21.7.2021Liikennevinkki

Tunne säännöt myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden väylillä

Jalankulkijoille ja pyöräileville on erilaisia väyliä, joita koskevat säännöt on tunnettava. Liikenneturvan kyselyssä neljäsosa vastaajista uskoi virheellisesti, että jalkakäytävällä saisi pyöräillä myös aikuinen, jos ajoradan liikenne tuntuu vaaralliselta. Sääntöjen noudattaminen ja toisten liikkujien huomioon ottaminen lisää turvallisuutta ja sujuvuutta jalankulun ja pyöräilynkin väylillä.

14.7.2021Liikennevinkki

Turvallinen koulumatka syntyy harjoittelemalla

Koulun alku on pian ovella, vaikka lomakausi onkin vielä täydessä vauhdissa. Koululaisen liikennetiedot ja -taidot karttuvat vähitellen kokemuksen myötä seuraamalla aikuisten esimerkkiä ja harjoittelemalla itse. Liikenneturva kannustaa uusien ekaluokkalaisten vanhempia harjoittelemaan koulumatkaa yhdessä lapsen kanssa hyvissä ajoin.

13.7.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Turvaväli takaa pelivaran kesän liikenteessä

Liikenneturvan kyselyssä yhdeksän kymmenestä kuljettajasta kertoo huomioivansa turvavälin edellä ajavaan. Riittävät turvavälit tien päällä ja ohitustilanteissa lisäävät pelivaraa eli turvallista tilaa toimia. Myös ärsyyntyminen liikenteessä vähenee. Turvaväli on yksinkertainen keino ottaa muut tielläliikkujat huomioon.

7.7.2021Liikennevinkki

Autoilija: jätä reilusti tilaa, kun ohitat pyöräilijää

Suurin osa Liikenneturvan kyselyyn vastanneista autoilevista kertoi ohittavansa pyöräilijän riittävällä sivusuuntaisella turvavälillä. Näkemykset turvavälin riittävyydestä voivat tosin olla erilaisia riippuen siitä, katsooko tilannetta auton ratista vai pyörän satulasta.

5.7.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Kuskin kännykän käyttö pelottaa matkustajia

Joka toinen matkustaja on pelännyt joskus auton kyydissä, kun kuljettajan huomio on ollut ajon aikana puhelimessa. Liikenneturvan Kun ajat, aja −kampanja nostaa kuljettajan puhelimen käytön esiin myös matkustajan näkökulmasta. Matkustajan kannattaa puuttua kuskin ajonaikaiseen kännykän käyttöön.

30.6.2021Liikennevinkki

Huomaavaisesti ratsukon ja hevostrailerin ohi

Tiellä liikkuvaan ratsukkoon tai hevoskuljetukseen on suhtauduttava huomaavaisesti. Liikenneturva muistuttaa, että vauhtia on hiljennettävä ja ratsukko ohitettava rauhallisesti riittävillä turvaväleillä. Myös hevoskuljetusta ohitettaessa on varmistuttava, että ohituksen voi tehdä kaikille osapuolille turvallisesti.