Siirry sisältöön
Lapset kävelevät tiellä heijastimet heiluen.
Heijastimet turvaamaan koulu- ja työmatkoja

Miten ison rekan ohjaamosta näkee jalankulkijan? Miten kauas heijastin näkyy pimeässä? Näihin ja muihin kysymyksiin löytyy vastaus, kun Liikenneturva ja UPM Pellos järjestävät valtakunnallisena heijastinpäivänä 1.10. Ristiinan alakoululaisille liikenneturvallisuustapahtuman. Oppilaat pääsevät halutessaan myös testaamaan näkyvyyttä rekan hytistä. 

Vanhemman esimerkki liikenteessä

Lapsi ottaa esimerkin liikenteessä toimimisesta lähellä olevilta aikuisilta. Siksi vanhemmat ovat tärkeä roolimalli liikennekasvatuksessa.

”Vanhempi on vastuussa lapsen turvallisesta liikkumisesta. Turvalliseen liikkumiseen kuuluu liikennesääntöjen noudattaminen, turvavälineiden käyttö oli kyse sitten pyöräilykypärästä, heijastimesta tai turvavyöstä autossa. Aikuiset eivät aina tiedosta toimintaansa, mutta he toimivat esimerkkinä lapsille”, vahvistaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen.

Myös UPM Pelloksen tehtaalla asia on tiedostettu. Työturvallisuuteen liittyen puheissa vilahtaakin usein turvallinen liikkuminen ja osana sitä työmatkaliikenne.

”Koululaisille haluttiin järjestää tapahtuma, jossa havainnollistetaan näkymisen tärkeyttä liikenteessä. Heijastin on ehdoton turvavaruste niin lapsilla kuin aikuisillakin. Myös meillä täällä tehtaalla on heijastavat turvavarusteet käytössä. Työ- ja koulumatkaliikenteen pitää olla turvallista kaikille”, havainnollistaa UPM Pelloksen turvallisuuspäällikkö Lauri Pöntinen.

Liikenneturvallisuuspäivä UPM Pelloksen tehtailla 1.10.2021 klo 9.20 alkaen.

Median edustajat ovat tervetulleita paikalle jo 8.45.-9.15. Ilmoittautumista toivotaan ennakkoon ke 29.9. mennessä: 040 350 7814, [email protected]

Ristiinan alakoulun esikoululaiset sekä 1-3 -luokkalaiset on kutsuttu mukaan tapahtumaan heijastinpäivänä. Liikenneturva järjestää oppilaille pienen liikenneturvallisuustuokion.

Lisätietoja

Lauri Pöntinen, turvallisuuspäällikkö, UPM Plywood Oy, Pellos, 040 350 7814, [email protected]

Juhani Tenhunen, tuotantojohtaja, UPM Plywood Oy, Pellos, 040 0728 824, [email protected]

Eini Karvonen, yhteyspäällikkö, Liikenneturva, 040 535 8898, [email protected]