Siirry sisältöön
Kuvassa vasemmalta oikealle Timo Kima Merja Lämsä Hannu Pellikka Martti Peräaho Ari Pinomäki Janne Salonen Elina Uusitalo Ilpo Virtanen
Kymmenen palkittiin liikenneturvallisuusalan ansiomitalilla

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on myöntänyt liikenneturvallisuusalan ansiomitalit kymmenelle henkilölle heidän työstään liikenneturvallisuuden hyväksi.

Liikenneturvallisuusalan ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään viidentoista vuoden ajan työskennellyt ansiokkaasti liikenneturvallisuuden edistämiseksi, ja jonka toiminta on ollut yleisesti arvostettua.

Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen korostaa, että ansiomitalia ei myönnetä työvuosien jälkeen palkintona viranhoidosta.

”Tänään palkituilla mitalisteilla on aito halu edistää liikenneturvallisuutta ja ymmärrys liikenneturvallisuustyön merkityksellisyydestä. Liikenteen turvallisuus edellyttää toimia niin infrastruktuuriin, ajoneuvoihin kuin meihin ihmisiin liikenteen käyttäjinä. Nämä toimet tarvitsevat tekijöitä, jotka ymmärtävät, että ensisijainen ja oleellisin tehtävä liikenneturvallisuustyössä on ihmishengen vaaliminen. Tämä yhdistää kaikkia mitalisteja”, Anteroinen kiittelee.

Mitalit jaetaan Liikenneturvan hallituksen esityksestä, jonka on valmistellut hallituksen asettama palkitsemistoimikunta. Ansiomitalit luovutettiin palkituille 20.5.2022 Helsingissä.

Mitalin saivat:

asiantuntija Timo Kima

liikenneturvallisuusvastaava Kjell Lind

liikenneturvallisuusinsinööri Merja Lämsä

toimitusjohtaja Hannu Pellikka

psykologi Martti Peräaho

ylikonstaapeli Ari Pinomäki

psykiatrian professori Pirkko Riipinen

komisario Janne Salonen

erityisasiantuntija Elina Uusitalo

vanhempi konstaapeli Ilpo Virtanen

Ensimmäisen kerran liikenneturvallisuusalan ansiomitalit myönnettiin vuonna 1993.

Kuvassa vasemmalta oikealle Timo Kima Merja Lämsä Hannu Pellikka Martti Peräaho Ari Pinomäki Janne Salonen Elina Uusitalo Ilpo Virtanen
Kuvassa vasemmalta oikealle: Timo Kima, Merja Lämsä, Hannu Pellikka, Martti Peräaho, Ari Pinomäki, Janne Salonen, Elina Uusitalo ja Ilpo Virtanen. Kuva Nina Mönkkönen / Liikenneturva.