21.3.2018Tiedote, Kuopio

Itä-Suomen turvaistuinratsioissa puutteita noin joka neljännen lapsen kohdalla

Poliisi ja Liikenneturva tarkastelivat viime viikolla Itä-Suomessa, miten päiväkoti-ikäisiä lapsia kuljetetaan autossa ja kuinka turvaistuimet ovat käytössä. Suurin osa lapsista matkusti autossa asianmukaisesti, mutta puutteita ilmeni lähes joka neljännessä tapauksessa.

15.3.2018Tiedote, Joensuu

Joensuussa satsataan kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuuteen

Joensuussa kävelijöiden ja pyöräilijöiden onnettomuuksia halutaan vähentää merkittävästi. Yksi sangen tehokas keino tähän on nopeusrajoitusten laskeminen keskusta- ja asuinalueilla. Liikenneturvan ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tekemässä videossa havainnollistetaan 30 km/h nopeuden merkitystä onnettomuustilanteessa.

15.3.2018Liikennevinkki

Pidä lemmikkisi kiinni autossakin

Monilla on autolla matkustettaessa mukana myös perheen lemmikki. Liikenneturvan kyselystä selviää, että suomalaisten tavat kuljettaa koiria tai kissoja autossa ovat moninaiset – ja parannettavaakin löytyy. Lemmikkiä kuljetettaessa pitää muistaa sekä eläimen että matkustajien turvallisuus.

14.3.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Varmista, että lapsesi matkustaa autossa turvallisesti - Liikenneturvan videot kertaavat keskeisimmät asiat vanhemmille

Autossa matkustaessaan lapsi tarvitsee turvaistuinta 135 cm pitkäksi asti. Liikenneturva muistuttaa, että käytännössä tämä tarkoittaa, että usein lapsi istuu turvalaitteessa vielä 1.-2.-luokalla. Mitkä ovat keskeisimmät asiat, mitä eri-ikäisen lapsen kuljettamisessa ja turvaistuinvalinnassa on huomioitava?

13.3.2018Tiedote, Turku

Vuosi 2017 oli turvallinen myös Lounais-Suomen liikenteessä – taajama- ja tunnelimerkit herättävät keskustelua

Lounais-Suomen liikenteessä menehtyi ennätyksellisen vähän ihmisiä vuonna 2017. Liikenneturva ja muu Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen liikenneturvallisuustyön ohjausryhmä muistuttavat alueellisen liikenneturvallisuustyön merkityksestä.

8.3.2018Tiedote, Kuopio

Matkustaako lapsesi autossa turvallisesti? Turvaistuinratsiat Itä-Suomessa ensi viikolla

Aikuisen vastuulla on huolehtia lapsen turvallisuudesta myös silloin, kun matkustetaan autossa. Turvaistuinta lapsi tarvitsee, kunnes on 135 cm pitkä, näin määrittelee myös laki. Poliisi ja Liikenneturva tarkastelevat ensi viikolla Itä-Suomessa, miten päiväkoti-ikäisiä lapsia kuljetetaan autossa ja kuinka turvaistuimet ovat käytössä. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan ratsioita.