24.5.2018

Olemme Liikenneturvassa sitoutuneet suojaamaan palvelujemme käyttäjien yksityisyyttä. Käsittelemme henkilötietoja asianmukaisesti ja vain siinä laajuudessa kuin se on toiminnassamme tarpeellista.  

Tietojen käsittelytavat perustuvat EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (2016/679).

Pyrimme seuraavassa kertomaan mahdollisimman selkeästi, miten käsittelemme tietojasi verkkosivustollamme, tiedotejakelujärjestelmässämme ja muissa toiminnoissamme.

Jos sinulla on selosteemme luettuasi vielä kysyttävää henkilötietojen käsittelystämme, ole yhteydessä, niin autamme.

Verkkosivut
Tiedotejulkaisujärjestelmä
Liikennevilkku-lehden asiakasrekisteri
Postituksen asiakasrekisteri
Asiakasrekisteri
Kouluttajarekisteri
Liikenneturvallisuusalan ansiomitalit
EAK-kouluttajakurssien (EAK, MPEAK, REAK, EAK65+) ilmoittautumiset
Liikenneturvan kyselyt, arvonnat, kilpailut ja tapahtumailmoittautumiset
Henkilöstö- ja taloushallinto, kouluttajat ja muut palkkionsaajat
Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

Henkilötietojen käsittely verkkosivustoamme käytettäessä

24.5.2018

Liikenneturvan verkkosivujen selaaminen ei edellytä rekisteröitymistä. Kysymme henkilötietojasi ainoastaan silloin, jos

  1. lähetät meille palautetta
  2. esität meille kysymyksen
  3. tai teet meille tuotetiedustelun.

Yllämainituissa lomakkeissa kysymme nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi, mutta tietoja käytetään ainoastaan sinulle vastaamiseen. Tietoja ei tallenneta minnekään eikä niitä julkaista. Lomakkeilla lähettämäsi tiedot on suojattu.

Henkilötietoja kerätään myös kilpailuosallistumisten, tilaisuuksiin ilmoittautumisten ja vastaavien yhteydessä. Näissä tapauksissa tietoja kerätään ainoastaan kulloista tarkoitusta varten, eikä niitä säilytetä kilpailun päättymisen jälkeen tai tilaisuuden mentyä.

Kun tilaat meiltä materiaalia, käsittelemme henkilötietojasi materiaalin toimittamista varten.

Liikenneturvan sivusto käyttää evästeitä. Evästeiden avulla keräämme sivustomme käyttäjistä tilastotietoa, jota käytämme ensisijaisesti sivustomme käytön analysointiin ja edelleen kehittämiseen. Kaikki kerätty tieto on nimetöntä eikä sitä voida yhdistää yksittäisiin käyttäjiin. Tutustu evästeiden toimintaan ja käyttämiimme evästeisiin.

.

 

Tiedotejulkaisujärjestelmä

24.5.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Yhteyshenkilönä tiedotejulkaisujärjestelmässä toimii Minna Saarinen, minna.saarinen [at] liikenneturva.fi, p. 020 7282 331.

Miksi ja millä perusteella käsittelemme henkilötietoja?

Viestiminen eri liikenneturvallisuusaiheista kuuluu olennaisena osana Liikenneturvan toimintaan. Keräämme henkilötietoja tämän palvelun toteuttamiseksi eli tiedotteiden ja uutiskirjeiden julkaisua varten. Voimme käyttää henkilötietoja myös palvelujemme edelleen kehittämiseen ja viestinnän onnistumisen arviointiin.

Lähetämme uutiskirjeitä sidosryhmiimme kuuluville henkilöille sekä verkkosivujemme kautta uutiskirjeemme tilanneille.

Henkilötietojen käsittely perustuu joko henkilön suostumukseen tai oikeutettuun etuun. Esimerkiksi tilatessasi Liikenneturvan uutiskirjeen, kysymme sinulta suostumuksen tietojesi käsittelyyn.

Liikenneturvalla on lailla määrätty liikenneturvallisuuden edistämistehtävä. Oikeutettuun etuun perustuen Liikenneturva voikin lähettää tiedotteita henkilöille, joiden työnkuvaan ja asemaan liikenneturvallisuusasiat liittyvät.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Tiedotteiden ja uutiskirjeiden lähetystä varten keräämme nimen ja sähköpostiosoitteen. Käyttämämme tiedotejulkaisujärjestelmän analytiikka kerää myös tietoja. Järjestelmän keräämiä tietoja ovat:

  • viestien avaamisajankohta ja -sijainti IP-osoitteen perusteella
  • ajankohta, jolloin henkilö on liittynyt tai olemme Liikenneturvassa hänet liittäneet jakelulistalle
  • linkkien klikkaukset ja ajankohdat
  • sähköpostiohjelma, jolla viesti on avattu
  • viestin jakaminen sosiaaliseen mediaan
  • IP-osoite.

