Tiedote
Jalankulku
Kävely ja pyöräily
Lahti

Taika-Avain -esitys nähdään Sysmässä ja Heinolassa tiistaina 29.11.2016 kolmella eri koululla.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita katsomaan esityksiä.

Lapsi näkee liikenteen erilaisin silmin kuin aikuinen. Monenlaiset tapahtumat voivat viedä lapsen huomion pois liikenteestä.

Esityksessä Alfrendo tupsahtaa Angleeran saarelta keskelle liikenteen sekamelskaa. Pää on täynnä ihmetystä ja kysymyksiä: Milloin ylitän tien? Mitä ovat nuo pompulaiset kolme eriväristä valoa? Onpa täällä kiireistä, miten minä selviän täällä liikenteen melskeessä hengissä? Löytyykö apua ihmistyyppien oivalluksista vai mistä, ja mikä oikein on Taika-Avain?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan esityksen aikana.

Oivalluksia esityksen avulla

Taikuri Alfrendo on kuopiolaisen taikurin Jukka-Tapio Keräsen taiteilijanimi. Yhteistyössä Liikenneturvan kanssa tehdyn esityksen tarkoituksena on kertoa sadun ja taikuuden keinoin lapsille siitä, miten liikenteessä pitäisi toimia.

Lapset auttavat Alfrendoa liikkumaan turvallisesti ja oppivat samalla itsekin esimerkiksi turvallisen tienylityksen tai heijastimien tärkeyden.

”Taika-Avain -esityksen parhaita puolia on se, että siinä annetaan lapsille mahdollisuus oivaltaa itse, miten toimia liikenteessä muut huomioon ottaen ja turvallisesti. Eri tahoilta tulevat viestit tukevat lapsen kasvamista turvalliseksi ja toiset huomioon ottavaksi liikkujaksi”, toteaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Ari-Pekka Lattu Lahdesta.

Liikkumisen harjoitteleminen turvallisesti omassa lähiympäristössä on tärkeää lapsen kehityksen kannalta. Kuten muutkin elämässä tarvittavat tiedot ja taidot, myös lapsen valmiudet liikkua liikenteessä itsenäisesti kehittyvät vähitellen.

Lapsen turvallista liikkumista edistävät turvallinen liikenneympäristö, turvavälineiden käyttö, liikennekasvatus sekä kaikille tienkäyttäjille suunnattu liikenneturvallisuusviestintä.

Taikuri Alfrendo ja Taika-Avain -esitykset Sysmässä ja Heinolassa tiistaina 29.11.

  • Sysmän Yhtenäiskoulu, Väihkyläntie 9, Sysmä, kello 8.15-8.50
  • Heinolan Jyrängön koulu, Koskensaarentie 7, Heinola, kello 10.10-10.45
  • Kirkonkylän koulu, Koulukuja 1, Heinola kk, kello 11.20-11.55

Lisätietoja

Koulutusohjaaja Ari-Pekka Lattu, puh. 050-4619662, ari-pekka.lattu [at] liikenneturva.fi

Taikuri Jukka-Tapio Keränen, puh. 044-3553549, alfrendo [at] alfrendo.fi

Tagit: 
lapsi liikenteessä, lapset, liikennekasvatus, lasten liikenneturvallisuus, lasten liikennekasvatus