27.1.2021Liikennevinkki

Ei igluautoilulle – käytä lumiharjaa ja muista esilämmitys

Lumi- ja pakkaskeleillä on tärkeää huolehtia hyvästä näkyvyydestä tien päällä. Liikenneturva korostaa, että ajoneuvo on putsattava lumesta ja jäästä huolellisesti ennen liikkeellelähtöä. Myös auton esilämmitystä kannattaa hyödyntää tarpeen mukaan, sillä on vaikutuksensa jopa turvavyön käyttöön.

21.1.2021Liikennevinkki

Vaikeat ajo-olosuhteet vaativat ennakointia ja tarkkuutta

”Talvi yllätti autoilijat” on vanha vitsi, joka kuitenkin aina välillä muuttuu todeksi. Keliolosuhteet saattavat muuttua samankin päivän aikana, mutta varsinkin perjantaina mökille ajaessa olisi hyvä jo tarkistaa millaista keliä sunnuntain paluuliikenteeseen on luvattu. Liikenneturva muistuttaa, että ennakointi alkaa jo kotona ennen ajoon lähtöä.

20.1.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Heikot jäät monen kelkkaturman takana

Jäätilanne on paikoin vielä sangen heikko. Liikenneturva muistuttaa, ettei jäällä tule ajaa moottorikelkalla, jos ei ole täysin varma jään kestävyydestä. Useimmat ihmishengen vaativista moottorikelkkaturmista sattuvat jääalueilla, vahvistaa myös Liikenneturvan tuore selvitys.

18.1.2021Tiedote, Joensuu

Keskustelua ajankohtaisista liikenneteemoista – Asialliset aamukahvit jatkuvat

Liikenneturva jatkaa asiallisen aamukahviseuran tarjoamista virtuaalisesti myös alkuvuonna 2021. Tavoitteena on nostaa esille ratkaisuja ja vinkkejä etenkin Pohjois-Karjalassa ilmenneisiin liikenteeseen liittyviin haasteisiin. Asiallisilla aamukahveilla käsitellään asioita keskustelevasti ja positiivisuuden kautta.

14.1.2021Liikennevinkki

Tarkkana talvikelissä - kinoksen takaa voi tulla lapsi

Talvinen sää haastaa tiellä liikkujia monella tapaa. Liikenneturva muistuttaa, että liikenteessä tarvitaan nyt malttia ja tarkkaavaisuutta. Vanhempien kannattaa kotona kerrata lasten ja nuorten kanssa turvalliset tavat toimia talvisessa liikenneympäristössä ja miten huomioida lumenpoiston parissa urakoivat työkoneet.

14.1.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Pysy pystyssä: Lähes joka kolmas suomalainen on liukastunut vuoden aikana

Lähes joka kolmas suomalainen on kaatunut liukastumalla tämän tai edellisen talven aikana. Liukastuneista miltei kolmasosa loukkasi itsensä ja joka kahdeksas joutui olemaan töistä tai koulusta pois. Liukastumisten syinä ovat usein olosuhteet, mutta usein myös oma varautuminen on puutteellista. Pysy pystyssä -kampanja muistuttaa, että liukastumisia voi ehkäistä oikealla varustuksella.