Siirry sisältöön
Keskustelua ajankohtaisista liikenneteemoista – Asialliset aamukahvit jatkuvat

Liikenneturva jatkaa asiallisen aamukahviseuran tarjoamista virtuaalisesti myös alkuvuonna 2021. Tavoitteena on nostaa esille ratkaisuja ja vinkkejä etenkin Pohjois-Karjalassa ilmenneisiin liikenteeseen liittyviin haasteisiin. Asiallisilla aamukahveilla käsitellään asioita keskustelevasti ja positiivisuuden kautta.

Liikenneturva aloitti Asialliset aamukahvit marras-joulukuussa 2020. Hyvien kokemusten jälkeen liikenneteemojen äärellä aamukahvitellaan myös vuonna 2021. Asiallisten aamukahvien tarkoituksena on vastata ajankohtaisten liikenneasioiden herättämiin kysymyksiin ja haasteisiin. Aamukahvit järjestää Liikenneturvan Pohjois-Karjalan aluetoimipiste, ja paikallisuus onkin tärkeä tekijä virtuaalitapahtumissa.

”Kevätkauden aamukahveille mukaan haetaan myös paikallisia asiantuntijoita, joiden kanssa kouluttajamme keskustelee aiheesta ottaen keskusteluun mukaan myös osallistujat. Tavoitteena on se, että mukanaolijat oivaltavat itse ratkaisuja askarruttaviin asioihin. Kantavana teemana on myös pitää esillä turvallisuusmyönteistä kulttuuria”, summaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Mari Voutilainen Joensuusta.

Aamukahvien teemoihin johdattelevat Liikenneturvan kouluttajat Matti Immonen ja Jukka Vainikainen. Kahvihetket toteutetaan Teams-sovelluksessa, mutta osallistumiseen tarvitset vain verkkoselaimen.

”Asialliset aamukahvit ovat avoimia ihan kaikille. Tarjoamme matalan kynnyksen verkkotapahtuman, johon juuri sinä olet lämpimästi tervetullut. Ota siis kuppi kahvia ja mukava asento päätteesi edessä ja tule mukaan linjoille!”, kannustaa Voutilainen.

Aiheita vanhempien mopovinkeistä jalankulkijan paikkaan

”Haluamme jakaa vinkkejä turvalliseen liikkumiseen paikalliset olosuhteet huomioiden ja tuoda samalla esille alan osaamista Pohjois-Karjalassa. Tällaiselle virtuaalitapahtumalle on kysyntää, sillä saamme Liikenneturvaan paljon kysymyksiä niin paikallisista haasteista kuin myös liikenteestä yleisemmin. Esimerkiksi viime kesänä voimaantullut uusi tieliikennelaki on sisällöissä edelleen hyvin edustettuna”, Voutilainen kertoo.

Asiallisten aamukahvien aiheet 2021

ke 20.1. Hyvä ja turvallinen autoilijan ajoasento
ke 27.1. Yllättikö talvi autoilijan? Vinkit talviajoon

ke 3.2. Pitkät vai pätkät – vinkit pimeällä ajamiseen
ke 10.2. Pöllyääkö lumi, miten kohdataan aurausauto?

ke 17.3. Polkupyöräilykö välinelaji? Polkupyörän varusteet
ke 24.3. Jalankulkijalla on monta paikkaa, mikä on se oikea?

ke 14.4. Mikä ihmeen pyöräkatu?
ke 21.4. Mopoileeko nuoresi? Mitä vanhemman tulisi tietää?
ke 28.4. Miksi moottoripyöräilijä ruostuu talvisin? Vinkit turvalliseen moottoripyöräilyyn

ke 5.5. Kohti kesää – karavaanari on kaikkien kaveri

Aamukahvit alkavat aina klo 9.00. Osallistumiseen tarvitset vain selaimen. Mukaan pääset tästä linkistä (Avautuu uuteen ikkunaan) (linkki on sama koko kevään ajan).