Tiedotejakelujärjestelmämme rekisteröi IP-osoitteesi silloin, kun tilaat uutiskirjeen tai kun klikkaat uutiskirjeessä olevaa linkkiä. Järjestelmä kerää tässä yhteydessä myös suuntaa-antavaa paikannustietoa, sillä tarkkuudella, kun IP-osoite sen kertoo. Lisätietoja IP-osoitteen paikannuksesta löydät palveluntarjoajan sivulta.

Miten säilytämme tietojasi?

Poistamme henkilötietosi, kun poistut uutiskirjeen tilaajalistalta tai kun tieto muutoksesta saadaan muualta. Kun olet peruuttanut tilauksesi, sähköpostiosoite säilyy järjestelmän sisällä varmistamassa, ettei siihen osoitteeseen lähde meiltä enää postia.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Keräämme henkilötiedot suoraan sinulta esimerkiksi silloin, kun tilaat uutiskirjeemme, kohtaamme tapaamisessa tai tapahtumissa, tai pidämme muutoin yhteyttä. Voimme kerätä tietoja myös yleisesti saatavilla olevista lähteistä, kuten lehdistä ja internetistä, sekä ulkopuolisten palveluntarjoajien pitämistä rekistereistä.

Tietoja päivitetään suoraan sinulta saatujen tietojen perusteella sekä esim. julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Liikenneturvan tiedotejakelujärjestelmä on ulkopuolisen palveluntarjoajan tuottama ja henkilötietoja käsitellään palveluntarjoajan EU:n ulkopuolella sijaitsevilla palvelimilla. Palveluntarjoajamme noudattaa tietosuojalainsäädäntöä eikä henkilötietoja siirretä ilman Liikenneturvan hyväksymistä eteenpäin.

Henkilötietoja ei luovuteta muille kolmansille osapuolille.

Miten suojaamme tietosi?

Tiedotejulkaisujärjestelmässä olevat tiedot on suojattu palveluntarjoajan ja Liikenneturvan tietoteknisin ja hallinnollisin turvajärjestelyin.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

Liikennevilkku-lehden asiakasrekisteri

24.5.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Liikennevilkun asiakasrekisterin yhteyshenkilö on Tarja Hämäläinen, tarja.hamalainen [at] liikenneturva.fi, p. 020 7282 321.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietoja käsitellään Liikenneturvan asiakaslehden Liikennevilkun tilausten hallintaan ja lehtien postittamiseen asiakkaille. Tietoja voidaan käyttää myös yhteydenpitoon. Henkilötietojen perusteella arvioidaan ja kehitetään lehden levikkiä.

Henkilötietojen käsittely perustuu Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen joko asiakassuhteeseen tai Liikenneturvalle lailla määrättyyn liikenneturvallisuuden edistämistehtävään. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Asiakasrekisterissä käsitellään seuraavia henkilötietoja: nimi, postiosoite, sähköposti, maakunta, organisaatio (yritysasiakkaat).

Miten säilytämme tietojasi?

Henkilötietoja säilytetään siihen asti, kunnes rekisteröity lopettaa tilauksen tai kun Liikenneturva lopettaa tilauksen.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan esim. rekisteröidyltä itseltään mm. sähköpostitse tai puhelimitse, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan. Tietoja voidaan kerätä myös ulkopuolisista lähteistä, kuten lehdistä ja muista julkaisuista, yleisesti saatavilla olevista internet- ja muista lähteistä sekä ulkopuolisten palveluntarjoajien pitämistä rekistereistä.

Tietoja päivitetään rekisteröidyltä itseltään saadun tiedon tai muuta kautta saadun tiedon perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n/ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja käsitellään Liikennevilkun painatuksen ja postituksen hoitavassa yrityksessä.

Tietoja ei siirretä EU:n/ETA:n ulkopuolelle.

Tietoja ei luovuteta muille tahoille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

Postituksen asiakasrekisteri

24.5.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Postituksen asiakasrekisterin yhteyshenkilö on Johanna Lorentz, johanna.lorentz [at] liikenneturva.fi, p. 020 7282 327.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojen perusteella asiakkaalle lähetetään postissa hänen tilaamansa Liikenneturvan materiaali, esim. esitteet tai julisteet.

