Siirry sisältöön
Liikenneturvan toimitusjohtaja nimitetty European Transport Safety Councilin hallitukseen

Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen on nimitetty liikenneturvallisuuden eurooppalaisen asiantuntijaorganisaatio European Transport Safety Councilin (ETSC) hallitukseen kaudelle 2023-25.

ETSC on eurooppalainen liikenneturvallisuuden asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on Liikenneturvan tavoin vähentää tieliikenteen kuolemia ja vakavia loukkaantumisia. Pääasiallisesti ETSC tuottaa tutkittua tietoa niin Euroopan komission, Euroopan parlamentin kuin jäsenvaltioidenkin käyttöön muun muassa päätöksenteon tueksi.

Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen on nimetty ETSC:n hallitukseen kolmivuotiskaudelle 2023-25. Anteroinen on samalla ensimmäinen suomalainen ETSC:n hallituksessa.

”Yhä useampi suomalaisten tienkäyttäjien turvallisuuteen liittyvä päätös tehdään EU:ssa. Esimerkiksi juuri nyt tehdään muutoksia ajokorttidirektiiviin. Direktiivimuutokset tulevat ajallaan vaikuttamaan myös Suomessa myönnettyihin ajokortteihin ja liikenneturvallisuuteen”, Anteroinen toteaa.

ETSC on perustettu vuonna 1993 ja se sijaitsee Brysselissä. Liikenneturva on ETSC:n jäsenorganisaatio. Suomesta ETSC:n jäseniä ovat myös Onnettomuustietoinstituutti (OTI) sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.