30.09.2014

"Niin elämässä kuin liikenteessäkin tarvitaan yhteistyötä ja ymmärrystä", pohti Taikuri Alfrendo Särkiniemen koululla Kuopiossa pidetyssä Taika-avaimen kenraaliesityksessä. Näinhän se on. Koeyleisönä olleet eskarit ja ykköskakkoset nyökkäilevät. Opettajat ovat pelkkää hymyä. Itsekin huomaan, että olen ihan kympillä mukana esityksessä. Sympaattisesta taikurista ei vaan voi olla tykkäämättä.

Taikuri Alfrendo ja Taika-Avain -esitys tulee maailman ensi-iltaansa Kiuruvedellä syyskuun puolivälissä. Ensi-iltansa jälkeen esitys lähtee Itä-Suomen kiertueelle. Esityksiä on kaikkiaan 31 ja ne tavoittavat lähemmäs 3 000 oppilasta opettajineen. Vaikka esitys on suunnattu esikouluikäisille ja 1.-2.luokkalaisille, se toimisi hyvin myös koko perheelle. Esityksen huumorissa on koukkuja niin lapsille kuin aikuisillekin.

Särkisalmen koulun oppilaat tuumivat, että esitys oli tosi kiva ja hassu. Myös liikenneturva-asioita oli jäänyt mieleen; ei saa kävellä punaisia päin ja, jos polkupyörässä ei ole kelloa, pitää huutaa, että voisitko väistää. Myös pyöräilykypärän käytön tärkeys oli myös tarttunut esityksestä muistiin.

Hyvänen aika, miten fiksuja lapsia meillä täällä onkaan

Jos Suomeen putkahtaa taikurin tavoin Angleeran saarelta täytyy ensin tutustua suomalaiseen ihmistyyppiin ja mikäpä sen parempi paikka tutuksi tulemiseen on kuin koulu. Taikuri sai Särkiniemen koulun oppilailta hyviä neuvoja niin pyöräilyyn, liikennevaloissa toimimiseen kuin heijastimen käyttöön. Taikuri Alfrendona toimiva Jukka-Tapio Keränen tuumasikin heti kenraaliesityksen jälkeen, että hyvänen aika, miten fiksuja lapsia meillä täällä onkaan.

Yksi esityksen parhaita puolia onkin juuri se, että siinä annetaan yleisölle tilaa hoksata ihan itse, miten toimia liikenteessä muut huomioon ottaen ja turvallisesti.

 

Taikuri Alfrendon esityksessä liikenneturvallisuudesta puhutaan taiteen keinoin.

Taikuri Alfrendo sai oppilailta hyviä neuvoja niin pyöräilyyn kuin heijastimen käyttöönkin.

Kirjoittaja: Mari Voutilainen