3.12.2020Liikennevinkki

Koirat näkyviin pimeällä heijastavilla tuotteilla

Koirien ulkoiluttajat varmistavat lemmikkinsä näkymisen pimeällä useammin kuin oman näkymisensä. Liikenneturvan kyselyyn vastanneiden havaintojen perusteella koiran ulkoiluttajista hieman yli puolet ja koirista lähes kaksi kolmesta on varustettu heijastimella, heijastavalla tuotteella tai led-valolla pimeän aikaan. Liikenneturva kannustaa turvaamaan lemmikin heijastavalla tuotteella ja led-valoin pimeällä, samoin kuin koiran ulkoiluttajankin.

2.12.2020Uutinen

Liikenneturvan joulukalenterista täsmätärpit tien päälle

Jää, sohjo, pimeys ja mielessä pyörivät jouluvalmistelut ovat kaikki asioita, jotka haastavat loppuvuoden liikenteessä. Liikenneturvan tämänvuotisessa joulukalenterissa toivotetaan turvallista adventtiaikaa liikenteeseen 24 eri vinkillä.

1.12.2020Liikennevinkki

Ennakointi on talvipyöräilijän paras ystävä

Liukas keli ja pimeys on otettava huomioon myös pyöräillessä. Liikenneturva muistuttaa, että ennakoiva ajotapa ja sopiva tilannenopeus tulee huomioida pyörän satulaan noustessa. Lisäksi hyvät varusteet tekevät talvella pyöräilystä mukavampaa ja turvallisempaa.

26.11.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Suuntamerkki jää useimmin käyttämättä liikenneympyrässä

Suuntamerkkiä on näytettävä käännyttäessä, vaihdettaessa kaistaa tai poistuttaessa liikenneympyrästä. Liikenneturvan seurantojen mukaan lähes yhdeksän kymmenestä autoilijasta vilkuttaa kääntyessään, mutta tätä huomattavasti harvempi liikenneympyrästä poistuessaan.

18.11.2020Liikennevinkki

Turvaistuin suojaa lasta lyhyilläkin matkoilla

Alle 135 cm pitkä lapsi tarvitsee autossa turvaistuimen. Turvallisin paikka lapselle on auton takapenkillä. Lapsen oikeuksien viikolla Liikenneturva muistuttaa, että lapsella on oikeus turvalliseen liikkumiseen: lapsen on istuttava turvaistuimessa myös kaikista lyhimmillä matkoilla.

28.9.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Mörkret gör det utmanande på vägen – påminnelse om reflexer önskas

Nästan alla finländare som svarat på Trafikskyddets enkät upplever att en påminnelse om reflexer behövs på hösten. Endast ett fåtal upplever att man talar för mycket om användningen av reflex. Den nationella reflexdagen 1.10 påminner om att det senast nu är dags att ta på sig reflexen. Ökat mörker kräver också åtgärder av förarna: lägre hastighet ger mer tid för att vara observant.