Siirry sisältöön
Kaksi mopoa pysähtyneenä risteykseen.
Mopovalvonnassa kuljettajien ajotavassa suuria puutteita

Poliisin valvontaviikonloppuna toukokuun lopussa tarkastettiin satoja mopoja ympäri Suomen. Kuljettajat ja kypärät olivat pääosin kunnossa, mutta ajopelien kunnossa oli puutteita. Liikenneturva jakoi yllätyspalkintoja nuorille, joiden kulkupeli ja ajotapa olivat asianmukaiset.

Liikenneturva osallistui poliisin järjestämään mopovalvontaan toukokuun lopussa. Valvonnan kohteena olivat sekä kuljettajat että kulkuneuvot. Suurella osalla pysäytetyistä mopoista oli puutteita joko ajotavassa tai mopon kunnossa. Lisäksi osa kuljettajista oli päihtyneitä.

 Liikenneturva jakoi leffalippuja ja bensalahjakortteja nuorille, joiden mopot ja ajokunto olivat kohdillaan.

”Oli haasteita löytää sellaisia mopoilijoita, jotka lahjakortin ansaitsivat. Eli monilla oli vikaa joko menopelissä, varusteissa tai ajotavassa”, Liikenneturvan koulutusohjaaja Erkka Savolainen sanoo.

Valvonnassa tavattiin kuitenkin myös kunnossa olevia ajopelejä.

”Muista puutteista huolimatta lähes kaikilla oli kypärät oikeaoppisesti päässä. Hieno homma!” Liikenneturvan koulutusohjaaja Lari Mäkelä jatkaa.

”Poliisi haluaa kiittää valvonnan aikana tavattuja nuoria erittäin asiallisesta ja rakentavasta suhtautumisesta valvontaan, sekä ajopelin kunnossa pitämiseen läpi ajokauden”, Itä-Suomen poliisilaitoksen komisario Seppo Porokka sanoo.

Vanhemmilla vastuu nuoren moposta

Nuorten vanhemmat ovat vastuussa alaikäisten lastensa ajoneuvojen kunnosta.

”Olkaa vastuullisia ja varmistakaa itse nuorenne ajopelin kelpoisuus liikenteeseen. Näyttäkää hyvää esimerkkiä, päihtyneenä ajaminen tai valvonnan häiritseminen ei ole sellaista”, Porokka muistuttaa vanhempia.

”Olkaa kiinnostuneita nuoren mopoilusta ja menemisistä. Jutelkaa nuoren kanssa liikenteen riskeistä, haasteista ja hyvistä puolista”, Savolainen jatkaa.

Yhteystiedot

Komisario Seppo Porokka, Itä-Suomen poliisilaitos, puh. +358 295 456 661
Koulutusohjaaja Erkka Savolainen, Liikenneturva, puh. 020 7282 397
Koulutusohjaaja Lari Mäkelä, Liikenneturva, puh. 020 7282 381