Siirry sisältöön
Rengasratsiaa ennen voi ratsata omat renkaansa. Kahden euron kolikolla voi tarkistaa renkaiden turvallisen urasyvyyden.
Rengasratsia käynnistyy ensi viikolla Helsingissä

Rengasratsia tuo poliisin, Autonrengasliiton ja Liikenneturvan asiantuntijat tien päälle ensi viikolla. Nyt on aika tarkistaa renkaat ja valmistautua syksyn sadekeleihin. Rengasratsia järjestetään Helsingissä maanantaina 13.9

Rengasratsia käynnistyy Helsingissä maanantaina 13.9. klo 10.30 alkaen Auroran sairaalan ja Nordenskiöldinkadun kulmassa. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan ratsiaa.

Tarkista renkaiden ilmanpaineet ja kunto säännöllisesti

Auton renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on reilun kämmenen kokoinen ja sen pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta.

Kesärenkaissa on uutena tyypillisesti noin 8 mm kulutuspintaa. Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 mm. Jo tätä ennen renkaat ovat menettäneet huomattavasti pito-ominaisuuksistaan, ja etenkin sateella vesiliirtovaara kasvaa.

Syksyn sadekelit vaativat autoilijalta ennakoivaa ajotapaa ja sadekeleille turvallisia renkaita. Kulunut rengas lähtee helposti vesiliirtoon, ellei kuljettaja hidasta nopeutta kelin mukaiseksi. Kuljettajan on tärkeä tietää oman auton renkaiden kunto ja myös tunnistaa ajamiseen vaikuttavat keliolosuhteet. Tärkeää on myös pitää huolta oikeasta rengastuksesta sekä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet.

Neljä rengasvinkkiä syksyyn:

  • Varmista kesärenkaiden riittävä urasyvyys.
  • Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa.
  • Huomioi, että hyvätkään renkaat eivät auta, jos kuljettaja ottaa riskejä.
  • Muista, että vanhat renkaat voi palauttaa veloituksetta kierrätykseen.

Lisätiedot

Timo Haantaus, ratsiapäällikkö, Suomen Euromaster Oy, puh. 040 170 9031

Juha Valtonen, tutkimuspäällikkö, Liikenneturva, puh. 040 727 7776

Pasi Pohjonen, koulutusohjaaja, Liikenneturva, puh. 020 728 2326