Plus-testi

Plus-testissä mitataan lapsen kaulaan etutörmäyksessä kohdistuvaa voimaa tiukemmin kuin missään muussa testissä. Plus-testin läpäisseiden istuinten joukossa on vain selkä menosuuntaan asennettavia istuimia. Testattavat istuimet ovat 1- ja 2-ryhmän istuimia, jotka on tarkoitettu 9-25 kg painaville lapsille. Testaukset tekee ruotsalainen VTI.

Plus-testin läpäisseitä istuimia voi käyttää auton kaikilla paikoilla kunnes lapsen paino on 18 tai 25 kg. Läpäistäkseen testin 25 kg painolla, istuimen tulee olla hyväksytty käytettäväksi auton kaikilla paikoilla kunnes lapsen paino on 25 kg. ISOFIX-istuin voi olla enintään 18 kg painavan lapsen käytössä, koska auton kiinnikkeet on hyväksytty 18 kg painorajaan saakka. Istuin voi myös olla hyväksytty käytettäväksi etuistuimella 25 kg painavalle lapselle ja takaistuimilla 18 kg painaville lapsille, jolloin se on hyväksytty Plus-testissä vain 18 kg painorajaan saakka.

Liikenneturva suosittelee selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta, jota voidaan käyttää, kunnes lapsi on vähintään neljä vuotta. Näin lasta voidaan kuljettaa selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään.

 

Aihepiirit: