21.10.2020Liikennevinkki

Varaudu mustaan jäähän autoillessa

Sään viiletessä liukkaat kelit haastavat jälleen tielläliikkujia. Erityisesti musta jää yllättää kuljettajan helposti, sillä se on hyvin liukasta ja hankala havaita. Liikenneturva muistuttaa, että mustaa jäätä saattaa syntyä, vaikka lämpötila olisikin plussan puolella.

16.10.2020Liikennevinkki

Talvirenkaiden vaihto on käsillä, mikäli keli sitä vaatii

Sää viilenee ja ensimmäisiä liukkaita ja lumisateita on odotettavissa. Liikenneturva muistuttaa ennakoimaan ja seuraamaan säätiedotteita, ettei talvi pääse yllättämään. Ajoneuvon kuljettaja on vastuussa siitä, että autossa on talviolosuhteissa talvirenkaat. Talvirenkaita on käytettävä 1.11.–31.3. välisenä aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää.

16.10.2020Tiedote, Joensuu, Kuopio, Mikkeli

Poliisi ja Liikenneturva muistuttavat: Valot pyöriin Itä-Suomessa

Polkupyörässä on käytettävä hämärän tai pimeän aikaan valoja. Etuvalon on oltava vaalea ja takavalon punainen. Liikenneturva ja Itä-Suomen poliisi tempaisevat pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden näkymisen puolesta Kuopiossa ja Joensuussa 20.10. ja Mikkelissä 13.11. Jaossa on valoja ja heijastimia, ja toki tietoa näkemisen ja näkymisen merkityksestä.

15.10.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Turvallisesti harrastuksiin

Liikenneturvallisuus on jatkuvasti läsnä arjessa ja harrastusmatkoilla. Liikenneturvan ja Bouncersin yhteistyövideoilla korostetaan, että treenimatkoilla ja seuran kanssa tehtävillä pelireissuilla pätee samat säännöt kuin missä tahansa muuallakin liikenteessä. Videoilla muistutetaan muun muassa tarkkaavaisuudesta ja turvavarusteista sekä kannustetaan siirtymään harrastuksiin ja sieltä kotiin turvallisesti.

12.10.2020Tiedote, Lahti

Pyöräilijöiden valot kuntoon Lahdessa

Polkupyörässä on käytettävä hämärän tai pimeän aikaan valoja. Etuvalon on oltava vaalea ja takavalon punainen. Liikenneturva ja Hämeen poliisi tempaisevat pyöräilijöiden näkymisen puolesta Lahden keskustassa, vanhan linja-autoaseman ympäristössä tiistaina 13.10. klo 17.30-19.30. Poliisi pysäyttää valottomia pyöräilijöitä. Tempauksessa jaetaan hämärille fillaristeille nuhteiden lisäksi valot. Samalla kertaa ilman heijastinta liikkuvat jalankulkijat saavat heijastimen roikkumaan takinliepeeseen.

12.10.2020Liikennevinkki

Tietöistä kertovat liikennemerkit tulee huomioida erityisen tarkkaan

Tietyömerkit varoittavat tien päällä liikkujia poikkeavien olosuhteiden ja liikennejärjestelyjen lähestymisestä. Tietyömailla nopeusrajoituksia alennetaan turvallisuuden vuoksi. Myös muita liikennemerkkejä on syytä katsella erityisen tarkkaan, sillä liikennejärjestelyt ja väistämisvelvollisuudet ovat työmaa-ajaksi saattaneet muuttua aiemmin vallinneesta tilanteesta. Liikenneturva muistuttaa, että tietyötyömaiden kohdalla vaaditaan erityistä huolellisuutta, tutullakaan reitillä ajaminen ei ole turvallista ”vanhasta muistista”.