20.11.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Älytekniikasta apua iäkkäiden liikkumiseen?

Muuttuvan liikennepalvelut ja iäkkäiden tarpeet ovat tapetilla Liikenneturvan seminaarissa tiistaina 21.11. Liikenneturvan kyselyyn vastanneista suomalaisista suuri osa uskoo, että liikkuminen tulee muuttumaan suuresti älytekniikan kehittymisen myötä. Esimerkiksi itseohjautuvien autojen uskotaan lisäävän ikääntyvien mahdollisuuksia autoilla pidempään. Myös markkinoilla jo olevasta turvatekniikasta on hyötyä.

15.11.2017Liikennevinkki

Pysäköi oikein ja turvallisesti talvellakin

Jos talvella sataa runsaasti lunta, hankaloittaa se pysäköintiä kaupunkialueilla. Liikenneturva muistuttaa, että pysäköidessä on aina huolehdittava sekä omasta että muiden tielläliikkujien turvallisuudesta.

14.11.2017Uutinen

Liikenneturvallisuustyön paikalliset hyvät käytännöt kiertoon

Kuntien ja kaupunkien liikenneturvallisuustyön hyviksi koetut käytännöt ja parhaat ideat olisivat monesti hyödynnettävissä myös muissa kunnissa. Liikenneturvallisuuden yhteistyöverkoston14.11. järjestämässä seminaarissa painotetaan, että onnettomuuksien vähentämisen lisäksi parannetaan myös turvallisuuden tunnetta.

10.11.2017Uutinen

Millaista mallia isä näyttää lapselleen liikenteessä?

Vanhemman näyttämä malli on tärkeä, kun lapsi opettelee liikkumaan liikenteessä turvallisesti. Moni Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta vanhemmasta kokee, että voisi olla parempikin esimerkki lapsille liikenteessä. Eniten omantunnon tuskia koetaan kielenkäytön kohdalla.

8.11.2017Liikennevinkki

Mieti pikkujoulujen kulkemiset jo etukäteen

Pikkujoulukausi pääsee kunnolla vauhtiin marraskuun puolivälin tienoilla. Liikenneturva muistuttaa, että juhlapaikalle kulkeminen ja sieltä poistuminen on syytä suunnitella jo etukäteen – varsinkin, jos illan aikana nautittavissa juhlajuomissa on mukana prosentteja.

6.11.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Kolme neljästä ilmoittaisi tutustakin rattijuoposta

Suomalaisten asenteet rattijuopumusta kohtaan ovat tiukat. Lähes jokainen Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta pitää tärkeänä, että läheinen ei koskaan mene vähääkään päihtyneen kuljettajan kyytiin. Pikkujoulukausi korkataankin rattijuopumuksen vastaisella kampanjalla #rohkee.