21.3.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Turvaistuimen käytöstä lipsutaan liian usein

Liikenneturva ja poliisi tarkastelivat viime viikolla päiväkoti-ikäisten lasten kuljettamista autossa ja turvaistuinten käyttöä. Suuri osa lapsista matkusti asianmukaisesti, mutta turvaistuinratsioissa ilmeni myös erittäin huolestuttavia puutteita. Turvaistuimesta oli luovuttu liian aikaisin ja pieni lapsi matkusti vain auton turvavöissä, muutamassa tapauksessa ei edes niissä. Pienimpien lasten kohdalla korostui se riski, että lapsi oli käännetty matkustamaan kasvot menosuuntaan aivan liian aikaisin.

14.3.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Liikenneturvallisuustyön historiaa esillä Mobiliassa

Tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia avaa ovet 1970-lukuun. Leveillä lahkeilla -näyttelyssä tutustutaan 70-luvun liikenteen lisäksi myös liikenneturvallisuustyön historiaan. Liikenneturva on ollut mukana rakentamassa katsausta vuosikymmeneen, jolloin liikenneturvallisuuden suunta muuttui dramaattisesti. Tavoitteellisen liikenneturvallisuustyön merkitys ei ole vähentynyt 70-luvun synkistä vuosista.

11.3.2019Liikennevinkki

Turvallisuus tärkein kriteeri lasten kuljettamisessa autossa

Liikenneturvan kyselyyn* vastanneista vanhemmista valtaosa nimesi turvallisuuden prioriteetiksi, kun he miettivät lapsensa kuljetusta autossa. Monelle vanhemmalle turvaistuimen valinta ja kasvun myötä lapsen siirtyminen istuimesta toiseen aiheuttavat kuitenkin päänvaivaa. Liikenneturvan lyhyet ohjevideot kertaavat keskeisimmät opit eri-ikäisen lapsen kuljettamiseen.

6.3.2019Liikennevinkki

Kevätaurinko voi häikäistä – huolehdi tuulilasin kunnosta

Kirkkaasti ja matalalta paistava kevätaurinko voi häikäistä kuljettajaa varsinkin, jos tuulilasi on likainen tai naarmuinen. Liikenneturva kannustaakin autoilijoita huolehtimaan lasipintojen kunnosta ja puhtaudesta. Tuulilasi kannattaa putsata säännöllisesti myös sisäpuolelta.

27.2.2019Uutinen

Hae viestinnän harjoittelijaksi Liikenneturvaan

Oletko rohkea diginatiivi ja koet liikenneturvallisuuden sydämen asiaksi? Löytyykö sinulta hyvää kirjallista ilmaisutaitoa ja aktiivista otetta tekemiseen? ​Haemme Liikenneturvan viestintään harjoittelijaa kesäkaudeksi. Paikkaa voit hakea StudentWorkin verkkosivujen kautta.Kannattaa toimia pian, sillä haastattelut alkavat heti, kun sopivia ehdokkaita löytyy.

25.2.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Katso vielä kerran - älä anna kuolleen kulman yllättää

Puutteellinen havainnointi vaikuttaa monen onnettomuuden taustalla. Siis se, että kuljettaja ei näe ajoissa lähestyvää kävelijää, pyöräilijää tai muuta tienkäyttäjää. Liikenneturva ja Rahtarit kannustavatkin kuljettajia tarkkaavaisuuteen ja huolelliseen havainnointiin, eritoten raskasta kalustoa kuljettaville tämä on tärkeää. Myös muiden tienkäyttäjien on hyvä tiedostaa isojen ajoneuvojen ”kuolleet kulmat”. Video havainnollistaa, miten hyvä ja huono näkyvyys ohjaamoista on.