26.11.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Suuntamerkki jää useimmin käyttämättä liikenneympyrässä

Suuntamerkkiä on näytettävä käännyttäessä, vaihdettaessa kaistaa tai poistuttaessa liikenneympyrästä. Liikenneturvan seurantojen mukaan lähes yhdeksän kymmenestä autoilijasta vilkuttaa kääntyessään, mutta tätä huomattavasti harvempi liikenneympyrästä poistuessaan.

18.11.2020Liikennevinkki

Turvaistuin suojaa lasta lyhyilläkin matkoilla

Alle 135 cm pitkä lapsi tarvitsee autossa turvaistuimen. Turvallisin paikka lapselle on auton takapenkillä. Lapsen oikeuksien viikolla Liikenneturva muistuttaa, että lapsella on oikeus turvalliseen liikkumiseen: lapsen on istuttava turvaistuimessa myös kaikista lyhimmillä matkoilla.

16.11.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Luo uusi rutiini – tee liikenteestä turvallisempi pienin askelin

Teemme ison osan päivittäisistä asioista rutiininomaisesti, myös liikenteessä. Uudella radiokampanjalla Liikenneturva tuo esille liikenteen kehnoja rutiineja, kuten ylinopeutta tai turvaväleistä piittaamattomuutta. Luo uusi rutiini -kehote haastaa etenkin autoilijoita miettimään ja parantamaan omia tapojaan liikenteessä.

13.11.2020Tiedote, Oulu

Pyöräilijöiden valot kuntoon Oulussa

Kesäkuun alussa voimaan tullut uusi tieliikennelaki määrää, että pyöräilijän on pimeällä tai hämärällä käytettävä etuvalon lisäksi myös takavaloa. Etuvalon on oltava vaalea ja takavalon punainen. Pyöräilijöitä muistutellaan valojen käytöstä Liikenneturvan tempauksessa Oulun keskustassa ja lähialueilla tiistaina 17.11. klo 17.00 alkaen.

9.11.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Kaksi viidestä kulkee usein työmatkansa väsyneenä

Työmatkoja kuljetaan syksyisin ja talvisin mennen tullen pimeän aikaan. Liikenneturvan selvityksen mukaan kaksi viidestä vastaajasta kulkee työmatkansa usein väsyneenä. Mitä asioita työntekijä voi itse tehdä vähentääkseen väsymystään ja miksi työnantajan kannattaa panostaa ennaltaehkäiseviin toimiin?

5.11.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Päihteet nuorilla usein läsnä liikenteessä

Liikenneturvan oppilaitoskyselyyn vastanneista nuorista kuljettajista moni kertoo ajaneensa päihteiden vaikutuksen alaisena. Liikenneturva rohkaisee vanhempia keskustelemaan yhdessä nuorten kanssa päihteistä ja liikenteestä. Yhdessä sovitut pelisäännöt auttavat nuorta tekemään turvallisia valintoja.