Henkilötietojen käsittely perustuu sopimukseen, joka syntyy, kun asiakas tilaa Liikenneturvasta materiaalia Liikenneturvan verkkosivujen kautta, puhelimella tai sähköpostilla.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Asiakkaan tiedot: yrityksen tai yhteisön nimi, etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite, paikkakunta, postinumero.

Materiaalin tiedot: tilattu materiaali ja sen määrä, toimitustapa, toivottu materiaalin toimitusaika, käyttötarkoitus, tapahtuman tiedot (ajankohta, paikkakunta, osallistujamäärä, järjestäjä).

Miten säilytämme tietojasi?

Asiakkaan henkilötietoja säilytetään puoli vuotta sen jälkeen, kun materiaali on lähetty Liikenneturvasta. Tällä varmistetaan, että postituksen mahdolliset virheet saadaan korjattua.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Henkilötiedot saadaan asiakkailta itseltään materiaalin tilaamisen yhteydessä, mahdolliset päivitystiedot saadaan myös asiakkaalta.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Asiakkaiden henkilötietoja (nimi, yritys tai yhteisö, osoite) käsitellään Postin palvelussa materiaalin lähettämistä varten. Tietoja ei siirretä EU:n/ETA:n ulkopuolelle.

Tietoja ei luovuteta muille tahoille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötietosi käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

Asiakasrekisteri

9.11.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Asiakasrekisterin yhteyshenkilö on Katja Mäkilä, katja.makila [at] liikenneturva.fi, p. 020 7282 329.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Liikenneturvan asiakasrekisteriä käytetään Liikenneturvan ja sen sidosryhmiin kuuluvien henkilöiden välisen viestinnän hoitamiseen.

Henkilötietojen käsittely voi perustua Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen Liikenneturvalle lailla määrättyyn liikenneturvallisuuden edistämistehtävään. Liikenneturva voi lähettää esim. sähköisiä tiedotteita henkilöille, joiden työnkuvaan ja asemaan liikenneturvallisuusasiat liittyvät.

Henkilötietojen käsittely voi perustua Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen Liikenneturvan ja sen työntekijän väliseen työsuhteeseen.

Henkilötietojen käsittely voi perustua Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen Liikenneturvan ja kouluttajan väliseen sopimussuhteeseen.

Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Henkilötietojen käsittely voi perustua myös rekisteröidyn suostumukseen.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat henkilön nimi, nimike, organisaatio, puhelinnumero, sähköpostiosoite, postiosoite, maakunta, maa, tieto suoramarkkinoinnin kiellosta, sidosryhmä, yhteyshenkilö sekä kieli, mitä käytetään viestinnässä.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Tiedot hävitetään, kun ne arvioidaan tarpeettomiksi, esim. jos henkilö ei enää työskentele liikenneturvallisuusasioiden parissa.

Tiedot poistetaan, kun rekisteröity ilmoittaa, ettei hänen tietojaan saa käsitellä.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta itseltään mm. tapaamisten ja muun yhteydenpidon yhteydessä. Tietoja voidaan kerätä myös ulkopuolisista lähteistä, kuten lehdistä ja muista julkaisuista, yleisesti saatavilla olevista verkkolähteistä sekä ulkopuolisten palveluntarjoajien pitämistä rekistereistä.

Tietoja päivitetään rekisteröidyiltä itseltään saatujen tietojen perusteella sekä oma-aloitteisesti esim. julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella.

Automatisoitu päätöksenteko ja profilointi

Rekisteröityjen henkilötietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon. Rekisteröidyt voidaan määritellä kuuluvan yhteen tai useampaan sidosryhmään, esim. auto- ja liikennetoimittajat, autokoulut, jäsenyhteisöt, kunnat, media. Viestintää voidaan kohdentaa ryhmän, kielen tai maakunnan perusteella, mutta kohdentamisella ei Liikenneturvan harkinnan mukaan ole merkittäviä oikeudellisia tai muita vaikutuksia rekisteröidylle.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterissä olevia henkilötietoja voidaan käsitellä ulkopuolisen palveluntarjoajan tiedotejulkaisujärjestelmässä, josta tietoja ei siirretä ilman Liikenneturvan hyväksymistä eteenpäin. Henkilötietoja käsitellään palveluntarjoajan EU:n ulkopuolella sijaitsevilla palvelimilla.

