Siirry sisältöön
Kuvassa Helimo Juha Heporauta Ilpo Korhonen Annu Prokkola Reijo Riekkinen Jani Vartiainen Nina
Liikenneturvallisuusalalla ansioituneita palkittiin

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne on myöntänyt liikenneturvallisuusalan ansiomitalit kymmenelle henkilölle heidän työstään liikenneturvallisuuden hyväksi.

Liikenneturvallisuusalan ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään viidentoista vuoden ajan työskennellyt ansiokkaasti liikenneturvallisuuden edistämiseksi, ja jonka toiminta on ollut yleisesti arvostettua.

”Tänään palkitut edustavat laaja-alaisesti eri tahoja ja tulevat eri puolilta Suomea”, kertoo Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen. ”Yhteistä mitalisteille on aito omistautuminen työlle liikenneturvallisuuden eteen, mikä näkyy muun muassa toiminnassa oman työn ohella, osaamisen jakamisessa ja halusta kehittää liikenneturvallisuustyötä niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Osalle palo liikenneturvallisuustyöhön on jatkunut läpi työuran eläkevuosiin asti.”

Mitalit jaetaan Liikenneturvan hallituksen esityksestä, jonka on valmistellut hallituksen asettama palkitsemistoimikunta. Ansiomitalit luovutettiin palkituille 8.9.2023 Helsingissä. Ensimmäisen kerran liikenneturvallisuusalan ansiomitalit myönnettiin vuonna 1993.

Mitalin saivat:

kapteeni Pekka Antikainen
projektipäällikkö Juha Heltimo
eläkeläinen Ilpo Heporauta
ylikomisario Risto Jääskeläinen
johtava asiantuntija Annu Korhonen
lehtori Tapio Kyngäs
ylikonstaapeli Jaakko Nygård
asiantuntija Reijo Prokkola
yrittäjä, palvelupäällikkö Jani Riekkinen
suunnitteluinsinööri Nina Vartiainen

Kuvassa Helimo Juha Heporauta Ilpo Korhonen Annu Prokkola Reijo Riekkinen Jani Vartiainen Nina
Kuvassa mitalisteista kuusi. Vasemmalta oikealle: Heltimo Juha, Heporauta Ilpo, Korhonen Annu, Prokkola Reijo, Riekkinen Jani ja Vartiainen Nina. Kuva: Nina Mönkkönen / Liikenneturva.