16.8.2018Tiedote, Kuopio

Nuoret toivovat kavereiden puuttuvan kännissä mopoiluun – Tappomopo kiertää Pohjois-Savon kouluissa

Liikenneturvan tuoreen nuorisotutkimuksen mukaan nuoret suhtautuvat hiukan sallivammin humalassa mopoiluun kuin autolla ajamiseen. Noin joka viides nuori on ollut matkustajana humalaisen kyydissä. Näin kouluvuoden alussa Liikenneturvan ja Taikuri Puijon Paronin Tappomopo-kiertue muistutteleekin Pohjois-Savon mopoilijoita niin kännissä ajamisen kuin virittämisenkin riskeistä.

15.8.2018Liikennevinkki

Maltilla turvallisesti traktorin ohi

Loppukesä tuo tieliikenteeseen traktorit ja muut muuta liikennettä hitaammin kulkevat maataloustyökoneet. Niiden ohittaminen aiheuttaa usein turhia riskinottoja. Liikenneturva muistuttaa, että ohituksen turvallisuudesta on varmistuttava ennen kaistanvaihtoa.

9.8.2018Tiedote, Kuopio

KalPa herättelee koululaisia turvalliseen pyöräilyyn

KalPan pelaajat käyvät koulun alkaessa muistuttelemassa kuopiolaisia alakoululaisia turvallisesta pyöräilystä. Huomaa mut -tempauksessa pelaajat käyvät useissa kuopiolaisissa alakouluissa maanantaiaamuna 13.8.2018. KalPan, Kuopion vanhempainyhdistysten ja Liikenneturvan koulunaloitustempauksessa kannustetaan liikkumaan koulumatka etupäässä jalan ja pyörällä. Pyöräileviä herätellään kypärän käyttöön.

8.8.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Autoilijat kertovat: voisin olla huomaavaisempi suojatiellä

Pääosa Liikenneturvan kyselyyn vastanneista suomalaisista kokee, että jalankulkija voi Suomessa liikkua turvallisin mielin. Vastuu suojateiden turvallisuudesta koetaan olevan etupäässä autoilevilla, näiden toiminnassa ja asenteissa. Lähes kuusi kymmenestä kuljettajasta myöntää, että voisi olla jalankulkijoita kohtaan huomaavaisempi.

6.8.2018Tiedote, Mikkeli

Näe koululainen liikenteessä – Etelä-Savo jalkautuu kouluteille

Koulujen alkaessa Etelä-Savon kunnat tempaisevat lasten turvallisten kouluteiden ja tien ylittämisen puolesta. Liikenneturva peräänkuuluttaa, että meillä aikuisilla on vastuu lasten turvallisesta koulumatkasta. Tehokkain tapa lisätä suojateiden turvallisuutta on pudottaa ajonopeuksia: oikea tilannenopeus antaa aikaa havainnoinnille ja säästää äkkijarrutuksilta – siis tekee suojateistä turvallisempia.

2.8.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Aikuisilla vastuu lasten turvallisesta koulutiestä

Elokuussa alkavat koulut ja monen uuden ekaluokkalaisen koulutaival. Liikenneturvan kyselyn perusteella koulumatkat taitetaan useimmiten kävellen. Vanhempien arvion mukaan lapset ovat valmiita liikkumaan itsenäisesti jalkaisin hieman yli seitsemänvuotiaana. Liikenneturva muistuttaakin vanhempia siitä, että koulumatkan riittävä harjoittelu ja kertaaminen myös ensimmäisten koulupäivien jälkeen kannattaa.