12.8.2020Liikennevinkki

Valmenna lapsi koulutielle: vinkkejä vanhemmille

Koululaiset palaavat katukuvaan tällä viikolla. Lapsen kyky hahmottaa liikennettä on vielä kehittymässä, joten pienet koululaiset vaativat muilta tielläliikkujilta erityistä varovaisuutta. Liikenneturva muistuttaa huoltajia arvioimaan lapsen liikennetaitoja ja harjoittelemaan turvallista koulureittiä myös muiden kuin ekaluokkalaisten kanssa.

11.8.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Lasten turvallinen koulutie edellyttää aikuisilta parempaa suojatiekäyttäytymistä

Koulujen alku tuo taas paljon lapsia ja nuoria liikenteeseen. Liikenneturva muistuttaa, että aikuiset ovat vastuussa lasten koulumatkan turvallisuudesta. Tarkkana on oltava etenkin suojateillä. Liikenneturvan kysely kertoo, että monella on edelleen epäselvyyksiä suojatiesäännöistä.

7.8.2020Liikennevinkki

Muista maltti - maataloustyökoneet liikenteessä

Maataloustyökoneet ja traktorit ilmestyvät sadonkorjuun myötä jälleen liikenteeseen. Puimurit ja traktorit liikkuvat useimmiten muuta liikennettä hitaammin, joten kanssakulkijoilta tarvitaan malttia. Liikenneturva muistuttaa, että maataloustyökoneiden ohitustilanteissa turhaa riskinottoa on syytä välttää.  

30.7.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Ohitustarve vie monen riskirajoille

Liikenneturvan kysely kertoo, että ohittaminen saa monet suomalaiset lipsumaan liikennesääntöjen noudattamisesta. Ohittamiseen liittyvien sääntöjen koetaan kuitenkin olevan suhteellisen hyvin hallussa. Liikenneturva muistuttaa, että vastuu ohittamisen turvallisuudesta on aina ohittamaan lähtevällä. Sääntöjen rikkomiselle tai ylinopeudelle ei ohittaminen anna erillislupaa.

29.7.2020Liikennevinkki

Turvallisesti mönkijällä – tunne ajoneuvosi erityispiirteet

Mönkijöiden kysyntä lisääntyy kesäkuukausina. Ajoneuvojen erityispiirteet ja säännöt eroavat toisistaan, joten taustatyön tekeminen ennen ostopäätöstä on tärkeää. Liikenneturva muistuttaa, että mönkijän turvallinen käyttö vaatii kuskilta tietoa ja taitoa ajoneuvon ominaisuuksista ja sitä koskevista säännöistä. Mönkkäriin tutustuminen kannattaa aloittaa perusasioiden kertaamisella.

24.7.2020Uutinen

Korona aiheuttanut huolta liikenteessä – onnettomuuksia kuitenkin vähemmän

Liikenneturvan kyselyssä selvitettiin suomalaisten ajatuksia korona-aikana liikkumisesta liikenteessä. Pandemia on saanut miettimään liikkumisen turvallisuutta tavallista enemmän. Osalla myös pinna on liikenteessä tiukentunut koronatilanteen takia. Vakavat henkilövahingot ovat kuitenkin vähentyneet alkuvuodesta.