Milloin on sopivaa ottaa puheeksi ajamisen turvallisuus ja mahdollisesti ajokortista ja ajamisesta luopuminen ikääntyneen läheisen kanssa? Miten se tulisi tehdä? Nämä tilanteet eivät usein ole helppoja. Yhdessä pohtien voidaan kuitenkin löytää toimivia ja turvallisia ratkaisuja autolla ajamisen jatkamiseen tai sen lopettamiseen ja muiden kulkutapojen käyttämiseen. 

Liikenneturva selvittää yhteistyössä Diabetesliiton, Muistiliiton ja Sydänliiton kanssa ajatuksia ja kokemuksia ikääntyneen kuljettajan autolla ajamisen lopettamisesta ja/tai sen puheeksi ottamista läheisen kanssa. Kysely on suunnattu ikääntyville autoilijoille ja heidän läheisilleen. Kokemuksesi kiinnostavat meitä erityisesti, jos olet huolissasi omasta tai 65 vuotta täyttäneen läheisesi ajamisen turvallisuudesta tai olet terveydellisistä syistä jo lopettanut autolla ajamisen. 

Vastaamalla kyselyyn autat meitä kehittämään työkaluja tukemaan 65 vuotta täyttäneitä ja heidän läheisiään autolla ajamisen lopettamisen tullessa ajankohtaiseksi. Hyödynnämme tuloksia ikääntyvien kuljettajien turvallisuuden parantamisessa sekä aineistojen ja toiminnan kehittämisessä.

Kysely on suljettu. Kiitos kaikille vastanneille.