Siirry sisältöön
Pyöräilijät tauolla

Liikenneluotsitoiminta

Liikenneluotsitoiminta tähtää erityisesti ikääntyneiden liikkumisen turvallisuuden parantamiseen. Toiminnassa jaetaan sekä vinkkejä turvallisesta liikkumisesta että tietoa erityisesti ikääntyviä koskettavista liikenneturvallisuusaiheista.

Liikenneluotsitoiminta tuo ikääntyneiden turvallisuusasiat esille

Ikääntyminen luo sekä haasteita että mahdollisuuksia turvalliselle liikkumiselle. Esimerkiksi eläköityminen muuttaa monen liikkumista. Muutoksia voi tulla siihen milloin ja missä liikutaan ja jopa siihen millä kulkutavalla kuljetaan. Muutos on hyvä hetki tarkastella omia liikkumistottumuksia ja niiden turvallisuutta tarkemmin. Ikääntyminen muuttaa vääjäämättä myös toimintakykyä, millä on vaikutuksia myös liikenteessä liikkumisen turvallisuuteen. Väestön vanheneminen tarkoittaa sitä, että yhä useampi liikenteessä liikkuva on ikääntynyt. Se tarkoittaa myös yhä useampaa ikäihmistä, jotka tulisi tavoittaa turvallisen liikenteessä liikkumisen teemoilla. Yksi tapa tähän on liikenneluotsitoiminta.

Liikenneluotsiksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka haluaa parantaa oman yhteisönsä turvallista liikkumista liikenteessä. Yhteisö voi olla esimerkiksi paikallinen eläkeläisjärjestö, harrastuskerho tai omat ystävät. Liikenneturvallisuudesta ei tarvitse olla osaamista. Ajankohtaista tietoa turvallisen liikkumisen hyvistä käytännöistä saa Liikenneturvan neljä kertaa vuodessa lähettämästä Liikenneluotsien uutiskirjeestä. Kirjeiden sisällöt toimivat myös ikääntyneiden parissa toimivien ammattilaisten ja vapaaehtoisten apuna ja tukena. Kirjeessä on mukana myös helposti tulostettava versio.

Tutustu viimeisimmän Liikenneluotsien uutiskirjeen sisältöön klikkaamalla tätä linkkiä. (Avautuu uuteen ikkunaan)

Pyrimme myös järjestämään kirjeen tilaajille vapaaehtoisia kokoontumisia, joissa pääset vaihtamaan kuulumisia muiden luotsien kanssa ja kartuttamaan liikenneturvallisuusosaamistasi.