13.2.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Vain yksi matkustaja turvavyötä kohden

Liikenneturvan kyselyssä joka kymmenes uskoi, että kaksi lasta voi laittaa samaan turvavyöhön, jos autossa ei ole jokaiselle omaa turvavyöllistä paikkaa. Liikenneturva muistuttaa hiihtolomalle lähteviä turvavyön asianmukaisesta käytöstä: olan yli, napakasti kiinni ja vain yksi matkustaja vyötä kohden. Liikenneturvan seurantojen mukaan turvavyön käytössä on vielä petrattavaa: etupenkillä vöissä istuu 95 prosenttia ja takapenkillä 87 % henkilöautossa matkustavista.

12.2.2020Liikennevinkki

Hiihtolomalta ehjänä arkeen – pysy merkityllä reitillä moottorikelkkaillessa

Hiihtolomakausi on moottorikelkkailun sesonkiaikaa. Liikenneturva muistuttaa, että moottorikelkkaillessa on pysyttävä merkityllä reitillä, huolehdittava matkustajien turvallisuudesta sekä huomioitava muut liikkujat.

11.2.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Moottoripyöräilyn turvallisuuskehityksessä parantamisen varaa

Tieliikenteessä loukkaantuneiden moottoripyöräilijöiden määrä laski koko 2010-luvun ajan. Sen sijaan menehtyneiden määrä kääntyi kasvuun vuosien 2018 ja 2019 ennakkotietojen mukaan. Liikenneturvan kyselyyn vastanneet motoristit kokevat moottoripyöräillessään suurimmiksi riskeiksi muut kuljettajat.

5.2.2020Liikennevinkki

Irtisanoudu igluautoilusta – joka seitsemäs putsaa joskus vain kurkistusluukun tuulilasiin

Talvikeleillä auto on putsattava huolellisesti lumesta ja jäästä ennen liikkeelle lähtöä. Liikenneturvan tuoreeseen kyselyyn vastanneista autoilijoista kuitenkin noin joka seitsemäs tunnusti joskus putsaavansa vain kurkistusluukun tuulilasiin. Puutteellisesti lumesta puhdistettu auto on turvallisuusriski itselle ja muille.

4.2.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Moni talvipyöräilijä varustautuu vuodenaikaan kunnolla

Talvipyöräilyn turvallisuutta lisää ennakoiva ajotapa ja oikea varustus. Liikenneturvan pyöräilijöille suunnatussa kyselyssä valtaosa talvella pyöräilevistä ottaakin vuodenajan varusteissaan hyvin huomioon. Monelle talviset haasteet ovat aiheuttaneet myös kaatumisia. Turvallinen talvipyöräily on esillä Liikenneturvan pisteellä Joensuun talvipyöräilykongressissa 5.-7.2.​

30.1.2020Uutinen

Liikenneturvan uusi puheenjohtaja on Suna Kymäläinen

Valtioneuvosto on nimennyt Liikenneturvan uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi kansanedustaja Suna Kymäläisen.