23.06.2014

Moni pyöräilijä hieraisi silmiään toukokuisena aamuna. Mitä? Ilmaista brunssiako?

Kyllä, totta se oli: Vaasan kaupunki ja Liikenneturva järjestivät työmatkapyöräilijöille aamubrunssin neljässä paikassa tiistaina 13.5.2014 kello puoli kahdeksan ja yhdeksän välillä. Iloisella mielellä polkeneet pyöräilijät olivat tyytyväisiä tutun työmatkareitin varrelle ilmestyneestä tarjoilusta. Moni tuntui tietävän, että valtakunnallinen pyöräilyviikko oli käynnissä. Työmatkapyöräilijän brunssistakin oli nähty ja kuultu tietoa niin perinteisestä kuin sosiaalisestakin mediasta. Joku oli saanut työpaikalla jopa sähköpostia aiheesta ja toinen kuullut aamulla töihin lähtiessään Radio Vaasasta kehotuksen lähteä tavallista aiemmin matkaan, jotta ehtii pysähtyä aamupalalle. 

Kinneri brunssilla. Vikinga skolan 5e klassister bekantar sig med Olof Jerns velomobil /Vikingan koulun 5. luokkalaiset tutustuvat Olof Jernin kinneriin.

Kahvin ja purtavan lomassa ehdittiin avata keskustelua myös Vaasan pyöräilykulttuurista, vaaranpaikoista, kypärän käytöstä, liikennesäännöistä kuin tarjoilusta ja säästäkin. Pyöräilijät kiittelivät kaupungin pyöräreittejä ja ottivat vastaan pyöräilykarttoja ja sääntöoppaita. Terassikauden lähestyessä keskustelitiin myös päihtyneenä pyöräilemisen vaaroista - paitsi omalle, myös toisten turvallisuudelle.

Terassikausi alkaa – jätä pyörä kotiin. 

Järjestävä taho iloitsi sateettomasta aamusta ja pyöräilijöiden kiitoksista. Moni polkija toivoi, että jatkossakin järjestettäisiin tällaisia viikkoja ja tempauksia - brunssi voisi olla useamminkin. ”Hyvä kun lähdin tänään pyörällä”, moni iloitsi. Aivan kaikki ohi ajaneet eivät ennättäneet pysähtymään: ”Harmi, en ehdi. Unohdin, että tämä on nyt.” Vaikka kahville eivät jääneetkään, kehotetitin kuitenkin ottamaan mukaan sämpylä ja tomaatti. Ja moni otti.

 

Kuva oikealla: Paleleva Pohjalaisen toimittaja työssään…

Kirjoittaja: Heli Lintamo ja Merja Huttunen-Metsi, ehkäisevän päihdetyön toiminnanohjaaja Vaasan kaupunki