2.12.2020Uutinen

Liikenneturvan joulukalenterista täsmätärpit tien päälle

Jää, sohjo, pimeys ja mielessä pyörivät jouluvalmistelut ovat kaikki asioita, jotka haastavat loppuvuoden liikenteessä. Liikenneturvan tämänvuotisessa joulukalenterissa toivotetaan turvallista adventtiaikaa liikenteeseen 24 eri vinkillä.

1.12.2020Liikennevinkki

Ennakointi on talvipyöräilijän paras ystävä

Liukas keli ja pimeys on otettava huomioon myös pyöräillessä. Liikenneturva muistuttaa, että ennakoiva ajotapa ja sopiva tilannenopeus tulee huomioida pyörän satulaan noustessa. Lisäksi hyvät varusteet tekevät talvella pyöräilystä mukavampaa ja turvallisempaa.

26.11.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Suuntamerkki jää useimmin käyttämättä liikenneympyrässä

Suuntamerkkiä on näytettävä käännyttäessä, vaihdettaessa kaistaa tai poistuttaessa liikenneympyrästä. Liikenneturvan seurantojen mukaan lähes yhdeksän kymmenestä autoilijasta vilkuttaa kääntyessään, mutta tätä huomattavasti harvempi liikenneympyrästä poistuessaan.

18.11.2020Liikennevinkki

Turvaistuin suojaa lasta lyhyilläkin matkoilla

Alle 135 cm pitkä lapsi tarvitsee autossa turvaistuimen. Turvallisin paikka lapselle on auton takapenkillä. Lapsen oikeuksien viikolla Liikenneturva muistuttaa, että lapsella on oikeus turvalliseen liikkumiseen: lapsen on istuttava turvaistuimessa myös kaikista lyhimmillä matkoilla.

16.11.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Luo uusi rutiini – tee liikenteestä turvallisempi pienin askelin

Teemme ison osan päivittäisistä asioista rutiininomaisesti, myös liikenteessä. Uudella radiokampanjalla Liikenneturva tuo esille liikenteen kehnoja rutiineja, kuten ylinopeutta tai turvaväleistä piittaamattomuutta. Luo uusi rutiini -kehote haastaa etenkin autoilijoita miettimään ja parantamaan omia tapojaan liikenteessä.

13.11.2020Tiedote, Oulu

Pyöräilijöiden valot kuntoon Oulussa

Kesäkuun alussa voimaan tullut uusi tieliikennelaki määrää, että pyöräilijän on pimeällä tai hämärällä käytettävä etuvalon lisäksi myös takavaloa. Etuvalon on oltava vaalea ja takavalon punainen. Pyöräilijöitä muistutellaan valojen käytöstä Liikenneturvan tempauksessa Oulun keskustassa ja lähialueilla tiistaina 17.11. klo 17.00 alkaen.