Siirry sisältöön
Rengasratsiaa ennen voi ratsata omat renkaansa. Kahden euron kolikolla voi tarkistaa renkaiden turvallisen urasyvyyden.
Rengasratsia käynnistyy Vaasan alueella ensi keskiviikkona

Rengasratsia tuo poliisin, Autonrengasliiton ja Liikenneturvan asiantuntijat tien päälle ensi viikolla. Nyt on aika tarkistaa renkaat ja valmistautua syksyn sadekeleihin. Vaasan alueen rengasratsiat järjestetään keskiviikkona 15.9.2021.

Vaasan alueen rengasratsia järjestetään keskiviikkona 15.9.2021 Vikbyn pysäköintialueella (Porintie E8) klo 10:45 alkaen ja iltapäivällä 15.9.2021 noin klo 14/14:30 Sevarin Pysäköintialue Rudolla (Laihiantie E12). Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan rengasratsiaa tien päälle.

Tarkista renkaiden ilmanpaineet ja kunto säännöllisesti

Auton renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on reilun kämmenen kokoinen ja sen pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta.

Kesärenkaissa on uutena tyypillisesti noin 8 mm kulutuspintaa. Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 mm. Jo tätä ennen renkaat ovat menettäneet huomattavasti pito-ominaisuuksistaan, ja etenkin sateella vesiliirtovaara kasvaa.

Syksyn sadekelit vaativat autoilijalta ennakoivaa ajotapaa ja sadekeleille turvallisia renkaita. Kulunut rengas lähtee helposti vesiliirtoon, ellei kuljettaja hidasta nopeutta kelin mukaiseksi. Kuljettajan on tärkeä tietää oman auton renkaiden kunto ja myös tunnistaa ajamiseen vaikuttavat keliolosuhteet. Tärkeää on myös pitää huolta oikeasta rengastuksesta sekä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet.

Neljä rengasvinkkiä syksyyn:

  • Varmista kesärenkaiden riittävä urasyvyys.
  • Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa.
  • Huomioi, että hyvätkään renkaat eivät auta, jos kuljettaja ottaa riskejä.
  • Muista, että vanhat renkaat voi palauttaa veloituksetta kierrätykseen.

Lisätietoja

Kaj Lytz, ratsiapäällikkö, puh. 050 0567 189

Thomas Ekqvist, vanhempi konstaapeli, Pohjanmaan poliisilaitos, 029 5449 383

Harri Kivikoski, kouluttaja, Liikenneturva, puh. 040 5287 987