Siirry sisältöön

Toimittajille

Liikenneturva taustoittaa, selvittää ja selittää liikenteen ja liikennekäyttäytymisen ilmiöitä nopealla, ajankohtaisella ja ihmislähtöisellä otteella. Toimintaamme ohjaa avoimuus, luotettavuus ja yhteistyö.

Toimittaja tai viestinnän ammattilainen, kun tarvitset juttuusi tietoa, uutta näkökulmaa, sopivaa grafiikkaa, valokuvia tai sanavalmista kommentoijaa, soita medianumeroomme.

Liikenneturvan medianumero puh. 020 7282 320 (arkisin klo 8.15-16, heinäkuussa klo 9-15).

Asiantuntijamme

Liikenneturvan ydinosaamista ovat liikennekulttuuriin vaikuttaminen, ihmisen turvallisen liikkumisen edistäminen sekä ihmisen roolin ymmärtäminen ja puolustaminen liikkumista koskevissa ratkaisuissa.

Asiantuntemuksemme ja riippumattomuutemme perustuvat tutkimus- ja tilasto-osaamiseen. Liikenneturvan asiantuntijat ovat palveluksessasi liikenneturvallisuuteen liittyvissä aiheissa.

Kuvapankki

Kaikki Liikenneturvan kuvat löytyvät Flickr-kuvapalvelusta (Avautuu uuteen ikkunaan). Liikenneaiheisten kuvien lisäksi kuvia löytyy henkilöstöstä, Liikenneturvan kampanjoista ja aineistoista. Löydät myös logomme ja infografiikkamme kuvapankista.

Tiedontuotanto

Viestintä ja tieto -yksikkö tuottaa ja kokoaa liikenneturvallisuuteen liittyviä aineistoja viestinnän ja koulutuksen suunnittelun ja kohdentamisen tueksi sekä arvioi toteutettujen toimenpiteiden tuloksellisuutta. Tutkimus- ja tilastotiedoilla palvelemme laajasti median ja viranomaisten tarpeita liikenneturvallisuuskysymyksissä.

Ajankohtaista

Liikenneturvan tiedotuksen välineitä ovat tiedotteet, uutiset ja liikennevinkit, jotka voit tilata omaan sähköpostiisi. Lisäksi Liikenneturva julkaisee Liikennevilkku-asiakaslehteä (Avautuu uuteen ikkunaan).

Liikenneturva antaa lausuntoja valmisteilla olevista säädöksistä. Myös nämä löytyvät Ajankohtaista-osiosta.