Siirry sisältöön

Asiallisilla aamukahveilla ratkotaan askarruttavia liikenneaiheita

Liikenneturva tarjoaa asiallista aamukahviseuraa marras-joulukuun aikana virtuaalisesti. Tavoitteena on vastata etenkin Pohjois-Karjalassa esiin nousseisiin liikenteeseen liittyviin haasteisiin, ja korostaa myös liikkumisen ilon näkökulmia.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Mari Voutilainen Joensuusta kertoo, että idea asiallisiin aamukahveihin lähti tarpeesta.

”Saamme Liikenneturvaan paljon kysymyksiä niin paikallisista haasteista kuin esimerkiksi kesäkuun alussa voimaan tulleesta tieliikennelaista. Liikenneturvan kyselyt myös kertovat, että suomalaisten liikennesääntöjen tuntemuksessa on edelleen parantamisen varaa. Kouluttajien kanssa pohdimme, miten voisimme vastata kysymyksiin laajemmin, ja päädyimme tarjoamaan asiallista aamukahviseuraa,” Voutilainen taustoittaa.

Aamukahvit ovat kaikille avoimia, matalan kynnyksen verkkotapahtumia. Aamukahvien teemoihin johdattelevat Liikenneturvan kouluttajat Matti Immonen ja Jukka Vainikainen. Kahvihetket toteutetaan Teams-sovelluksessa, mutta osallistumiseen tarvitset vain verkkoselaimen.

”Toivomme, että ihmiset tulisivat kysymään meiltä mieltä askarruttavista liikenneaiheista”, Mari jatkaa. ”Esimerkiksi Kolin pysäköintitilanteesta on käyty keskustelua niin maakuntalehdessä kuin some-palstoillakin. Nyt kouluttaja Jukka Vainikainen kertoo, kuinka olisi hyvä pysäköidä, jos merkitylle paikoitusalueelle ei mahdukaan.”

Kolin alueen pysäköinnistä peräkärrin vetämiseen

Uusi tieliikennelaki tuli voimaan kesäkuun alussa. Isoin osa lain sisällöstä säilyi entisellään, mutta muutoksiakin tuli. Aamukahveilla pureudutaan näihin muutoksiin sekä annetaan vinkkejä turvalliseen liikkumiseen paikalliset olosuhteet huomioiden.

”Todennäköisesti jatkamme aamukahvittelua ensi vuoden puolellakin. Ajatuksena on kutsua mukaan paikallisia liikenteen asiantuntijoita eri näkökulmilla. Näin tuomme osaltamme esille alan osaamista Pohjois-Karjalassa. Ja toki otamme ideoita vastaan. Vinkkaa meille, mistä liikenneaiheesta haluaisit keskustella meidän kanssamme. Ota kuppi kahvia ja tule mukaan”, Voutilainen kannustaa.

Asiallisten aamukahvien aiheet

ke 4.11. klo 9 Talvirenkaat – mikä on muuttunut?

ke 11.11. klo 9 Vinkit talvipyöräilyyn

ke 18.11. klo 9 Pyöräilijä ja autoilija – kumpi väistää?

ke 25.11. klo 9 Erikoistilanteissa pysäköiminen – kun Kolin paikoitusalueille ei mahdukaan

ke 2.12. klo 9 Peräkärryn vetäminen – totta vai tarua, saako ajaa satasta?

Aamukahveille osallistumiseen tarvitset siis vain selaimen. Osallistumaan pääset tästä linkistä. (Avautuu uuteen ikkunaan)