18.10.2017Liikennevinkki

Ennakoi syksyn liukkailla – muista turvaväli ja kevennä kaasujalkaa

Vääjäämättä lähestyvien yöpakkasten mukanaan tuoma liukkaus voi yllättää liikenteessä. Erityisesti musta jää on paitsi poikkeuksellisen liukasta myös vaikea havaita. Liikenneturva muistuttaa, että oikealla nopeudella ja muulla ennakoinnilla voi varautua haastaviksi muuttuviin olosuhteisiin.

11.10.2017Liikennevinkki

Syksyinen hyvän tahdon ele – hiljennä kuralätäköihin

Syksyiset sateet tuovat taas lammikoita teiden varsille. Liikenneturva muistuttaa, että liikenteessä on syytä huomioida muut tienkäyttäjät ja välttää roiskuttamasta kuravettä jalankulkijoiden tai pyöräilijöiden päälle. Valppaana on oltava myös vesiliirron varalta.

10.10.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Rajoitetut henkilöautot eivät saa heikentää nuorten liikenneturvallisuutta

On ehdotettu, että Suomessa otettaisiin käyttöön mopoautojen rinnalle henkilöautoja, joiden nopeutta on rajoitettu. Liikenneturva pitää tärkeänä, ettei asian selvittämisessä unohdeta turvallisuusnäkökohtia. On hyvä, että mopoauton törmäysturvallisuutta pyritään parantamaan, mutta nuorten kuljettajien korkeampi riskitaso on otettava huomioon.

6.10.2017Uutinen

Rattijuopumusta kannattaa torjua monialaisesti

Rattijuopumuksen torjuntaan kannattaa keskittyä monialaisesti ja etsiä myös uusia näkökulmia. Pohjoismaisia käytäntöjä ja keinoja vähentää päihteiden vaikutuksen alaisena ajamista pohdittiin tänään Trafin ja Liikenneturvan järjestämässä kansainvälisessä seminaarissa.

2.10.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Heijastimella selkeät turvallisuushyödyt – pykälä säilytettävä laissa myös jatkossa

Heijastin auttaa näkymään liikenteessä – pimeällä heijastinta käyttävä erottuu jopa seitsemän kertaa niin kaukaa kuin ilman heijastinta liikkuva. Liikenneturvan kyselytutkimusten mukaan suurella osalla kuljettajista on vaikeuksia havaita pimeässä ilman heijastinta liikkuva kävelijä - myös valaistussa taajamassa. Heijastimen turvallisuusmerkitys tulisi huomioida myös uudessa, valmisteilla olevassa tieliikennelaissa.

29.9.2017Tiedote, Kuopio

#HeijastanSinua – koko Pohjois-Savo näkymään liikenteessä

Valtakunnallinen heijastinpäivä 1.10. aloittaa heijastinkauden. Pohjois-Savon jokaisessa kaupungissa ja kunnassa on tavoitteena jakaa lähiviikkoina vähintään yhtä monta heijastinta ja pyöränvaloa kuin itsenäisellä Suomella on vuosia.