31.3.2020Liikennevinkki

Nopeus olosuhteiden mukaan moottoritielläkin – myös poikkeusoloissa

Suurin sallittu nopeus ei läheskään aina ole sama asia kuin turvallinen ajonopeus. Myös moottoritiellä on tarpeen mukaan alennettava nopeutta riittävän alhaiseksi. Liikenneturvan kyselyn mukaan peräti kolmannes autoilijoista kuitenkin uskoo virheellisesti, että moottoritiellä ei saisi ajaa 80 km/h tai sen alle liikenteen sujuvuuden takia.

30.3.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Yhteispeli koirakoiden ja muiden liikkujien kanssa sujuu yleensä hyvin – myös tahallista haitantekoa on koettu

Liikenneturvan koirien kanssa liikkuville suunnattu kysely kertoo, että kolme viidestä koiranulkoiluttajasta kokee muiden liikkujien huomioivan hyvin koiran ja sen ulkoiluttajan tilatarpeen. Moni on kokenut liikenteessä myös ikäviä tilanteita: joka neljäs on saanut ikävää palautetta toiselta tienkäyttäjältä ja lähes joka kolmas on kohdannut tahallista kiusantekoa.

27.3.2020Uutinen

Webinaari 23.4.: Onnettomuustutkinnan opit tehokkaaseen käyttöön

Miten päihdeonnettomuuksia voi ehkäistä ennalta? Mitä sairaala-aineistot kertovat liikenneonnettomuuksien yleisyydestä ja niiden taustalla vaikuttavista syistä? Liikenneturvan, Suomen Liikennelääketieteen yhdistyksen ja Onnettomuustutkintainstituutin yhteisessä webinaarissa 23.4. tarkastellaan onnettomuustutkinnan oppeja ja niiden soveltamista käytännön työssä.

26.3.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Suomalaiset ottaneet pienen ylinopeuden tavaksi

Yli puolet Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta autoilevista kertoo, että pienet nopeusrajoituksen ylitykset ovat tulleet tavaksi. Moni myös kokee alle nopeusrajoituksen ajavat ärsyttävinä. Toisaalta joka toinen kokee, että muu liikenne pakottaa usein ajamaan kovempaa kuin haluaisi ajaa. Liikenneturva muistuttaa, että nopeusrajoituksille on syynsä. Nopeuden kasvaessa myös riskit lisääntyvät.

25.3.2020Liikennevinkki

Kuin polkupyörällä ajoa – huolla pyörä ja pyöräilijä

Vanha sanonta kuuluu, että ”se on kuin polkupyörällä ajoa: kun kerran oppii, sen aina taitaa”. Pyörällä ajaminen on kuitenkin paljon muutakin kuin tasapainoilua ja polkemista. Liikenneturva kannustaa kertaamaan pyöräilysäännöt ja tarkistamaan fillarin kunnon.

23.3.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Liikennekasvatus onnistuu mainiosti myös etänä

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila on sulkenut kouluja ja oppilaitoksia, joten valtaosa lapsista ja nuorista opiskelee kotosalla. Liikennekasvatuksen järjestäminen onnistuu kuitenkin mainiosti myös etänä. Liikenneturva tarjoaa toimintavinkit ja helposti käyttöön otettavat materiaalit kaikille luokka-asteille.