25.5.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Liikenneturva käsittelee henkilötietojasi turvallisesti

EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan perjantaista 25.5.2018 lähtien. Liikenneturvan viestien vastaanottajana tämä ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Liikenneturvan tiedotteet ja uutiskirjeet lähetetään myös jatkossa entiseen tapaan.

23.5.2018Liikennevinkki

Tiedätkö, onko lapsesi mopo viritetty?

Mopokausi on taas täydessä käynnissä, ja valitettavan moni nuori ajaa viritetyllä kulkupelillä. Liikenneturva muistuttaa huoltajia siitä, että mopon virittämiseen puuttuminen on välittämistä. Tukea ja tietoa puuttumiseen saa esimerkiksi Liikenneturvan mopovideoista.

Katso tallenne: Liikenneturvan moottoripyöräseminaari ti 15.5.

Liikenneturva järjesti moottoripyöräilyn tulevaisuuteen katsovan seminaarin tiistaina 15.5.2018 Helsingin Messukeskuksessa.

9.5.2018Liikennevinkki

Parempi monta turvallista reissua kuin yksi turvaton

Lähestyvä kesä tietää monelle mökkikauden käynnistymistä ja jos jonkinmoista rakennusurakkaa tai piharemonttia. Liikenneturva muistuttaa, ettei kevytperävaunuissa saa kuljettaa ihan mitä ja miten paljon vain, vaikka rautakauppalista olisi kuinka pitkä. Maksimikuormaan vaikuttavat sekä vetoauton että itse kärryn ominaisuudet. Peräkärryä vedettäessä on muistettava myös 80 km/h nopeusrajoitus.

3.5.2018Tiedote, Jyväskylä

Pyöräilijä: Huomaa jalankulkija ja rimpauttele rohkeasti

Kävelijöiden ja pyöräilijöiden välillä on päivittäin tuhansia kohtaamisia. Ennakoiva pyöräilijä ottaa toiset liikkujat huomioon, ja soittokellon kilautus on yksi tapa kertoa aikeistaan. Silti kolme neljästä Liikenneturvan kyselyyn vastanneista toivoisi, että soittokelloa käytettäisiin ahkerammin. Liikenneturvan pisteellä pyöräilyviikon avajaistapahtumassa 5.5. Jyväskylässä voi tulla keskustelemaan kilauttelusta ja testaamaan, miltä erilaiset soittokellot kuulostavat.

2.5.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Tyypillisin pyöräilyonnettomuus on yksittäinen kaatuminen

Useimmiten polkupyöräonnettomuuden taustalla on yksittäinen kaatuminen ilman muita osallisia, ilmenee Liikenneturvan kyselystä. Joka kymmenes vastaaja oli joutunut onnettomuuteen pyörällä ja heistä kolme neljästä oli kaatunut ilman muita osallisia. Keli, olosuhteet tai pyöräilijän oma virhe koettiin useimmiten olevan syynä onnettomuuteen. Ennakoiva ajo ja turvavarusteiden käyttö lisäävät pyöräilevän turvallisuutta.