13.8.2019Liikennevinkki

Viljele liikenteessä turvallisia toimintamalleja – ohita maataloustyökoneet maltillisesti

Maataloustyökoneet ja traktorit ilmestyvät kesän päättymisen myötä jälleen liikenteeseen. Pitkiä matkoja työkoneilla ei yleensä kuljeta, mutta muuta liikennettä hitaammin kulkevat ajoneuvot kysyvät malttia muilta kuskeilta. Liikenneturva muistuttaa, että hätiköinti ja hermostuminen johtavat vaaratilanteisiin. Työkoneet tulee ohittaa rauhallisesti ja ennakoiden.

8.8.2019Liikennevinkki

Varmista esteetön kulku hälytysajoneuvoille pelastuskujan avulla

Hälytysajoneuvojen kohtaaminen on lähes kaikille tuttu tilanne liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että ennakoimalla ja valppaasti toimimalla jokainen voi auttaa auttajia ehtimään ajoissa määränpäähänsä. Esteettömän kulun hälytysajossa olevalle ajoneuvolle voi varmistaa muodostamalla ns. pelastuskujan.

8.8.2019Tiedote, Kuopio

KalPalta tärkeä viesti: koulut alkavat – ole tarkkana

KalPan pelaajat muistuttavat koulun alkaessa kuopiolaisia alakoululaisia keskittymään liikkuessaan liikenteeseen eikä kännykkään tai kaverin kanssa porisemiseen. Syksyn tempauksessa pelaajat vierailevat lukuisissa kuopiolaisissa alakouluissa maanantaiaamuna 12.8.2019. Koulunaloitustempauksessa kannustetaan myös liikkumaan koulumatka itsenäisesti – jalan tai pyörällä.

7.8.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Turvallinen koulutie on liikenneturvallisuuden paras mittari

Kolme viidestä pitää suojatien ylittämistä jalankulkijana turvallisena, kertoo Liikenneturvan kysely. Moni on kuitenkin kokenut suojatiellä myös vaaratilanteita. Koulujen alku tuo konkarikoulumatkalaisten lisäksi liikenteeseen myös ekaluokkalaisia. Liikenneturva korostaa, että me aikuiset olemme vastuussa lasten turvallisesta koulumatkasta, jossa tien ylitys on usein se riskialttein kohta.

5.8.2019Tiedote, Mikkeli

Näe koululainen liikenteessä – Etelä-Savossa turvataan suojatiet

Etelä-Savon kaikissa kunnissa tempaistaan koulujen alkaessa turvallisten kouluteiden ja tien ylittämisten puolesta jalkautumalla suojateille. Liikenneturva ja Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttavat, että vastuu lasten turvallisesta koulumatkasta on meillä aikuisilla. Riittävän alhaisella nopeudella ajaminen on tehokkain tapa lisätä suojateiden turvallisuutta.

31.7.2019Liikennevinkki

Mönkijän sarviin tarttujalta vaaditaan tietoa ja taitoa

Mönkijää hankkimassa olevan kannattaa ennen ostopäätöstä tehdä taustatyö huolellisesti. Liikenneturva muistuttaa, että mönkijän turvallinen käyttö vaatii kuskilta tietoa ja taitoa ajoneuvon ominaisuuksista ja sitä koskevista säännöistä. Mönkkäriin tutustuminen kannattaa aloittaa perusasioiden kertaamisella.