19.9.2017Tiedote, Jyväskylä

Pyöräilyolosuhteet muuttuvat syksyllä – viisi vinkkiä turvallisempaan syyspyöräilyyn

Päivät lyhenevät ja moni ajaa työ- ja koulumatkansa hämärässä tai pimeässä. Liikenneturvan viime marraskuussa tekemien seurantojen mukaan jyväskyläläisistä puolet pyöräili ilman valoa. Liikenneturva muistuttaakin myös pyöräilijöitä varautumaan syksyn ajokeleihin. Turvallinen syyspyöräily on esillä perjantaina 22.9. vietettävän Auton vapaapäivän tapahtumassa Jyväskylän kävelykadulla.

18.9.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Puolet pyöräilijöistä polkee pimeänä

Liikenneturvan seurantojen* mukaan noin joka toinen pyöräilijä polkee ilman valoa pimeällä. Kunnollinen valo auttaa pyöräilijää näkemään ja helpottaa myös muita havaitsemaan pyöräilevän. Esimerkiksi kolme viidestä autoilevasta kertoo vaikeuksista havaita ilman valoa polkeva.

13.9.2017Liikennevinkki

Takasumuvalo tuo näkyviin kehnoissa keleissä

Syksyyn kuuluvat erottamattomasti aamu- ja iltausvat, jotka voivat paikoin myös tihentyä paksuksi sumuksi. Liikenneturva kannustaa käyttämään auton takasumuvaloa, kun kelin takia huonontunut näkyvyys sitä vaatii. Myös niin sanottujen päiväajovalojen (huomiovalot) oikeaan käyttöön on syytä kiinnittää huomiota.

11.9.2017Uutinen

Autonrengasliiton kesärengastutkimus 2016: Kesärenkaiden syyskunto koheni

Talouden elpyminen ja kuluttajien luottamuksen vahvistuminen näkyvät vähitellen myös tien päällä. Viime syksyn rengasratsioissa kesärenkaiden syyskunto koheni ennätyslukemiin koko 20 vuoden seurantajaksolla. Huonokuntoisilla renkailla ajaa enää joka kymmenes autoilija, kun pahimmillaan osuus oli lähes 25 prosenttia.

7.9.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Kolmannes kuljettajista väistänyt hirveä

Liikenneturvan kyselyyn vastanneista autoilevista yli kolmannes on joutunut jarruttamaan tai tekemään väistöliikkeen hirven tai peuran takia. Hirven kohtaamista myös pelätään. Silosorkkien syksyllä vilkastuva menokausi edellyttää kuljettajilta valppautta.

4.9.2017Uutinen

Koulumatkojen turvallisuus oppituntien aiheeksi

Valtakunnallista koulujen liikenneturvallisuusviikkoa vietetään 11.-15.9. teemalla koulumatkan turvallisuus. Kysymys koulumatkojen turvallisuudesta koskettaa vuosittain kymmeniä tuhansia perheitä. Liikenneturva ja Opetushallitus muistuttavat Liikennekasvatuksen yhteistyöverkoston kanssa, että käsittelemällä koulumatkakokemuksia oppimisen välineenä, pystytään lasta valmentamaan turvalliseen ja vastuulliseen liikkumiseen.