Siirry sisältöön
Nuoria mopoilijoita liikenteessä
Liikenneturvan virtuaalinen kouluvierailu

Liikenneturva tarjoaa yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille maksuttomia virtuaalisia liikennekasvatusaiheisia kouluvierailuita. Kouluvierailijat pitävät turvallista liikkumista käsitteleviä oppitunteja Liikenneturvan Teams-ympäristössä tai koulun omassa oppimisympäristössä. Virtuaalinen oppitunti sopii hyvin osaksi esimerkiksi terveystiedon opetusta. 

Tavoite
  • innostaa nuoria pohtimaan omaa liikennekäyttäytymistään ja sen vaikutuksia omaan ja toisten turvallisuuteen.
  • vahvistaa ja tukea oppilaiden taitoja ja motivaatiota tehdä turvallisia valintoja liikenteessä.

Oppitunneilla

  • tarjotaan oppilaille tietoa nuorten riskeistä liikenteessä.
  • esitellään Liikenneturvan toimintaa ja liikennekäyttäytymiseen vaikuttamista.
  • pohditaan yhdessä, miten jokainen voi toimia edistääkseen omaa ja muiden turvallisuutta liikenteessä.
Nämä tarvitset
  • Tietokone
  • Näyttölaite
  • Verkkoyhteys

Liikenneturvan kouluvierailuun kuuluu lyhyt ennakkokysely, jonka avulla kartoitetaan oppilaiden omia ajatuksia ja kokemuksia turvallisesta liikkumisesta. Kysely myös ohjaa oppilaita pohtimaan teemaa jo ennakkoon. Kyselyn vastauksia hyödynnetään oppitunnin suunnittelussa ja toteutuksessa. Kyselylomakkeella oppilaiden on myös mahdollista esittää Liikenneturvan asiantuntijalle turvallista liikkumista käsitteleviä kysymyksiä, joihin kouluttaja vastaa oppitunnin aikana.

Varsinainen virtuaalinen kouluvierailu on 45 minuutin mittainen. Turvallisten valintojen tekemistä käsitellään onnettomuustarinan avulla. Vaikka vierailu toteutetaan etäyhteyden avulla, pyritään se pitämään mahdollisimman vuorovaikutuksellisena. Oppilaat voivat osallistua joko kirjoittamalla viestejä keskustelualueelle tai keskustelemalla mikrofonin kautta.

Tilaa kouluvierailu

Kouluvierailuita on tarjolla rajallinen määrä. Tilaa kouluvierailu alla olevan lomakkeen kautta. Lomakkeen täyttäminen ei vielä velvoita mihinkään, vaan olemme sinuun yhteydessä ja sovimme oppitunnin pitämisestä kanssasi tarkemmin. 

Tilaa kouluvierailu vuodelle 2023 täältä. (Avautuu uuteen ikkunaan)