Siirry sisältöön
Pysäköintikiellon vaikutusalue

Jatkuuko liikennemerkillä osoitettu pysäköintikielto risteyksen jälkeen?

Ei jatku. Liikennemerkin ”pysäköinti kielletty” (C38) (Avautuu uuteen ikkunaan) vaikutusalue päättyy seuraavan kadun tai maantien risteykseen. Esimerkiki pelkkä pihaliittymä ei kuitenkaan päätä pysäköintikieltoa.

Liikennemerkin ”pysäköinti kielletty” (C38) vaikutusalue on sama kuin liikennemerkin ”pysäyttäminen kielletty” (C37) (Avautuu uuteen ikkunaan), joka on määritelty tieliikennelain (729/2018) liitteessä 3.3 seuraavasti:

”Merkki on voimassa seuraavan maantien tai kadun risteykseen, merkkiin C37–C44 taikka merkillä E2 tai E3 osoitettuun pysäköintipaikkaan asti, jollei lyhyempää vaikutusaluetta ole osoitettu lisäkilvellä.”

Toisin sanoen ”pysäköinti kielletty” merkin vaikutusalue päättyy risteyksen lisäksi myös, jos pysäköinnistä osoitetaan jokin uusi rajoitus toisella liikennemerkillä, kuten pysäyttäminen kielletty (C37), pysäköinti kielletty (C38), pysäköintikieltoalue (C39), pysäköintikieltoalue päättyy (C40), taksiasema-alue (C41), taksin pysäyttämispaikka (C42), kuormauspaikka (C43), vuoropysäköinti (C44). Myös pysäköinnin salliva liikennemerkki, kuten pysäköintipaikka (E2) ja liityntäpysäköintipaikka (E3), päättää pysäköintikiellon.