9.7.2020Uutinen

Koronan poikkeusolot vähentäneet liikennekuolemia Euroopassa huhtikuussa

European Transport Safety Council (ETSC) on kerännyt ennakkotietoja koronan vaikutuksista liikenneturvallisuuteen Euroopassa. Alustavien tietojen mukaan EU:n alueella liikennekuolemat ovat huhtikuussa vähentyneet keskimäärin jopa 36 prosenttia. Maakohtaisia eroja kuitenkin on. Suomessa alkuvuosi huhtikuun loppuun mennessä ei vielä ollut merkittävästi poikkeava.

7.7.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Liikennevalon ja stop-merkin noudattamattomuus tuomitaan

Suomalaiset pitävät rattijuopumusta edelleen vakavimpana liikennerikkomuksena, kertoo Liikenneturvan kysely. Myös autoilijoiden piittaamattomuutta liikennevaloista ja -merkeistä paheksutaan, vaikka moni kuljettaja kertoo ajavansa joskus esimerkiksi stop-merkin ohi pysähtymättä. Tämän todentavat myös Liikenneturvan seurannat.

6.7.2020Liikennevinkki

Huolehdi turvallisuudesta ja muista vastuusi, jos törmäät eläimeen

Liikenneturva muistuttaa, että eläimeen törmätessä on huolehdittava kaikkien tielläliikkujien turvallisuudesta ja siitä, ettei eläin joudu kärsimään. Luontokappaletta autetaan, jos se suinkin on mahdollista. Isomman eläimen kanssa kolaroitaessa on aina ilmoitettava asiasta poliisille. Myös onnettomuuteen joutuneesta lemmikistä, koirasta tai kissasta pitää ilmoittaa poliisille, jos omistaja ei ole paikalla. Lemmikki on myös toimitettava hoitoon, vaikkei omistajaa tavoitettaisikaan.

2.7.2020Tiedote, Jyväskylä

Pyöräilijöiden liikennevalojen noudattamisessa parantamisen varaa

Liikenneturvan Jyväskylässä tekemässä tarkkailussa joka kuudes pyöräilijä ajoi pysähtymättä risteyksen yli punaisesta valosta huolimatta. Liikenneturva muistuttaa, että polkupyörä on ajoneuvo, jota koskevat suurelta osin samat säännöt kuin muitakin ajoneuvon kuljettajia.

1.7.2020Liikennevinkki

Sähköpotkulautailun säännöt tunnetaan heikosti

Useissa suomalaisissa kaupungeissa on mahdollisuus vuokrata yhteiskäytössä olevia sähköpotkulautoja, jotka ovat usein hyvä lisä liikkumismahdollisuuksiin. Liikenneturvan kyselyn mukaan useimmat suomalaiset eivät kuitenkaan tunne sähköpotkulautailun sääntöjä. Ennen sähköisen liikkumisvälineen käyttöä on tiedettävä sen edellyttämät liikennesäännöt ja perehdyttävä laitteen toimintaan.

29.6.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Piha- ja kävelykatujen sääntötuntemuksessa aukkoja – huomioi myös uusi pyöräkatu

Piha- ja kävelykaduilla ajoneuvolla ajettaessa on annettava jalankulkijalle esteetön kulku, eikä nopeus saa ylittää 20 km/h. Liikenneturvan kysely osoittaa, että suomalaisten sääntötuntemuksessa piha- ja kävelykatujen osalta on vielä parantamisen varaa. Uuden tieliikennelain myötä saatiin myös kokonaan uusi katutyyppi, pyöräkatu.