7.8.2020Liikennevinkki

Muista maltti - maataloustyökoneet liikenteessä

Maataloustyökoneet ja traktorit ilmestyvät sadonkorjuun myötä jälleen liikenteeseen. Puimurit ja traktorit liikkuvat useimmiten muuta liikennettä hitaammin, joten kanssakulkijoilta tarvitaan malttia. Liikenneturva muistuttaa, että maataloustyökoneiden ohitustilanteissa turhaa riskinottoa on syytä välttää.  

30.7.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Ohitustarve vie monen riskirajoille

Liikenneturvan kysely kertoo, että ohittaminen saa monet suomalaiset lipsumaan liikennesääntöjen noudattamisesta. Ohittamiseen liittyvien sääntöjen koetaan kuitenkin olevan suhteellisen hyvin hallussa. Liikenneturva muistuttaa, että vastuu ohittamisen turvallisuudesta on aina ohittamaan lähtevällä. Sääntöjen rikkomiselle tai ylinopeudelle ei ohittaminen anna erillislupaa.

29.7.2020Liikennevinkki

Turvallisesti mönkijällä – tunne ajoneuvosi erityispiirteet

Mönkijöiden kysyntä lisääntyy kesäkuukausina. Ajoneuvojen erityispiirteet ja säännöt eroavat toisistaan, joten taustatyön tekeminen ennen ostopäätöstä on tärkeää. Liikenneturva muistuttaa, että mönkijän turvallinen käyttö vaatii kuskilta tietoa ja taitoa ajoneuvon ominaisuuksista ja sitä koskevista säännöistä. Mönkkäriin tutustuminen kannattaa aloittaa perusasioiden kertaamisella.

24.7.2020Uutinen

Korona aiheuttanut huolta liikenteessä – onnettomuuksia kuitenkin vähemmän

Liikenneturvan kyselyssä selvitettiin suomalaisten ajatuksia korona-aikana liikkumisesta liikenteessä. Pandemia on saanut miettimään liikkumisen turvallisuutta tavallista enemmän. Osalla myös pinna on liikenteessä tiukentunut koronatilanteen takia. Vakavat henkilövahingot ovat kuitenkin vähentyneet alkuvuodesta.

23.7.2020Liikennevinkki

Karavaanarina liikenteeseen – näin ennakoit

Kuten kaikki tielläliikkujat, myös karavaanarit voivat omalla käytöksellään edistää sekä omaa että muiden liikenneturvallisuutta. Liikenneturva painottaa, että ennakoinnin merkitys kasvaa entisestään, kun liikutaan isoilla ajoneuvoilla. Enintään 3500 kg matkailuautot saavat 1.6.2020 alkaen ajaa kaikkialla enimmäisrajoitusten mukaisesti, joten todellinen ohitustarve kannattaa punnita huolella.

22.7.2020Liikennevinkki

Milloin viimeksi varmistit peräkärrysi kunnon?

Perävaunun kuntoon on kiinnitettävä huomiota säännöllisesti. Liikenneturva muistuttaa, että erityisesti peräkärryn renkaiden kunto on hyvä tarkistaa – etenkin silloin, jos aikoo hyödyntää uuden tieliikennelain sallimaa 100 km/h -rajoitusta kevytperävaunuille.