Siirry sisältöön
Nuoret ylittämässä suojatietä pimeässä heijastimet heiluen.
Loistava opiskelija käyttää heijastinta Kouvolassa

Kouvolassa välkkyy syys-lokakuun taitteessa erityisesti toisen asteen oppilaitosten läheisyydessä, kun opiskelijoille suunnattu heijastintempaus alkaa.

Kouvolan lukiot ja Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO ovat mukana Liikkuva opiskelu -ohjelmassa, joka aktivoi omatoimiseen liikkumiseen. Tältä hankkeelta, Kouvolan kaupungilta ja Liikenneturvalta saadut heijastimet laitetaan opiskelijoiden saataville oppilaitosten heijastinpuihin tai heijastinseiniin.

”Puusta tai seinältä opiskelija saa ottaa itselleen mieluisan heijastimen ja jakaa oman heijastintarinansa sosiaalisen median kanavissa. Tempauksen tavoitteena on saada katukuvaan näkyviin Kouvolaan loistavimmat toisen asteen opiskelijat”, kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen.

Isot näyttävät esimerkkiä pienemmille koululaisille

Heijastinta käyttämällä isommat opiskelijat antavat hyvän esimerkin turvallisesta liikennekäyttäytymisestä pienemmille koululaisille. Myös oppilaitosten henkilökunta haastetaan mukaan heijastintempaukseen.

”Heijastimia paljon käyttämällä tehty ylilyönti, eli heijastinöverit, on jopa toivottavaa. Liikenteessä on oltava vahvasti näkyvä syksyn pimeydessä”, Korhonen kannustaa.

Heijastinhaaste jalkautuu myös Kouvolan nuorisotiloille. Nuortentaloilla ja NuortenPaikassa käyviä nuoria kannustetaan lokakuun alussa kiinnittämään huomiota omaan näkymiseensä pimeällä liikuttaessa ja kiinnittämään heijastimen vaatteisiinsa.

Lisätietoja:

rehtori Sanna Liljeqvist, Kouvolan yhteislyseo (puh. 020 615 8506)

yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, Liikenneturva (puh. 040 534 1183)

ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Laura Sillanpää, Kouvolan kaupunki (puh. 020 615 9311)