2.7.2020Tiedote, Jyväskylä

Pyöräilijöiden liikennevalojen noudattamisessa parantamisen varaa

Liikenneturvan Jyväskylässä tekemässä tarkkailussa joka kuudes pyöräilijä ajoi pysähtymättä risteyksen yli punaisesta valosta huolimatta. Liikenneturva muistuttaa, että polkupyörä on ajoneuvo, jota koskevat suurelta osin samat säännöt kuin muitakin ajoneuvon kuljettajia.

1.7.2020Liikennevinkki

Sähköpotkulautailun säännöt tunnetaan heikosti

Useissa suomalaisissa kaupungeissa on mahdollisuus vuokrata yhteiskäytössä olevia sähköpotkulautoja, jotka ovat usein hyvä lisä liikkumismahdollisuuksiin. Liikenneturvan kyselyn mukaan useimmat suomalaiset eivät kuitenkaan tunne sähköpotkulautailun sääntöjä. Ennen sähköisen liikkumisvälineen käyttöä on tiedettävä sen edellyttämät liikennesäännöt ja perehdyttävä laitteen toimintaan.

29.6.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Piha- ja kävelykatujen sääntötuntemuksessa aukkoja – huomioi myös uusi pyöräkatu

Piha- ja kävelykaduilla ajoneuvolla ajettaessa on annettava jalankulkijalle esteetön kulku, eikä nopeus saa ylittää 20 km/h. Liikenneturvan kysely osoittaa, että suomalaisten sääntötuntemuksessa piha- ja kävelykatujen osalta on vielä parantamisen varaa. Uuden tieliikennelain myötä saatiin myös kokonaan uusi katutyyppi, pyöräkatu.

25.6.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Viidennes suomalaista luulee tankojuoppouden olevan laillista

Liikenneturvan kyselyn mukaan joka viides suomalainen on siinä uskossa, että laki ei kieltäisi tai rajoittaisi humalassa pyöräilyä. Tankojuopumus kuitenkin on rikos, josta voidaan tuomita jopa vankeuteen. Liikenneturva muistuttaa, että minkään ajoneuvon rattiin, sarviin tai ohjaimiin ei ole asiaa päihtyneenä.

24.6.2020Liikennevinkki

Suurin osa suomalaisista tukeutuu navigaattoriin vieraalla seudulla

Moni autoilee kesäreissulla vierasta reittiä pitkin tuntemattomalle paikkakunnalle. Liikenneturvan kyselyn mukaan neljä viidestä suomalaisesta kuljettajasta selvittää reitin jo etukäteen lähtiessään autoilemaan vieraalle seudulle. Suurin osa myös hyödyntää navigaattoria ajon aikana. Tien päällä turvaa tuovat neljä kovaa T:tä: tilannenopeus, tarkkaavaisuus, turvavälit ja tauottaminen.

23.6.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Joka seitsemäs pelännyt nukahtavansa rattiin viimeisen vuoden aikana

Väsymys vaanii kuljettajia etenkin kesällä, jolloin moni valvoo ja liikkuu paljon. Liikenneturvan tuoreen kyselyn mukaan noin joka seitsemäs suomalainen kuljettaja on viimeisen vuoden aikana autoillut niin väsyneenä, että on pelännyt nukahtavansa rattiin. Osa myöntää myös torkahtaneensa ratin taa. Kesän menot kannattaa aikatauluttaa niin, että voi lähteä liikkeelle mahdollisimman virkeänä.