Siirry sisältöön
Autoilija ja pyöräilijä antavat tietä suojatietä ylittäville jalankulkijoille.
Liikennevisat

Tunnetko liikennemerkit? Tiedätkö tavallisimmat väistämissäännöt? Eri kulkumuotoja koskettavat liikennesäännöt kannattaa olla hallussa, niin liikkuminen sujuu turvallisesti kaikille osapuolille. Testaa tietosi liikennevisojen avulla ja haasta kaverisikin mukaan.

Väistämissäännöt

Miten hyvin tunnet eri tienkäyttäjien väistämissäännöt? Erityisesti risteyksissä tarvitaan varovaisuutta ja ennakoivaa ajotapaa. On seurattava peilejä ja käännettävä päätä myös kuolleen kulman tarkistamiseksi. Sekä kaksi- että nelipyöräisellä on syytä lähestyä risteystä sopivalla tilannenopeudella, jotta toiset tienkäyttäjät ennättävät tehdä tarpeelliset havainnot.

Lue lisää väistämissäännöistä.

Sähköpotkulaudat ja muut sähköiset liikkumisvälineet

Sähköisiä liikkumisvälineitä on monia erilaisia. Laitteen ominaisuuksista riippuu, luetaanko sitä käyttävä jalankulkijaksi, pyöräilijäksi vai moottoriajoneuvon kuljettajaksi. Ominaisuudet vaikuttavat myös esimerkiksi siihen, vaaditaanko laitteen kuljettajalta ajokortti tai onko laitteelle otettava liikennevakuutus. Testaa tietosi sähköpotkulaudalla liikkumisesta. Visassa käsitellään myös muita sähköisiä liikkumisvälineitä.

Lue lisää sähköisistä liikkumisvälineistä.

Pyörän ja pyöräilijän varusteet

Pyöräily on terveellinen, ympäristöystävällinen ja edullinen liikennemuoto, joka kasvattaa suosiotaan. Pyöräileminen sopii lähes kaiken ikäisille ja on liikkumismuotona helppoa, hauskaa ja kuntoakin kohottavaa. Turvallinen pyöräily liikenteessä vaatii pyöräilijältä tietoa liikennesäännöistä, taitoa hallita pyörä ja ajaa ennakoiden sekä fiksua asennetta liikenteen yhteispeliin. Tiedätkö kaikki pyöräilijän ja pyörän pakolliset varusteet?

Lue lisää turvallisesta pyöräilystä.

Liikennemerkit

Liikennemerkkien osaaminen kuuluu kansalaistaitoon ja kaikkien tienkäyttäjien olisi hyvä tunnistaa ainakin tavallisimmat liikennemerkit. Testaa liikennemerkkituntemuksesi.

Lue lisää liikennemerkeistä ja liikennesäännöistä yleisesti. Etsi haluamasi liikennemerkki Väylän sivuilta (Avautuu uuteen ikkunaan).

Heijastin

Heijastin auttaa näkymään liikenteessä, kun liikut hämärässä tai pimeällä. Tiedätkö mihin heijastimen käyttövelvoite perustuu? Testaa tietosi.

Lue lisää heijastimista ja tutustu Ei mitään mutkuja -kampanjaan.