Siirry sisältöön
Tarkista renkaiden kunto ja ilmanpaine tasaisin väliajoin
Sateiset tiet vaativat renkailta syviä uria – rengasratsiat alkavat

Rengasratsia tuo poliisin, Autonrengasliiton ja Liikenneturvan asiantuntijat tien päälle viikolla 37. Nyt on aika tarkistaa renkaat ja valmistautua syksyn sadekeleihin.

Valtakunnallinen turvallisuuskampanja alkaa maanantaina 12.9. Helsingissä ja Kuopiossa. Sen lisäksi Autonrengasliitto, Poliisi ja Liikenneturva toteuttavat rengastutkimuksia kampanjaviikolla Porissa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Tarkista renkaiden ilmanpaineet ja kunto säännöllisesti

Auton renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on reilun kämmenen kokoinen ja sen pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta.

Kesärenkaissa on uutena tyypillisesti noin 8 mm kulutuspintaa. Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 mm. Jo tätä ennen renkaat ovat menettäneet huomattavasti pito-ominaisuuksistaan, ja etenkin sateella vesiliirtovaara kasvaa.

Syksyn sadekelit vaativat autoilijalta ennakoivaa ajotapaa ja sadekeleille turvallisia renkaita. Kulunut rengas lähtee helposti vesiliirtoon, ellei kuljettaja hidasta nopeutta kelin mukaiseksi. Kuljettajan on tärkeä tietää oman auton renkaiden kunto ja myös tunnistaa ajamiseen vaikuttavat keliolosuhteet. Tärkeää on myös pitää huolta oikeasta rengastuksesta sekä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet.

Neljä rengasvinkkiä syksyyn:

  • Varmista kesärenkaiden riittävä urasyvyys.
  • Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa.
  • Huomioi, että hyvätkään renkaat eivät auta, jos kuljettaja ottaa riskejä.
  • Muista, että vanhat renkaat voi palauttaa veloituksetta kierrätykseen.

Rengasratsia

  • Rengasratsia on Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin yhteinen rengasturvallisuuskampanja, joka on pidetty syksyisin vuodesta 1997 lähtien.
  • Tänä vuonna Rengasratsia pidetään viikolla 37 eli 12.-16.9.2022.
  • Tapahtumaviikolla seurataan henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntoa ja jaetaan tietoa renkaiden vaikutuksesta ajoturvallisuuteen.

Lisätietoja

Autonrengasliitto, kampanjapäällikkö Jarmo Nuora, puh. 040 557 5690
Liikenneturva, koulutusohjaaja Pasi Pohjonen, puh. 020 7282 326