28.9.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Pimeys haastaa tien päällä - heijastinmuistutusta toivotaan

Lähes jokainen Liikenneturvan kyselyyn vastanneista suomalaisista kokee heijastinmuistutuksen olevan syksyllä tarpeen. Aniharva kokee, että heijastimen käytöstä puhutaan liikaa. Valtakunnallinen heijastinpäivä 1.10. muistuttaa, että viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin. Lisääntyvä pimeys edellyttää myös kuljettajilta toimenpiteitä: nopeuden alentaminen antaa lisäaikaa havainnoinnille.

23.9.2020Liikennevinkki

Vältä hirvikolari hidastamalla

Syksyn tullen hirvet lähtevät liikkeelle ja autoilijoiden on syytä pysyä valppaana. Liikenneturva muistuttaa pitämään tilannenopeuden tarpeeksi alhaisena ja pimeällä käyttämään kaukovaloja aina kun muut huomioiden se on mahdollista.

22.9.2020Tiedote, Mikkeli

Sosterin lastenneuvoloissa tempaistaan heijastinkauden alkaessa

Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään jälleen 1.10. Päivän viesti on selkeä: viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin. Liikenneturva ja Itä-Savon Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri polkaisevat heijastinkauden käyntiin muistuttamalla erityisesti alueen lastenneuvoloissa asioivia perheitä heijastimen käytön tärkeydestä.

18.9.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Liikenneturvallisuustyön konkareille ansiomitali

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on myöntänyt liikenneturvallisuusalan ansiomitalit yhdelletoista henkilölle pitkän linjan työstä liikenneturvallisuuden hyväksi.

17.9.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Turvavyö tarpeen taajamanopeuksillakin

Liikenneturvan seurantojen mukaan turvavyö on käytössä lähes sataprosenttisesti henkilöautojen etupenkeillä. Joka kymmenes Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta kuitenkin uskoo, että taajamanopeuksissa turvavyön käyttö on jokseenkin tarpeetonta. Liikenneturva korostaa, että turvavyö on syytä kiinnittää aina, auton tyypistä, ajonopeudesta tai matkustuspaikasta riippumatta.

16.9.2020Liikennevinkki

Kielletty ajosuunta koskee myös pyöräilijöitä, lisäkilpi tuo poikkeuksen

Liikenneturvan selvityksen mukaan liikennemerkkien tuntemuksessa on parannettavaa. Kyselyyn vastanneista vain runsas puolet tiesi, että kielletty ajosuunta koskee myös pyöräilijöitä. Uusi tieliikennelaki toi uusia liikennemerkkejä myös pyöräliikenteeseen. Liikenneturva korostaa, että oman liikkumisen kannalta olennaisimmat uudet sekä vanhat liikennemerkit ja liikennesäännöt on syytä kerrata.