Isofix-kiinnitystekniikka vähentää asennusvirheitä ja antaa parhaan mahdollisen suojan lapselle turvaistuimen ja auton kiinteän liitoksen avulla. Kiinnittäminen on myös helppoa. Turvaistuimen kiinnikkeet työnnetään kiinni auton vastakappaleisiin ja isofixin mekanismi pitää istuimen paikallaan. Turvakaukalot kiinnitetään omaan telakkaansa, joka kiinnitetään isofixiin. Myös telakan irrottaminen ja uudelleen kiinnittäminen on helppoa. ISOFIX-kiinnitysjärjestelmä on hyväksytty turvalaitteille, jotka on tarkoitettu 0-18 kg painaville lapsille. 

Lue istuimen kiinnitys- ja käyttöohjeet huolella ennen käyttöä. Käytä istuinta vain ohjeen mukaan.

Isofix-järjestelmästä on muodostunut kansainvälinen standardi kaikille auto- ja turvaistuinvalmistajille. Kun on käytetty ISOFIX-kiinnitysjärjestelmää, lasten turvaistuimista 96 prosenttia on kiinnitetty oikein. Turvavyökiinnityksellä vain 30 % istuimista on kiinnitetty oikein. 

Onko autossani isofix-järjestelmä?

Tiedon siitä, onko autossasi isofix-järjestelmä, löydät auton ohjekirjasta. Lue ohjekirjasta myös, mitä autonvalmistaja sanoo istuimen kiinnittämisestä ja lasten kuljettamisesta. Autossa olevat kiinnityspisteet sijaitsevat yleensä takaosan penkeissä, istuinosan ja selkänojan välissä.

Marraskuusta 2014 lähtien isofix on ollut pakollinen kaikissa uusissa henkilöautoissa.

Kun valitset turvaistuinta, tarkista valmistajan verkkosivuilla olevasta automalliluettelosta, onko istuin hyväksytty käytettäväksi autossasi. Lue istuimen kiinnitys- ja käyttöohjeet huolella ennen käyttöä. Käytä istuinta vain ohjeen mukaan.

Aihepiirit: