Siirry sisältöön
Kaksi motoristia tervehtii toisiaan maantiellä
Moottoripyöräilijöiden henkilövahingot tieliikenteessä

Moottoripyöräilijöiden henkilövahinkojen määrä on puolittunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Viimeisen kolmen vuoden aikana on kuollut keskimäärin 23 ja loukkaantunut noin 270 moottoripyöräilijää vuodessa. Vuoden 2022 tietojen mukaan 45 moottoripyöräilijää loukkaantui vakavasti. Kaikista tieliikenteessä menehtyneistä ja loukkaantuneista joka kymmenes oli moottoripyöräilijöitä. Henkilövahingoista yhdeksän kymmenestä tapahtuu miehille.

Taajamien ulkopuolella tapahtui kaksi kolmesta kuolemasta ja puolet loukkaantumisista. Uhreista neljä kymmenestä menehtyi ulosajoissa ja viidennes kohtaamisonnettomuuksissa. Loukkaantumisista kolmannes ulosajoissa ja joka neljäs samojen ajosuuntien onnettomuuksissa.

Taajamissa tapahtui kolmannes kuolemantapauksista ja puolet loukkaantumisista. Uhreista neljä kymmenestä menehtyi ulosajoissa ja viidennes risteävien ajosuuntien onnettomuuksissa. Loukkaantumisista neljännes oli samojen ajosuuntien onnettomuuksia ja neljännes risteävien ajosuuntien onnettomuus.

Kuvassa vasemmalla tieliikenteessä kuolleet moottoripyöräilijät 2014-2023 ja kuvassa oikealla tieliikenteessä loukkaantuneet moottoripyöräilijät 2014-2023.

Kolmannes loukkaantuneesta oli nuoria

Kaikista moottoripyörällä loukkaantuneista kolmannes oli 15-24-vuotiaita. Menehtyneistä nuoria oli neljännes.

Tämä tarkastelu perustuu Tilastokeskuksen tilastoimiin, poliisin tietoon tulleisiin tieliikenneonnettomuuksiin. Vuosi 2023 on ennakkotietoja.