24.2.2021Liikennevinkki

Varaudu kevätaurinkoon ja pidä huolta tuulilasistasi

Matalalta paistava kirkas kevätaurinko voi häikäistä kuljettajaa etenkin, jos tuulilasi on likainen tai naarmuinen. Liikenneturva kannustaakin autoilijoita huolehtimaan lasipintojen kunnosta ja puhtaudesta. Tuulilasi kannattaa putsata säännöllisesti myös sisäpuolelta.

17.2.2021Liikennevinkki

Hiihtolomille lomps – kiinnitä huomio auton pakkaamiseen

Hiihtolomaliikenne alkaa loppuviikosta. Liikenneturva muistuttaa, että auton pakkaaminen on tärkeä turvallisuustekijä. Se on tehtävä huolella ja riittävän ajan kanssa. Loma kannattaa aloittaa jo matkasta rauhallisesti tien päällä.

10.2.2021Liikennevinkki

Näin toimit onnettomuuspaikalla

Onnettomuuspaikalle joutuessasi pyri toimimaan rauhallisesti ja selvitä mitä on tapahtunut. Arvioi mahdollinen avun tarve, varoita muuta liikennettä ja pyri estämään lisäonnettomuudet. Tarvittaessa tee hätäilmoitus soittamalla numeroon 112. Liikenneturva muistuttaa, että jokaisella on velvollisuus auttaa onnettomuustilanteessa.

3.2.2021Liikennevinkki

Liikenneturva vastaa kansalaiskysymyksiin – jalankulkijan paikkaa pohditaan yllättävän usein

Liikenne on aihe, josta meillä jokaisella on kokemusta. Arkiset tilanteet tien päällä herättävät myös usein kysymyksiä, joihin Liikenneturva vastaa verkkosivuillaan. Yksi kenties yllättävänkin usein kysytty teema on jalankulkijan paikka. Myös kävelijöiden väliset väistämistilanteet pohdituttavat.

1.2.2021Uutinen

Liikenneturva toivoo lisähuomiota kaupunkien nopeusvalvontaan ja alkolukkoihin

Poliisin liikennevalvonnan ja liikenneturvallisuuden toimintaohjelman luonnos vuosille 2021-2024 on ollut lausuntokierroksella, johon myös Liikenneturva on osallistunut. Poliisi on keskeinen ja näkyvä toimija liikenneturvallisuuden edistämisessä ja Liikenneturva peräänkuuluttaakin panostusta etenkin ennaltaehkäisyyn. Esimerkiksi alkolukon aktiivisempi tarjoaminen ajokiellon vaihtoehtona voisi suitsia rattijuopumuksia tehokkaasti.