Siirry sisältöön
Pyöräilijä ylittää tien, autoilija tulee kolmion takaa. Kuva: Nina Mönkkönen/Liikenneturva

Sinut on haastettu – kokeile uusia tapoja pyöräilyviikolla

Liikenneturva Vaasan aluetoimipiste ja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa haastavat sinut pyöräilemään työmatkasi pyöräilyviikolla, jota vietetään 28.8.-5.9.2021. Pyöräillessäkin kannattaa kokeilla uusia, positiivisia tapoja, joilla laitat hyvän kiertämään tien päällä.

Iso osa päivittäisistä tavoistamme on automatisoituneita myös liikenteessä. Tavat eivät kuitenkaan ole pysyviä, vaan niitä voi muuttaa. Jos tunnistat jonkin huonon tavan, kannattaa siitä päästä eroon ja luoda tilalle jotain uutta.

Haastammekin sinut pohtimaan omaa liikennekäyttäytymistäsi ja tekemään jotain toisin, vaikkapa pyöräilemällä työpaikalle.

Nyt valtakunnallisella pyöräilyviikolla on hyvä aika kokeilla haastetta. Kun jatkat sitä ainakin 30 päivän ajan, niin saatat huomata, että pyöräilystä töihin on tullut uusi hyvä tapa.

Kokeile näitäkin positiivisia tapoja ainakin seuraavat 30 päivää:

  • Olen tarkkaavainen ja keskityn liikenteeseen, en älypuhelimeen.
  • Näytän ajoissa ja selkeästi muille esimerkiksi suuntamerkillä, mitä aion tehdä seuraavaksi.
  • Noudatan pyöräilijän liikennesääntöjä.
  • Käytän pyöräilykypärää ja hyviä pyöräilyvarusteita sekä pyörän valoja pimeässä ja hämärässä ajaessani.
  • Näytän hyvää esimerkkiä ja mietin, miten puhun liikenteestä muille.
  • Lisään liikenteen myönteistä vuorovaikutusta kiittämällä muita hyvästä toiminnasta.

”Liikennekulttuurin muutos tehdään yhdessä, mutta tekeminen alkaa aina yksilöistä – siis juuri sinusta ja minusta. Jos esimerkiksi kiittää toista tämän toiminnasta vaikkapa hymyilemällä tai kättä heilauttamalla, rohkaisee samalla jatkamaan tätä positiivista toimintaa myös jatkossa”, kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Heli Lintamo.

”Terveenä ja hyvinvoivana tehty työpäivä on sekä työntekijälle että yritykselle arvokas. Pyöräily on hyötyliikuntaa, joka edistää jaksamista niin töissä kuin vapaa-ajalla”, toteaa LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen.

Kertaa myös pyöräilysäännöt

Liikenteen vuorovaikutuksen perusta on liikennesääntöjen tuntemisessa ja niiden noudattamisessa. Sääntöjen kertaaminen onkin hyväksi kaikille tielläliikkujille riippumatta kulkuneuvosta.

Pyöräilysääntöjen kertauskurssin löydät tiiviissä muodossa Liikenneturvan Jalan ja pyöräillen -oppaasta (Avautuu uuteen ikkunaan).

Turvallista pyöräilyviikkoa ja syksyä!

Lisätietoja:

yhteyspäällikkö Heli Lintamo, Liikenneturva (puh. 020 7282 376)

markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa (puh. 050 304 2040)