Siirry sisältöön
Rengasratsiaa ennen voi ratsata omat renkaansa. Kahden euron kolikolla voi tarkistaa renkaiden turvallisen urasyvyyden.
Millaisilla renkailla Keski-Suomessa ajetaan? Rengasratsia alkaa keskiviikkona 15.9.

Rengasratsia tuo poliisin, Autonrengasliiton ja Liikenneturvan asiantuntijat tien päälle ensi viikolla. Nyt on aika tarkistaa renkaat ja valmistautua syksyn sadekeleihin. Jyväskylän Rengasratsia järjestetään keskiviikkona 15.9. klo 13–14.

Jyväskylän rengasratsia järjestetään keskiviikkona 15.9. klo 13–14. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan ratsiaa tien päälle.

Ratsiapaikka: 9-tie, Jyväskylästä Muurameen päin tultaessa moottoritien päättymisen jälkeinen oikealla oleva isohko P-alue.

Tarkista renkaiden ilmanpaineet ja kunto säännöllisesti

Auton renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on reilun kämmenen kokoinen ja sen pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta.

Kesärenkaissa on uutena tyypillisesti noin 8 mm kulutuspintaa. Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 mm. Jo tätä ennen renkaat ovat menettäneet huomattavasti pito-ominaisuuksistaan, ja etenkin sateella vesiliirtovaara kasvaa.

Syksyn sadekelit vaativat autoilijalta ennakoivaa ajotapaa ja sadekeleille turvallisia renkaita. Kulunut rengas lähtee helposti vesiliirtoon, ellei kuljettaja hidasta nopeutta kelin mukaiseksi. Kuljettajan on tärkeä tietää oman auton renkaiden kunto ja myös tunnistaa ajamiseen vaikuttavat keliolosuhteet. Tärkeää on myös pitää huolta oikeasta rengastuksesta sekä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet.

Neljä rengasvinkkiä syksyyn:

  • Varmista kesärenkaiden riittävä urasyvyys.
  • Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa.
  • Huomioi, että hyvätkään renkaat eivät auta, jos kuljettaja ottaa riskejä.
  • Muista, että vanhat renkaat voi palauttaa veloituksetta kierrätykseen.

Lisätietoja

ratsiapäällikkö Jarno Äijänen, Autonrengasliitto, puh. 040 122 5575

ylikonstaapeli Jarkko Lahtinen, Sisä-Suomen poliisilaitos, puh. 040 047 0109

koulutusohjaaja Tomi Rossi, Liikenneturva, puh. 040 762 7991