Pysäköintitutkat

(myös mm. PDC, Parktronic, Park Assist)

Sensorit auton puskureissa tunnistavat esteen ja sen etäisyyden. Autossa merkkiääni kertoo etäisyyden: mitä lyhyempi väli piippauksilla, sen lähempänä este on. Monissa autoissa myös kojelaudan näytössä oleva grafiikka kertoo, missä kohdassa este on.

Peruutuskamera (ja 360-kamerat)

Auton perässä olevan kameran kuvasta näkee takana olevat ihmiset tai esteet. Se on kätevä myös esimerkiksi peräkärryn kiinnittämisessä. Monissa malleissa kuvan päälle tulee ohjauspyörän liikkeiden mukaan grafiikka, joka näyttää, mihin suuntaan auto on menossa. Yleistymässä ovat myös auton joka puolelle kuvaavat kamerat (360 astetta -kamerat). Niiden kuvat yhdistetään kojetaulunäyttöön niin, että autoa katsotaan ylhäältä päin ja kaikki auton ympärillä olevat esteet näkyvät yhtä aikaa.

Pysäköintiavustin

Ohjaa auton parkkiruutuun tai taskuparkkiin kääntämällä rattia oikeissa paikoissa. Kuljettajan tehtävä on käyttää polkimia normaalisti ja noudattaa auton infonäytön ohjeita. Pysäköintiavustimen käyttöä pitää harjoitella rauhallisessa paikassa ja ohjeita noudattaen. Jäiset tai lumiset tunnistimet voivat toimia huonosti. Kuljettajan pitää tarkkailla toimintaa ja pystyä tarvittaessa tekemään taskupysäköinti itse.

Katso esimerkiksi Fordin video pysäköintiavustimen toiminnasta.

Risteävän liikenteen varoitus peruuttaessa

Parkkiruudusta autojen välistä sokkona peruuttaessa tärkeä turvajärjestelmä. Sivulta lähestyvästä autosta varoitetaan äänellä ja joissain autoissa myös varoitusvalolla. Osa järjestelmistä tunnistaa jalankulkijatkin. Tässä käytetään samoja sensoreita kuin kaistanvaihdoissa avustavassa kuolleen kulman valvonnassa, eli se tunnistaa toisen kohteen liikkeen ja yltää paljon kauemmas kuin pysäköintitutka.

Katso esimerkiksi Opelin kuvitus aiheesta.

Perävaunun peruutusavustin

(Trailer Assist)

Auttaa peruuttamaan perävaunun haluttuun suuntaan. Kun avustin on kytketty päälle, haluttu suunta näkyy mittaristonäytössä. Sitä käännetään joko taustapeilin pyöreää säädintä tai keskikonsolin pyöreää säädintä käyttämällä. Järjestelmä hoitaa tarvittavat auton käännökset kääntämällä rattia itsekseen.