14.1.2021Tiedote, Jyväskylä

Vinkit vauvan turvalliseen kuljettamiseen perhevalmennusvideolta

Vanhemmat näkevät tärkeimmäksi kriteeriksi turvallisuuden, kun mietitään liikenteessä liikkumista vauvan kanssa tai kun valitaan turvaistuinta. Uudet vanhemmat ovatkin monen kysymyksen edessä myös liikenneasioissa. Liikenneturvan tuoreelta videolta löytää hyvät vinkit esimerkiksi juuri turvaistuimen hankintaan.

14.1.2021Liikennevinkki

Tarkkana talvikelissä - kinoksen takaa voi tulla lapsi

Talvinen sää haastaa tiellä liikkujia monella tapaa. Liikenneturva muistuttaa, että liikenteessä tarvitaan nyt malttia ja tarkkaavaisuutta. Vanhempien kannattaa kotona kerrata lasten ja nuorten kanssa turvalliset tavat toimia talvisessa liikenneympäristössä ja miten huomioida lumenpoiston parissa urakoivat työkoneet.

14.1.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Pysy pystyssä: Lähes joka kolmas suomalainen on liukastunut vuoden aikana

Lähes joka kolmas suomalainen on kaatunut liukastumalla tämän tai edellisen talven aikana. Liukastuneista miltei kolmasosa loukkasi itsensä ja joka kahdeksas joutui olemaan töistä tai koulusta pois. Liukastumisten syinä ovat usein olosuhteet, mutta usein myös oma varautuminen on puutteellista. Pysy pystyssä -kampanja muistuttaa, että liukastumisia voi ehkäistä oikealla varustuksella.

11.1.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Talvella viralliset moottorikelkkailureitit pääsääntöisesti vain moottorikelkoille

Moottorikelkkailua koskevat säännökset ovat tänään muuttuneet turvallisempaan suuntaan. Liikenneturvassa turvallisuusperusteista muutosta kiitellään. Yksi keskeinen muutos selkeytti sitä, millä välineellä virallisilla moottorikelkkareiteillä saa kulkea. Virallisille kelkkailureiteille ei ole lumiseen aikaan asiaa moottorittomilla ajoneuvoilla, kuten polkupyörillä tai eläinvaljakoilla, ellei reitinpitäjä ole erikseen tätä lisäkilvellä sallinut.

5.1.2021Liikennevinkki

Talvikelillä ohitustilanteisiin tarkkuutta ja malttia

Pöllyävä lumi, lumipolanteet keskellä tietä ja liukkaus haastavat nyt talviautoilijoita tien päällä. Kun aura-auto tulee vastaan, on syytä pitää oma ajonopeus maltillisena ja ajaa mahdollisimman lähellä tien oikeaa reunaa. Liikenneturva muistuttaa, että erityisesti talvikelissä ohittamisen tarpeellisuus kannattaa harkita tarkkaan.

31.12.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Koronavuosi vähensi tieliikenteessä loukkaantuneiden määrää – kuolemat edellisvuoden tasolla

Liikenneturvan ennakkoarvion* mukaan tieliikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä vuonna 2020 on hieman yli kaksi sataa. Koronasta ja liikennemäärien sukelluksesta huolimatta liikennekuolemat eivät ole vähentyneet. Väkilukuun suhteutettuna tieliikenteessä menehtyneiden määrä Suomessa tulee olemaan kaksinkertainen Ruotsiin ja Norjaan verrattuna. Alkavan vuosikymmenen suuri kysymys on, millä toimenpiteillä uusiin turvallisuustavoitteisiin vastataan.