7.11.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Suomalaiset eurooppalaisittain tiukkoja rattijuopumukseen suhtautumisessa – silti maistissa lähdetään ajamaan

Eurooppalainen vertailu paljastaa, että suomalaisten asenteet rattijuopumusta kohtaan ovat tiukimpia. Silti lähes joka kymmenes suomalainen kuljettaja kertoo lähteneensä ajamaan sen jälkeen, kun on nauttinut alkoholia.

6.11.2019Liikennevinkki

Talvipyöräily sujuu ennakoiden ja näkyvyydestä huolehtien

Pyöräilyä voi hyvin jatkaa ympäri vuoden, kun varustus ja ajotapa ovat kunnossa. Talvella pyöräilevän on tärkeää huolehtia omasta näkyvyydestään. Yli puolet Liikenneturvan kyselyyn vastanneista kertoi säikähtäneensä valotonta pyöräilijää viimeisen vuoden aikana pimeällä liikkuessaan.

29.10.2019Liikennevinkki

Talvirenkaille jo tarvetta – tarkista kunto vaihdon yhteydessä

Eteläistä Suomea myöten talvisemmaksi muuttunut sää laittaa autoilijoille painetta talvirenkaiden vaihtamiseen, mikäli se on vielä tekemättä. Liikenneturva muistuttaa, että renkaiden kunto on syytä tarkistaa vaihdon yhteydessä – ja että auto on syytä jättää kotiin, mikäli alla on keliin sopimattomat renkaat.

23.10.2019Liikennevinkki

Kävelijä on pihakadun ykkönen

Kaksi viidestä Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta kokee vieraassa taajamaympäristössä ajamisen haastavaksi. Erityisen tarkkana on oltava pihakadulla, jossa autoilijoiden ja pyöräilijöiden on annettava jalankulkijoille esteetön kulku. Tiesitkö, että pihakadulta tielle tuleva kuljettaja väistää aina muuta liikennettä?

22.10.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Kolme kymmenestä ajaa stop-merkin ohi pysähtymättä

Stop-merkki osoittaa väistämisvelvollisuutta, mutta velvoittaa yksiselitteisesti myös pysäyttämään. Silti Liikenneturvan seurantojen mukaan kolme kymmenestä kuljettajasta ajaa merkin ohi pysäyttämättä.

15.10.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Valo käytössä yli puolella pyöräilijöistä

Liikenneturvan seurantojen mukaan reilusti yli puolella pyöräilevistä on pimeän aikaan valo. Punainen takavalo palaa edelleen vain harvalla. Seurannoissa noin joka kuudes pyöräilijä käytti takavaloa.