24.5.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Astu toisen tienkäyttäjän saappaisiin virtuaalitodellisuuden avulla

Kolme viidestä Liikenneturvan kyselyyn* vastanneesta autoilijasta kokee, että jalankulkijat tulevat usein yllättäen suojatielle varomatta autoja yhtään. Millaiselta sama tilanne näyttäytyy jalankulkijan näkökulmasta? Mitä kokemuksen taustalla on? Liikenneturva järjestää kesällä Näe ihminen -kiertueen, jossa päästään virtuaalitodellisuuden** avulla näkemään, kokemaan ja liikkumaan hetki liikenteessä toisen liikkujan kengissä.

23.5.2019Liikennevinkki

Pyöräile turvallisesti kaupungissa ja maanteillä

Moni viettää tänäkin vuonna kesälomaansa viilettäen pyörän satulassa ympäri Suomea. Liikenneturva antaa vinkkejä turvalliseen kaupunki- ja maantieajoon ja muistuttaa sääntötuntemuksen tärkeydestä. Väistämissääntöjen tunteminen on ensiarvoisen tärkeää risteyksissä, joissa suurin osa pyöräilijöiden henkilövahingoista tapahtuu.

21.5.2019Tiedote, Jyväskylä

Turvallisuus tärkeintä vauvan kuljettamisessa – perhevalmennustapahtuma Jyväskylässä la 25.5.

Lapsen odotusaika on hyvä ajankohta nostaa liikenneturvallisuusasiat puheeksi tulevien vanhempien kanssa. Liikenneturvan perhevalmennusinfossa käydään läpi perusasioita turvallisesta liikenteessä liikkumisesta sekä odotusaikana että myöhemmin vauvan kanssa. Lasta kuljetettaessa ensisijaista on turvallisuus – myös Liikenneturvan kyselyyn vastanneiden vanhempien mielestä.

Käynnistä elämäsi moottori - kokeile kävelyä ja pyöräilyä ainakin lyhyillä matkoilla

Kävelyn ja pyöräilyn rooli osana ihmisten arkea on noussut viime vuosina. Taustalla vaikuttavat monet painavat syyt, muun muassa ilmastonmuutoksen hillintä ja terveydestä huolehtiminen. Käynnistä siis elämäsi moottori ja kävele ja pyöräile edes ne lyhimmät matkat. Liikenneturva on mukana #elämäsimoottori-kampanjassa.

Kampanjatiedote (Traficom)
17.5.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Ansiomitali liikenneturvallisuustyön pitkän linjan tekijöille

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on myöntänyt liikenneturvallisuusalan ansiomitalit kymmenelle henkilölle pitkäjänteisestä työstä liikenneturvallisuuden hyväksi.

17.5.2019Liikennevinkki

Työmaiden opasteita tulee noudattaa

Tietyömerkit varoittavat liikkujia poikkeavien olosuhteiden alueen lähestymisestä. Liikenneturva muistuttaa, että työmaiden merkintöjä ja opasteita on syytä noudattaa sekä oman että työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi. Tietyömailla tilannenopeuden merkitys korostuu, ja niillä liikkuvien on syytä pysyä valppaana ja rauhallisena.