25.4.2018Liikennevinkki

Kiinnitä huomiota kaksipyöräisiin

Moottoripyöräilijälle on elintärkeää näkyä liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että autoilijoiden on valpastuttava huomioimaan kaksipyöräiset talven jälkeen. Motoristi voi myös itse lisätä näkyvyyttään tien päällä niin ajotyylin kuin varusteidenkin avulla.

24.4.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Mikä on hyväksyttävä määrä liikennekuolemia sinun kotikaupungissasi?

Kaksi kolmesta Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta nimeää turvallisuuden yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi liikenteessä. Vaikka turvallisuutta arvostetaan, moni kuljettajista kertoo joutuneensa vaaratilanteeseen viimeisen vuoden aikana. Ihmiset tekevät virheitä ja virhearviointeja myös liikenteessä, mutta liikenneturvallisuustyön tavoitteena on, ettei kenenkään tarvitsisi maksaa vahingoista hengellään.

18.4.2018Liikennevinkki

Tarkkana risteyksissä – huomaa pyöräilijä

Keväiset kelit houkuttelevat entistä useamman ihmisen pyörän selkään. Liikenneturva muistuttaa autoilevia huomioimaan pyöräilijät ja katselemaan entistä tarkemmin myös pyöräväylien suuntaan. Etenkin risteystilanteet vaativat valppautta. Liikenneturvan animaatiossa kerrataan muutama skarppausta vaativa tilanne.

17.4.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Miten liikennekiukkua voi ehkäistä?

Suuri osa suomalaisista kulkee liikenteessä myönteisellä mielellä, ilmenee Liikenneturvan kyselystä*. Silti liikennekiukku on monelle tuttu käsite. Kun suomalaisia pyydettiin vertaamaan toisten kuljettajien käyttäytymistä omaan, arvioitiin toisten käyttäytyminen järjestelmällisesti huonommaksi.

12.4.2018Liikennevinkki

Lisää hyviä tekoja liikenteeseen – ota tapahaaste vastaan

Iso osa ihmisen päivittäisestä toiminnasta on automatisoituneita tapoja, myös liikenteessä. Huonoista tavoista voi kuitenkin päästä eroon ja luoda tilalle parempia. Liikenneturva kannustaa kokeilemaan uutta, positiivista tapaa liikenteessä ainakin 30 päivän ajan.