27.5.2020Liikennevinkki

Huolehdi, että lapsi matkustaa turvallisesti – huomioi uuden lain muutokset

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020 selkeyttäen lasten kuljettamista autossa. Liikenneturva muistuttaa, että alle 135 cm pituinen lapsi tarvitsee edelleen autossa matkustaessaan asianmukaisen turvalaitteen. Alle 3-vuotias ei jatkossa saa linja-autoa lukuun ottamatta olla ajoneuvon kyydissä ilman turvalaitetta – ei edes taksissa.

26.5.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Tunne liikennesäännöt

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan viikon kuluttua. Suurin osa liikennesäännöistä säilyy ennallaan, mutta muutoksiakin tulee. Liikenneturva kannustaa kertaamaan liikennesääntöjä kokonaisuudessaan. Suomalaisten sääntötuntemusta selvittänyt kysely paljasti, että puutteita on perustietämyksessäkin.

25.5.2020Tiedote, Joensuu

Ikäkuljettajille oma etäluentosarja uudesta tieliikennelaista

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020. Vaikka suurin osa arkisista liikennesäännöistä säilyy ennallaan, muutoksiakin tulee. Liikenneturvan etäluentosarjassa käydään läpi näitä muutoksia erityisesti ikääntyneiden näkökulmasta. Tavoitteena on tukea ikääntyneiden turvallista liikkumista liikenteessä myös jatkossa. Luentosarja käynnistyy tiistaiaamuna 26.5. joensuulaisesta kerrostaloasunnosta.

22.5.2020Tiedote, Valtakunnallinen

Ennakoiva kuljettaja ottaa toiset huomioon

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 10 päivän päästä, 1.6.2020. Suurin osa arkisista liikennesäännöistä säilyy ennallaan, mutta joitain muutoksiakin tulee. Sääntöjen lisäksi myös lain periaatteet päivitettiin. Uutena periaatteena lakiin on kirjattu ennakointivelvollisuus. Liikenneturvan kysely kertoo, että tämä periaate koetaan tärkeäksi, mutta periaatteista haastavimmaksi noudattaa käytännössä. Ennakointiperiaate nostetaan esille myös Liikenneturvan somessa, jossa tarjoillaan 10 päivän lähtölaskenta uuteen lakiin.

20.5.2020Liikennevinkki

Turvallinen pyöräily lasten kanssa

Pyöräretki koko perheen kesken kauniissa kevätsäässä onnistuu parhaiten, kun ennen retkeä ja retken aikana huomioidaan liikenneturvallisuus. Varusteet kuntoon, sääntöjen kertaus ja sopiva reitin valinta tekee päivästä kivan kaikille. Liikenneturvan ohjeilla annat lapsille hyvän esimerkin turvallisesta liikennekäyttäytymisestä.

19.5.2020Uutinen

Liikenneturvallisuustyön tekijöitä palkittiin ansiomitalilla

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on myöntänyt liikenneturvallisuusalan ansiomitalit yhdelletoista henkilölle pitkäjänteisestä työstä liikenneturvallisuuden hyväksi.