Siirry sisältöön
Isä opastaa lastaan liikenteessä.
Vanhemmat roolimalleina liikenteessä – tule tutustumaan Liikennepolkuun Lapsimessuille

Asenteet muodostuvat jo varhaislapsuudessa. Siksi on tärkeää, että vanhempi on hyvä roolimalli lapselle myös liikenteessä. Selkeät ohjeet ja toimintamallit auttavat vanhempia käsittelemään liikenneturvallisuutta lapsen kanssa. Lapsimessuilla 22.-24.4. Messukeskuksessa on mahdollisuus tutustua Liikenneturvan perheen liikennepolkuun.  

Vanhemmille on tarjolla selkeitä ohjeita ja käytäntöjä  

Tutkimusten mukaan vanhemmat eivät välttämättä ymmärrä omaa rooliaan lastensa turvallisen liikkumisen tukemisessa. Ja vaikka he ymmärtäisivät sen, he eivät käytännössä silti toimi liikenteessä lasta ohjaten. Vanhemmille olisi hyvä antaa selkeitä ohjeita parhaista käytännöistä ja turvallisesta liikkumisesta.   

”Liikennekasvatuksessa toistot ovat tärkeitä. Kun lapsen kanssa liikkuu yhdessä, kannattaa toimia aina johdonmukaisesti turvallisimmalla tavalla. Tehokasta liikennekasvatusta on kohdattujen tilanteiden sanoittaminen ääneen ja perustelut käyttäytymiselle”, kannustaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Meeri Sorjonen.  

Liikennepolku lapselle ja vanhemmalle  

Lapsimessuilla lapsi ja vanhempi voivat käydä yhdessä läpi Liikenneturvan liikennepolun. Se rakentuu kolmesta pisteestä, joissa käsitellään lapsen turvallista matkustamista autossa, suojatien ylitystä ja pyöräilykypärän käyttöä.  

Liikenneturva mukana Lapsimessuilla (Avautuu uuteen ikkunaan) 22.-24.4. osastolla 6k50.  

  • pe-la klo 9-18 
  • su klo 9-17