Siirry sisältöön
Tunnetaitopeli varhaiskasvatukseen tilattavaksi.
Lautapeli tunnetaitojen harjoitteluun

Tunteiden tunnistamista ja hallintaa on hyvä harjoitella jo pienestä pitäen. Tunteet peliin -lautapeli ja keskustelukortit on Liikenneturvan ja Suojellaan Lapsia ry:n yhdessä kehittämä tunnetaitopeli. Peli on suunnattu 6–10-vuotiaille lapsille.

Tavoite
  • Kehittää lasten kykyä tunnistaa ja hallita kaikenlaisia tunteita liikenteessä ja digiliikenteessä.
  • Tarjota lasten parissa työskenteleville ammattilaisille helppo ja innostava tapa käsitellä tunteita, liikennettä ja digiliikennettä lasten kanssa.
Nämä tarvitset

Hyvät tunnetaidot ovat tärkeitä arjen taitoja, jotka lisäävät myös liikenneturvallisuutta. Erityisesti voimakkaat ja negatiiviset tunteet voivat haitata niin lasten kuin aikuisten havainnointia ja päätöksentekoa liikenteessä ja digiliikenteessä.  

Tunteet peliin -lautapelin ja keskustelukorttien avulla tunnetaitojen harjoittelu on helppoa. Pelin sisältämissä harjoituksissa mm. pohditaan, miten liikenteessä ja digiliikenteessä on hyvä ja turvallista toimia.

Pelilaatikko sisältää kaksi erillistä lautapeliä, joissa harjoitellaan tunnetaitoja sekä liikenteessä että digiliikenteessä. Peliin sisältyy kolme korttipakkaa: liikenne-, digiliikenne- ja tunnetaitokortit. Näitä korttipakkoja voi hyödyntää myös erikseen keskustelukortteina osana muuta opetusta tai leikkiä.

Tehtävän toteutus

  1. Tilaa Liikenneturvan sivuilta ilmaiseksi Tunteet peliin -lautapeli. Liikenneturva maksaa myös postituskulut.
  2. Tutustu pelin sisällä oleviin ohjeisiin ja aloita lautapelin pelaaminen lasten kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää pelin keskustelukortteja osana muuta opetusta/toimintaa/leikkiä. Liikennekortit voi esimerkiksi pakata mukaan retkelle ja pysähtyä välillä turvalliseen paikkaan keskustelemaan jostakin sopivasta liikennekortin tilanteesta.

Loppukeskustelu

Pelituokion jälkeen on hyvä kerrata, millaisia asioita pelin avulla opittiin. Pelituokion tilanteista kannattaa myös keskustella myöhemmin, kun liikut lasten kanssa liikenteessä.