19.4.2018Tiedote, Helsinki

Alle 135 cm pitkä lapsi tarvitsee turvaistuinta – Lapsimessuilla asiaa lapsen turvallisesta autokyydistä

Liikenneturvan pisteellä 20.-22.4. järjestettävillä Lapsimessuilla on teemana turvaistuimet. Turvapupuportti kertoo havainnollistavalla tavalla vanhemmille ja jännällä tavalla lapsille tarvitseeko lapsi vielä turvaistuinta autossa matkustaessaan. Turvallisuustekijät edellyttävät, ja laki vaatii, että alle 135 cm pitkä lapsi istuu asianmukaisessa turvaistuimessa autossa.

18.4.2018Liikennevinkki

Tarkkana risteyksissä – huomaa pyöräilijä

Keväiset kelit houkuttelevat entistä useamman ihmisen pyörän selkään. Liikenneturva muistuttaa autoilevia huomioimaan pyöräilijät ja katselemaan entistä tarkemmin myös pyöräväylien suuntaan. Etenkin risteystilanteet vaativat valppautta. Liikenneturvan animaatiossa kerrataan muutama skarppausta vaativa tilanne.

17.4.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Miten liikennekiukkua voi ehkäistä?

Suuri osa suomalaisista kulkee liikenteessä myönteisellä mielellä, ilmenee Liikenneturvan kyselystä*. Silti liikennekiukku on monelle tuttu käsite. Kun suomalaisia pyydettiin vertaamaan toisten kuljettajien käyttäytymistä omaan, arvioitiin toisten käyttäytyminen järjestelmällisesti huonommaksi.

12.4.2018Liikennevinkki

Lisää hyviä tekoja liikenteeseen – ota tapahaaste vastaan

Iso osa ihmisen päivittäisestä toiminnasta on automatisoituneita tapoja, myös liikenteessä. Huonoista tavoista voi kuitenkin päästä eroon ja luoda tilalle parempia. Liikenneturva kannustaa kokeilemaan uutta, positiivista tapaa liikenteessä ainakin 30 päivän ajan.

10.4.2018Uutinen

Liikenneturva hakee viestinnän suunnittelijaa

Haemme Liikenneturvaan vakinaiseen työsuhteeseen viestinnän suunnittelijaa vastaamaan verkkoviestinnästä. Hakuaikaa 23.4.2018 asti.