26.2.2020Liikennevinkki

Katse tuulilasin kuntoon – kevätaurinko voi häikäistä

Matalalta ja kirkkaasti paistava kevätaurinko voi häikäistä kuljettajaa varsinkin silloin, jos tuuliasi on likainen tai naarmuinen. Liikenneturva kannustaa autoilijoita huolehtimaan lasipintojen kunnosta sekä myös niiden sisäpintojen puhtaudesta säännöllisesti.

25.2.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Liikennekasvatus ei ole vain sääntöjä ja kieltoja – uusi liikenneturvallisuusaiheinen pakopeli nuorille

Liikenneturvan ja Nuorten Akatemian kehittämä liikenneturvallisuusaiheinen pakopeli edistää nuorten turvallista liikennekäyttäytymistä toiminnallisella ja vuorovaikutteisella tavalla. Nuoret ovat liikenneturvallisuustyölle tärkeä kohderyhmä, sillä lähes joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on nuori.

20.2.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Turvaistuimen käytöstä ei sovi luistaa lyhyilläkään matkoilla

Vain harva suomalainen pitää hyväksyttävänä kuljettaa lasta autossa ilman asianmukaista turvalaitetta. Kansainvälisessä vertailussa* ilmenee, että suomalaiset ovat asiassa keskivertoa tiukempia. Silti päiväkoti-ikäisten lasten kuljettamisessa on havaittu vakaviakin puutteita. Liikenneturva painottaa, että autossa matkustaessaan lapsi tarvitsee turvaistuinta 135 cm pitkäksi asti. Tästä ei sovi luistaa lyhyilläkään matkoilla.

13.2.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Vain yksi matkustaja turvavyötä kohden

Liikenneturvan kyselyssä joka kymmenes uskoi, että kaksi lasta voi laittaa samaan turvavyöhön, jos autossa ei ole jokaiselle omaa turvavyöllistä paikkaa. Liikenneturva muistuttaa hiihtolomalle lähteviä turvavyön asianmukaisesta käytöstä: olan yli, napakasti kiinni ja vain yksi matkustaja vyötä kohden. Liikenneturvan seurantojen mukaan turvavyön käytössä on vielä petrattavaa: etupenkillä vöissä istuu 95 prosenttia ja takapenkillä 87 % henkilöautossa matkustavista.

12.2.2020Liikennevinkki

Hiihtolomalta ehjänä arkeen – pysy merkityllä reitillä moottorikelkkaillessa

Hiihtolomakausi on moottorikelkkailun sesonkiaikaa. Liikenneturva muistuttaa, että moottorikelkkaillessa on pysyttävä merkityllä reitillä, huolehdittava matkustajien turvallisuudesta sekä huomioitava muut liikkujat.

11.2.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Moottoripyöräilyn turvallisuuskehityksessä parantamisen varaa

Tieliikenteessä loukkaantuneiden moottoripyöräilijöiden määrä laski koko 2010-luvun ajan. Sen sijaan menehtyneiden määrä kääntyi kasvuun vuosien 2018 ja 2019 ennakkotietojen mukaan. Liikenneturvan kyselyyn vastanneet motoristit kokevat moottoripyöräillessään suurimmiksi riskeiksi muut kuljettajat.