11.12.2019Liikennevinkki

Jouluna tien päälle? Aloita valmistelut jo nyt

Liikenneturva muistuttaa, että auton kunto, matkan reittivalinnat sekä pakkaaminen kannattaa miettiä kohdilleen jo hyvissä ajoin ennen joulun lomareissua. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä tien päällä.

2.12.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Varaa aikaa, vältä kiire ja pysy pystyssä talviliukkailla

Liukkaat kelit voivat yllättää jalankulkijan etenkin alkutalvella, kun jäätyviin tienpintoihin ei ole vielä ehtinyt tottua. Pysy pystyssä -kampanja herättelee suomalaisia huomioimaan liukastuvat kelit – kiireen välttäminen on isossa roolissa pystyssä pysymisessä. Liukastumistapaturmista aiheutuu vuosittain paljon harmia ja kustannuksia niin yksilöille, työpaikoille kuin yhteiskunnallekin.

28.11.2019Liikennevinkki

Nopeus olosuhteiden mukaan pimeällä ajettaessa

Kaksi viidestä Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta on kokenut pimeällä autoilun haastavaksi. Liikenneturva muistuttaakin, että ajonopeuden alentaminen olosuhteiden mukaiseksi – eli oikea tilannenopeus – on tärkein keino lisätä tarvittavaa pelivaraa havaintojen tekoon ja siten parantaa turvallisuutta erityisesti taajamissa.

28.11.2019Uutinen

Miten väistämissäännöt risteyksissä muuttuvat uuden tieliikennelain myötä?

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020. Pyöräilijän ja autoilijan väistämissäännöt risteyksissä pysyvät pitkälti ennallaan. Pyörätien jatkeen uusi merkitsemistapa sekä uusi liikennemerkki, jolla osoitetaan ajoneuvoliikenteelle väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa, tuovat risteyksiin väistämissääntöjä selkeyttäviä muutoksia.

22.11.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Suomalaiset ilmoittavat rattijuoposta – pikkujoululiikenteeseen vain selvänä

Lähes joka viides Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta kertoo estäneensä humalaisen ajoon lähdön joko puhumalla tai ottamalla tältä auton avaimet pois. Toimintaohje pikkujoululiikenteeseen on selvä: jos otat, et aja. Myös kanssajuhlijoista kannattaa pitää huolta, ja varmistaa, ettei kukaan lähde humalassa ajamaan.

21.11.2019Liikennevinkki

Turvaistuimeen ilman paksuja toppavaatteita

Moni vanhempi pohtii talven aikana sitä, millaisessa vaatetuksessa perheen pienimmät kulkevat autossa. Liikenneturva muistuttaa, että lapsi matkustaa turvaistuimessa turvallisemmin ilman paksuja toppavaatteita. Asianmukainen turvaistuin tarvitaan aina siihen asti, kunnes lapsi on yli 135 cm pitkä.