9.6.2021Liikennevinkki

Kesäautoilua vieraalla seudulla – suunnittele reissutaktiikka etukäteen

Moni autoilee kesällä vieraalla seudulla, jolloin turvallinen ajotapa korostuu entisestään. Liikenneturva muistuttaa, että lomareissujen reitit ja taukopaikat kannattaa suunnitella etukäteen. Liikenneturvan kyselyn mukaan useampi kuin kolme neljästä turvautuu navigaattoriin vieraalla seudulla autoillessaan.

7.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Kuljeta koiraa turvallisesti ja varaudu onnettomuuteen

Liikenneturva ja Itä-Suomen pelastuslaitokset muistuttavat, että koira matkustaa autossa turvallisimmin sille sopivassa turvalaitteessa. On myös hyvä varautua ennalta siihen, jos onnettomuuden sattuessa ei itse pysty huolehtimaan lemmikistään. Paikalle tulevia varten voi esimerkiksi jättää autoon lapun, joka kertoo tietoja mukana matkustavasta koirasta.

1.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Uusi tieliikennelaki täytti vuoden – mitä on jäänyt mieleen ja miten muutokset näkyvät liikenteessä?

Tieliikennelaki päivittyi tasan vuosi sitten. Yksi näkyvimpiä muutoksia kaupunkikuvassa on vasemmalle pysäköinnin yleistyminen. Vapaus valita kaista kääntyessä on myös otettu laajasti käyttöön. Muista muutoksista muun muassa pyörätien jatkeen tiemerkinnät aiheuttavat kysymyksiä. Liikenneturva juhlistaa vuoden vanhaa lakia nostamalla haastaviksi havaittuja muutoksia keskusteluun.

27.5.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Ohjattua nuorisotoimintaa moposuorien sijaan

Liikenneturva tähdentää, että nuorille mopoilijoille olisi hyvä suunnata ohjattua toimintaa, jossa liikenneturvallisuus huomioidaan erikseen. Niin kutsutuilla moposuorilla tämä ei toteudu.

26.5.2021Liikennevinkki

Mitä yleistyneistä koppimönkijöistä on hyvä tietää?

Traktorimönkijät ja etenkin hytilliset ”koppimönkijät” ovat viime vuosina yleistyneet nuorten kulkuneuvoina. Liikenneturva muistuttaa, että niin nuorten kuin heidän huoltajiensa on hyvä olla selvillä ajoneuvon erityispiirteistä. Sääntöjen noudattaminen on turvallisuuden perustana myös koppimönkijällä liikuttaessa.

21.5.2021Uutinen

Liikennevilkku 1/2021 on ilmestynyt

Liikennevilkun numerossa 1/2021 aiheina esimerkiksi kuntien liikenneturvallisuustyö, ajopelko ja nuorisotyö.