvavyön käytön merkitystä kolaritilanteessa Törmäyspainovaa´an avulla ja rengaspisteellä esitellään uusia renkaita sekä Etelä-Savon Auton Rengashotellin toimintaa.

Ajoergonomiaa ja käyttömukavuutta arvostetaan

Ikävuodet tuovat autoilijalle kokemusta ja harkintakykyä mutta iän myötä myös huomiokyky heikkenee, voimat vähenevät eikä keho kestä enää törmäyksiä. Valitsemalla auto oikein ajotehtävä helpottuu ja turvallisuus paranee.

Ajoergonomia ja käyttömukavuus ovat erityisen tärkeitä ikääntyville kuljettajille. Auton penkille istumisen ja autosta poistumisen tulisi olla helppoa ja istuma-asennon mukava pitkilläkin matkoilla. Helppokäyttöinen hallintalaitteisto, selkeä mittaristo, hyvä näkyvyys, taloudellisuus ja vähäpäästöisyys ovat myös seniorikuljettajien arvostamia asioita.

Uusi ajoneuvotekniikka avuksi ongelmatilanteisiin

Seniorikuljettajan ongelmat tulevat useimmiten esille risteysajossa ja monimutkaisissa liikennetilanteissa. Uudesta ajoneuvotekniikasta löytyy monia käyttökelpoisia ratkaisuja, jotka auttavat kuljettajaa ajotehtävän aikana. Liikenneturvan Ikänsä ratissa -sivustolta löytyy tietoa iäkkäille sopivista autoista sekä apua ajoneuvon valintaan.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Lisätiedot:
Etelä-Savon Auto, Autokaupan johtaja, Mikko Räisänen puh. 015 206 2537
Liikenneturva, yhteyspäällikkö Eini Karvonen puh. 020 7282 395
Liikenneturva, kouluttaja Seppo Viljakainen puh. 044 0164 455

www.liikenneturva.fi/eri-ikaisena/iakkaat

Tagit: 
senioriautoilijat