Siirry sisältöön
Rengasratsiaa ennen voi ratsata omat renkaansa. Kahden euron kolikolla voi tarkistaa renkaiden turvallisen urasyvyyden.
Rengasratsia alkaa keskiviikkona 15.9. Lounais-Suomessa

Rengasratsia tuo poliisin, Autonrengasliiton ja Liikenneturvan asiantuntijat tien päälle ensi viikolla. Nyt on aika tarkistaa renkaat ja valmistautua syksyn sadekeleihin. Turussa ja Porissa rengasratsia järjestetään keskiviikkona 15.9.

Turussa rengasratsia järjestetään keskiviikkona 15.9. klo 10:00 Helsingin valtatien levähdyspaikalla Kupittaan kohdalla ja Tampereen valtatien levähdyspaikalla Runosmäen kohdalla kello 13:30. Ratsia järjestetään 15.9. myös Porissa, lisätietoja ratsiapäälliköltä. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan rengasratsioita tien päälle.

Tarkista renkaiden ilmanpaineet ja kunto säännöllisesti

Auton renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on reilun kämmenen kokoinen ja sen pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta.

Kesärenkaissa on uutena tyypillisesti noin 8 mm kulutuspintaa. Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 mm. Jo tätä ennen renkaat ovat menettäneet huomattavasti pito-ominaisuuksistaan, ja etenkin sateella vesiliirtovaara kasvaa.

Syksyn sadekelit vaativat autoilijalta ennakoivaa ajotapaa ja sadekeleille turvallisia renkaita. Kulunut rengas lähtee helposti vesiliirtoon, ellei kuljettaja hidasta nopeutta kelin mukaiseksi. Kuljettajan on tärkeä tietää oman auton renkaiden kunto ja myös tunnistaa ajamiseen vaikuttavat keliolosuhteet. Tärkeää on myös pitää huolta oikeasta rengastuksesta sekä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet.

Neljä rengasvinkkiä syksyyn:

  • Varmista kesärenkaiden riittävä urasyvyys.
  • Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa.
  • Huomioi, että hyvätkään renkaat eivät auta, jos kuljettaja ottaa riskejä.
  • Muista, että vanhat renkaat voi palauttaa veloituksetta kierrätykseen.

Lisätietoja

Turku: Henripekka Mäenpää, ratsiapäällikkö, puh. 044 0341 629

Pori: Mika Karlsson, ratsiapäällikkö, puh. 044 0341 604

Elias Ruutti, yhteyspäällikkö, Liikenneturva, 020 7282 364