Siirry sisältöön

Filla&Rilla on digitaalinen oppimisympäristö, joka on tarkoitettu 3.-6.-luokkien oppilaille turvallisen pyöräilyn oppimiseen. Oppimisympäristö on selainpohjainen ja ilmainen käyttää.

Tavoite
  • Pyöräilykasvatuksen tukeminen digitaalisella ja pelillisellä materiaalilla
  • Kehittää turvallisen pyöräilyn taitoja, tietoja sekä asenteita
Nämä tarvitset
  • Tietokone tai tabletti, jolla oppimisympäristöä käytetään

Ohjeita käyttöön

Ennen kuin aloitat Filla&Rillan käytön luokkasi kanssa:

  • Tarkista, että oppilailla on käytössä päivitetyt selaimet käytössä olevissa laitteissa
  • Ohjeista oppilaat tekemään aina osion tehtäväsivujen molemmat tehtävät ja etenemään tehtäväsivun alalaidasta seuraavalle sivulle
  • Päätä ohjeistatko oppilaat tallentamaan vai tulostamaan jokaisen oppimisosion lopussa latautuvan todistuksen

Filla&Rilla koostuu tasoista

Oppimisympäristö koostuu neljästä eri tasosta, jotka jokainen sisältävät erilaisia tehtäviä liikenteen vuorovaikutuksesta, turvavarusteista, sääntötuntemuksesta sekä itsestä liikkujana.

Tasolla 1 lähdetään liikkeelle pyörän kunnosta, turvavarusteista sekä tavanomaisimmista liikennesäännöistä. Tietoa syvennetään tehtävä ja taso kerrallaan, ja tason 4. tehtävät haastavat enemmän jo miettimään omia valintoja liikenteessä.

Virtuaalimaailma (VR) osana Filla&Rillaa

Filla&Rillan osana on tehty havaintojen tekemiseen ja ennakointiin keskittyvä VR-osio. Jotta VR-sisällöt toimivat, tarvitaan käyttöä varten VR-silmikko sekä älypuhelin. Liikenneturvalta on mahdollisuus lainata maksutta silmikkoa sekä älypuhelinta VR-sisältöjen käyttöä varten. Lainausohjeet sekä ohjeet löydät Filla&Rillan ohjeista. (Avautuu uuteen ikkunaan)