22.2.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Turvavyö on korvaamaton turvavaruste – käytössä vielä parannettavaa

Liikenneturvan seurantojen mukaan valtaosa kiinnittää turvavyön etupenkillä niin taajamassa kuin taajaman ulkopuolella. Takapenkillä turvavyön käyttö laskee muutaman prosentin. Mahdollisessa onnettomuustilanteessa riski loukkaantua moninkertaistuu turvavyötä käyttämättömällä myös taajamanopeuksissa. Turvavyön suojaavuus paranee, kun se kiinnitetään oikein.

15.2.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Törttöily yrityksen autolla johtaa jopa boikotointiin – negatiivisia kokemuksia jaetaan myös somessa

Liikenneturvan kyselyyn* vastanneista noin joka kolmas on boikotoinut tai harkinnut boikotoivansa yritystä sen ajoneuvojen kuljettajien liikennekäyttäytymisen johdosta. Yritykselle annettavan suoran palautteen lisäksi negatiivista kokemusta tuuletetaan myös sosiaalisessa mediassa.

14.2.2018Uutinen

Hiihtolomaliikenne käynnistyy – näillä vinkeillä turvallisemmin perille

Hiihtolomat alkavat! Se tarkoittaa samalla, että seuraavat neljä viikonloppua ovat tieliikenteessä hieman tavanomaista vilkkaampia. Viranomaiset kehottavat ennakoimaan matkantekoa muun muassa tutustumalla ajankohtaisiin ajokelitietoihin ja huolehtimalla riittävästä levosta.

14.2.2018Uutinen

Tilastotiedot vakavista loukkaantumisista tuovat uutta näkökulmaa liikenneturvallisuustyöhön

Trafi, OTI ja Liikenneturva: Liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrät kuuluvat onnettomuustilastoihin vanhastaan, mutta viimeisen kolmen vuoden ajan tilastoista on saanut eroteltua tietoa myös vakavasti loukkaantuneista. Vuosittainen vaihtelu loukkaantumisten jakaantumisessa eri tienkäyttäjäryhmien välillä on pientä, mutta esimerkiksi autoilijoiden vakavat loukkaantumiset ovat vähentyneet, kun taas suojaamattomien tienkäyttäjien eivät.

14.2.2018Liikennevinkki

Järki mukaan ja perustaidot kuntoon moottorikelkkaillessa

Hiihtolomat ja pohjoisen ajankohtaan nähden jopa ennätyskorkeat kinokset innostavat taas monia moottorikelkan sarviin. Liikenneturva muistuttaa, että kelkkaillessa on pysyttävä merkityllä reitillä ja harjoiteltava perustaidot kuntoon ennen taipaleelle lähtöä.

6.2.2018Uutinen

Liikennevalojen noudattamattomuus näkyy myös onnettomuuksissa - tamperelaisilta pyydetään palautetta liikennevaloristeyksistä

Tampereella syksyllä 2017 käynnistetyssä hankkeessa on tutkittu liikennevaloliittymissä valojen noudattamisen yleisyyttä. Liikennevalokojeista pystytään keräämään reaaliaikaista ajoneuvotietoa ja tietoja yhdistelemällä laskemaan punaista päin ajavien määriä.