21.6.2017Liikennevinkki

Lemmikki mukaan automatkalle? Huolehdi eläimen ja ihmisten turvallisuudesta

Moni suomalainen autoilee kesällä lomalle, ja usein mukana kulkee myös perheen rakas lemmikki. Liikenneturvan kyselyyn* vastanneista suomalaisista lähes kolmannes ei tiennyt, että eläintä ei saa kuljettaa henkilöauton umpinaisessa tavaratilassa. Koiraa tai kissaa kuljetettaessa pitää muistaa sekä eläimen että matkustajien turvallisuus.

20.6.2017Uutinen

Juhannusliikenne: Varaudu ruuhkiin torstaina ja sunnuntaina

Juhannusliikenteen vilkkaimmat päivät ovat torstai 22.6. ja sunnuntai 25.6. Molempina päivinä ruuhkat voivat hidastaa liikennettä, joten matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa. Lisäksi ennen rattiin tarttumista on tärkeä varmistaa, että kuski on selvänä ja ajoneuvo kunnossa.

19.6.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Lähes kaikki paheksuvat rattijuoppoja – silti melkein puolet ajanut maistissa

Lähes puolet Liikenneturvan kyselyyn* vastanneista suomalaisista kertoo ajaneensa maistissa eli alle rangaistavan määrän alkoholia nauttineena. Melkein jokainen kuitenkin pitää rattijuopumusta vakavana liikennerikkomuksena. Kannabiksen vaikutuksen alaisena ajamiseen suhtaudutaan sen sijaan hieman suopeammin.

15.6.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Mitä kuuluu kesäliikenteeseen? Liikenneturvan tavoitat myös Suomen suvessa

Festarit, mökkiviikonloput ja kesätorit – suvi vie suomalaisia tien päälle. Tapahtumien lisäksi liikenteessä lisääntyvät kaksipyöräiset, karavaanarit ja kajakin kuljettajat. Mitä muuta tien päällä tapahtuu kesäisin? Liikenneturva on koko kesän tiedotusvälineiden apuna liikenneaiheisissa jutuissa. Tavoitat meidät nykyään myös yhdestä, tiedotusvälineille tarkoitetusta medianumerosta.

14.6.2017Liikennevinkki

Huomioi linja-auto ajossa – ja ajoissa

Pysäkiltä lähtevät linja-autot ovat kaikille tuttu näky kaupunki- ja taajamaliikenteessä. Liikenneturva ja Vainion Liikenne muistuttavat, että busseille on taajamissa (tai muuallakin kun nopeusrajoitus on max. 60 km/h) annettava esteetön poistuminen pysäkiltä sekä riittävästi tilaa kääntyä risteyksissä.