18.6.2021Tiedote, Mikkeli

Mökkireissu turvallisesti – tarkkaavaisena maanteillä ja vesiväylillä

Turvallinen ja mieluisa mökkiloma alkaa jo kotoa. Liikenneturva ja Itä-Suomen poliisi muistuttavat, että auto ja matkustajat tulee pakata huolellisesti ja että päihteet eivät kuulu tie- eikä vesiliikenteeseen. Kesälomamatkalla on syytä varata riittävästi aikaa, jotta kuljettajan tarkkaavaisuus liikenteeseen säilyy.

17.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Alkoholi edelleen kesäliikenteen vitsauksena

Lähes jokainen suomalainen pitää tärkeänä puuttumista, jos näkee jonkun lähtevän ajamaan autoa humalassa. Liikenneturva haluaa herätellä suomalaisia myös siihen, että pienemmätkin määrät alkoholia vaikuttavat ajamiseen. Ratin taakse ei kannata mennä kohmeloisenakaan.

15.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Joka neljäs huolissaan läheisensä ajoterveydestä

Liikenneturvan kyselyn mukaan joka neljäs on kantanut huolta läheisensä ajoterveydestä. Lähes yhtä moni on epätietoinen sen suhteen, miten ottaa läheisensä kanssa tämä huoli puheeksi. Liikenneturvan, Muistiliiton, Sydänliiton ja Diabetesliiton verkkoaineisto auttaa käsittelemään ajoterveyttä eri näkökulmista.

9.6.2021Liikennevinkki

Kesäautoilua vieraalla seudulla – suunnittele reissutaktiikka etukäteen

Moni autoilee kesällä vieraalla seudulla, jolloin turvallinen ajotapa korostuu entisestään. Liikenneturva muistuttaa, että lomareissujen reitit ja taukopaikat kannattaa suunnitella etukäteen. Liikenneturvan kyselyn mukaan useampi kuin kolme neljästä turvautuu navigaattoriin vieraalla seudulla autoillessaan.

7.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Kuljeta koiraa turvallisesti ja varaudu onnettomuuteen

Liikenneturva ja Itä-Suomen pelastuslaitokset muistuttavat, että koira matkustaa autossa turvallisimmin sille sopivassa turvalaitteessa. On myös hyvä varautua ennalta siihen, jos onnettomuuden sattuessa ei itse pysty huolehtimaan lemmikistään. Paikalle tulevia varten voi esimerkiksi jättää autoon lapun, joka kertoo tietoja mukana matkustavasta koirasta.

1.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Uusi tieliikennelaki täytti vuoden – mitä on jäänyt mieleen ja miten muutokset näkyvät liikenteessä?

Tieliikennelaki päivittyi tasan vuosi sitten. Yksi näkyvimpiä muutoksia kaupunkikuvassa on vasemmalle pysäköinnin yleistyminen. Vapaus valita kaista kääntyessä on myös otettu laajasti käyttöön. Muista muutoksista muun muassa pyörätien jatkeen tiemerkinnät aiheuttavat kysymyksiä. Liikenneturva juhlistaa vuoden vanhaa lakia nostamalla haastaviksi havaittuja muutoksia keskusteluun.