23.10.2018Uutinen

Talvinopeudet voimaan ennen viikonloppua

Maanteillä siirrytään talvinopeuksiin pääosin torstain 25.10. aikana. Samalla moottoriteiden vaihtuvien nopeusrajoitusten osuuksilla alkaa siirtymäaika, jolloin 120 km/h rajoitusta voidaan näyttää vielä valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa. Edellisistä vuosista poiketen tätä siirtymäaikaa voidaan olosuhteiden salliessa jatkaa marraskuun loppuun asti.

23.10.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Lääkkeiden vaikutus omaan ajokuntoon usein huolenaiheena

Suomalaiset ovat kiinnostuneita lääkkeiden vaikutuksesta ajokykyynsä, ilmenee Liikenneturvan ja Suomen Liikennelääketieteen Yhdistyksen lääkäreille tekemästä kyselystä*. Ajoterveyteen liittyvät asiat kannattaakin ottaa puheeksi lääkärillä käydessä etenkin silloin, jos määrätään uutta lääkettä, tai lääkitystä muutetaan. Jokainen on itse vastuussa siitä, ettei aja ajamista haittaavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena.

18.10.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Lääkärit toivovat lisää tietoa ajoterveyden arviointiin

Erilaiset sairaudet ja lääkitykset voivat vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn. Liikenneturvan ja Suomen Liikennelääketieteen Yhdistyksen (SLLY) lääkäreille tekemän kyselyn mukaan lääkärit ovat kiinnostuneita ajoterveyteen liittyvistä asioista, mutta ajoterveyden arviointiin tarvitaan myös lisää tietoa ja koulutusta. Jokaisen kuljettajan vastuulla on myös tarkkailla omaa ajokuntoaan. Apuna voi käyttää Liikenneturvan itsearviointiopasta.

17.10.2018Liikennevinkki

Tunnetko nykyautojen turvatekniikan? Katso uudet animaatiot

Autoissa on yhä enemmän tekniikkaa, joka edistää turvallisuutta. Liikenneturva kannustaa huomioimaan turvajärjestelmät ja niiden hyödyt autoa vaihtaessa, mutta muistamaan, että kuljettaja on edelleen ajoneuvon älykkäin ominaisuus. Katso myös uudet turvatekniikkaa selventävät animaatiot.

10.10.2018Uutinen

Liikenneturva hakee käyttäytymistieteilijää suunnittelijan tehtäviin

Liikenneturva hakee verkko-oppimisympäristöjen kehittämisen hallitsevaa käyttäytymistieteilijää suunnittelijan tehtäviin. Hae paikkaa viimeistään 28.10.2018.

10.10.2018Liikennevinkki

Ennakoi syksyn vesikelit ja varaudu liukkaisiin

Syksyn sateet ja vääjäämättömät yöpakkaset tuovat omat haasteensa tien päälle. Liikenneturva muistuttaa, että oikealla nopeudella ja muulla ennakoinnilla voi varautua haastaviksi muuttuviin olosuhteisiin. Valppaana on oltava myös vesiliirron varalta.