18.10.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Lääkärit toivovat lisää tietoa ajoterveyden arviointiin

Erilaiset sairaudet ja lääkitykset voivat vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn. Liikenneturvan ja Suomen Liikennelääketieteen Yhdistyksen (SLLY) lääkäreille tekemän kyselyn mukaan lääkärit ovat kiinnostuneita ajoterveyteen liittyvistä asioista, mutta ajoterveyden arviointiin tarvitaan myös lisää tietoa ja koulutusta. Jokaisen kuljettajan vastuulla on myös tarkkailla omaa ajokuntoaan. Apuna voi käyttää Liikenneturvan itsearviointiopasta.

17.10.2018Liikennevinkki

Tunnetko nykyautojen turvatekniikan? Katso uudet animaatiot

Autoissa on yhä enemmän tekniikkaa, joka edistää turvallisuutta. Liikenneturva kannustaa huomioimaan turvajärjestelmät ja niiden hyödyt autoa vaihtaessa, mutta muistamaan, että kuljettaja on edelleen ajoneuvon älykkäin ominaisuus. Katso myös uudet turvatekniikkaa selventävät animaatiot.

10.10.2018Uutinen

Liikenneturva hakee käyttäytymistieteilijää suunnittelijan tehtäviin

Liikenneturva hakee verkko-oppimisympäristöjen kehittämisen hallitsevaa käyttäytymistieteilijää suunnittelijan tehtäviin. Hae paikkaa viimeistään 28.10.2018.

10.10.2018Liikennevinkki

Ennakoi syksyn vesikelit ja varaudu liukkaisiin

Syksyn sateet ja vääjäämättömät yöpakkaset tuovat omat haasteensa tien päälle. Liikenneturva muistuttaa, että oikealla nopeudella ja muulla ennakoinnilla voi varautua haastaviksi muuttuviin olosuhteisiin. Valppaana on oltava myös vesiliirron varalta.

3.10.2018Liikennevinkki

Pysäköi turvallisesti ja käytä kiekkoa oikein

Liikenneturva muistuttaa, että ajoneuvoa pysäköidessä on aina pidettävä huoli sekä omasta että muiden turvallisuudesta. Pysäköintiin liittyvistä asioista tulee Liikenneturvaankin paljon yleisökysymyksiä.

1.10.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Joka toinen suomalainen käyttää heijastinta

Liikenneturvan seurantojen mukaan vuonna 2017 noin joka toinen suomalainen käyttää heijastinta pimeän aikaan. Unohdus on suurin syy heijastimen käyttämättömyyteen. Liikenneturvan vuonna 2013 lanseeraama valtakunnallinen heijastinpäivä kannustaa kiinnittämään heijastimen takkiin viimeistään nyt. Heijastinkausi korkataan näyttävästi Mikkelissä, jossa alueen K-ruokakauppiaat tarjoavat asiakkailleen heijastavan kassin.