15.4.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Lähes jokainen moottoripyöräilijä käyttää kypärää

Liikenneturvan seurantojen mukaan moottoripyöräilijät ovat tunnollisia kypärän käyttäjiä. Vain muutamassa tapauksessa pyörän selässä oli kypärätön kuljettaja tai matkustaja. Suurin osa motoristeista pitääkin turvavarusteiden käyttöä itsestäänselvyytenä moottoripyöräilyssä.

14.4.2021Liikennevinkki

Tunne sähköisen liikkumisvälineesi liikennesäännöt

Etelä-Suomen keväisille kaduille on jo ilmestynyt sähköisiä liikkumisvälineitä, kuten sähköpotkulautoja. Liikenneturva muistuttaa, että ennen niiden käyttöä on perehdyttävä laitteen toimintaan ja tiedettävä liikkumisen edellyttämät liikennesäännöt.

7.4.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Turvavyö turvannut liikenteessä jo 50 vuotta

Puolen vuosisadan ajan turvavyö on ollut pakollinen turvavaruste autoissa. Vastarinta turvavyötä kohtaan oli alussa kovaa ja periaatteellista sekä käyttö vähäistä. Liikenneturvan seurannoista käy ilmi, että tänä päivänä turvavyön käyttöaste henkilöautojen etupenkillä on jo lähemmäs sata prosenttia. Turvavyön merkitys liikenneturvallisuudelle ymmärretään

31.3.2021Liikennevinkki

Tarkista peräkärryn kunto ja valitse ajonopeus tilanteen mukaan

Perävaunun kuntoon on syytä kiinnittää huomiota säännöllisesti, mutta etenkin ennen kevään ensimmäistä reissua. Liikenneturva muistuttaa myös, että suurin sallittu nopeus ei peräkärrynkään kanssa liikuttaessa ole läheskään aina sama asia kuin turvallinen ajonopeus.

29.3.2021Liikennevinkki

Autoilija – huomaa ja huomioi pyöräilijät

Kevään edetessä liikenteeseen tulee entistä enemmän pyöräilijöitä, mopoilijoita ja moottoripyöräilijöitä. Ratin takana on siis syytä valpastua ja havainnoida huolella myös kaksipyöräiset. Liikenneturva korostaa, että tarkkana on oltava eritoten risteystilanteissa.

26.3.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Autojen turvatekniikka yleistyy hitaasti kiiruhtaen

Auton turvatekniikka tukee kuljettajaa ajotehtävässä ja tarvittaessa puuttuu ajamiseen ennaltaehkäisten onnettomuuden. Liikenneturvan selvitys osoittaa, että liikenteen automaatiolle lämmetään vähitellen. Kyselystä käy myös ilmi, että yllättävän moni ei tiedä mitä turvatekniikkaa omassa autossa on.