Henkilötietoja ei luovuteta muille kolmansille osapuolille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötietosi käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden, käyttötapahtumien rekisteröinti ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

 

 

Kouluttajarekisteri

18.11.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Kouluttajarekisterin yhteyshenkilö on Katja Mäkilä, katja.makila [at] liikenneturva.fi, p. 020 7282 329.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Kouluttajien henkilötietojen käsittely perustuu Liikenneturvan ja sen kouluttajien väliseen kouluttajasopimukseen ja sen toimeenpanemiseen.

Kouluttajarekisteriin tallennettuja henkilötietoja käytetään kouluttajatietojen hallintaan, Liikenneturvan ja sen kouluttajien väliseen yhteydenpitoon, toiminnan ja tapahtumien suunnitteluun, toiminnan arviointiin ja kehittämiseen (esim. palautekyselyt) sekä Liikenneturvan tekemiin tutkimuksiin liittyen.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat nimi, yhteystiedot, kotipaikka, syntymäaika, päätoimi, koulutus tai tutkintonimike, kouluttajasopimuksen solmimis- ja päättymispäivämäärä sekä Liikenneturva toimipiste, jonka kanssa kouluttajasopimus on tehty. Rekisterin yhteydessä säilytetään myös kouluttajasopimuksia ja kehityskeskustelulomakkeita.

Rekisterissä ei käsitellä lasten tietoja eikä erityisiä henkilötietoryhmiä.

Miten säilytämme tietojasi?

Kouluttajarekisterissä olevat henkilötiedot säilytetään niin kauan kuin henkilöllä on voimassa oleva kouluttajasopimus Liikenneturvan kanssa. Henkilötiedot hävitetään rekisteristä sopimuksen loputtua.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Kouluttajarekisterin sisältämät tiedot kerätään kouluttajilta itseltään kouluttajasopimuksen tekemisen yhteydessä. Tietoja päivitetään kouluttajilta itseltään sekä Liikenneturvan kouluttajien toiminnasta vastaavilta yhteyshenkilöiltä saatujen tietojen perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta muille tahoille eikä siirretä EU:n/ETA:n ulkopuolelle.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva suojaa henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Henkilötietoja sisältävä manuaalinen aineisto, esim. kouluttajasopimukset ja kehityskeskustelulomakkeet, säilytetään lukitussa paikassa ja tuhotaan välittömästi käyttötarpeen päätyttyä noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja päätöksiä ja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

Liikenneturvallisuusalan ansiomitalit

4.6.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Rekisterin yhteyshenkilö on Sini Aarnio-Kurki, sini.aarnio-kurki [at] liikenneturva.fi, p. 020 7282 311.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Liikenneturva käsittelee mitaliehdokkaita koskevia tietoja ansiomitalin myöntämistä varten ja pitää luetteloa mitalin saaneista.

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on asetus liikenneturvallisuusalan ansiomitalista (445/1992) 5 §: Liikenneturva pitää ansiomitalin saaneista luetteloa.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Ansiomitalien myöntämistä varten käsitellään tietoja henkilöistä, joita on esitetty ansiomitalin saajiksi ja henkilöistä, jotka ovat saaneet ansiomitalin.

Rekisterin sisältämät tiedot: nimi, syntymäaika, arvo tai ammatti, toimipaikka, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, perustelut ansiomitalin myöntämiseksi, toimet liikenneturvallisuusalalla, muu toiminta liikenneturvallisuusalalla, lisätiedot.

Miten säilytämme tietojasi?

Ansiomitalin saajista pidetään luetteloa, joka päivitetään vuosittain. Esityslomakkeita säilytetään sähköisesti 5 vuoden ajan ehdokkaan arvioimiseksi siinä tapauksessa, että häntä ehdotetaan uudelleen.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisterin sisältämät henkilötiedot saadaan henkilöiltä tai tahoilta, jotka tekevät esityksen ansiomitalin saajasta. Liikenneturvalle toimitettavien tietojen oikeellisuudesta vastaa ansiomitalin myöntämistä esittävä taho.

Tietoja ei päivitetä sen jälkeen, kun esitys on saapunut Liikenneturvaan.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n/ETA:n ulkopuolelle

Mitalistiehdokkaiden henkilötiedot tulevat Liikenneturvan hallituksen puheenjohtajan, jäsenten ja heidän varajäsentensä tietoon. Mitalistiehdokkaiden tietoja käsittelevät myös Liikenneturvan hallituksen valitseman palkitsemistoimikunnan jäsenet.

Liikenneturvan hallitus lähettää mitalistiehdokkaiden tiedot luottamuksellisena tietona liikenne- ja viestintäministeriön kirjaamon kautta liikenne- ja viestintäministerille ja tämän sihteerille ansiomitalien myöntämistä varten.

Tietoja ei luovuteta muille tahoille eikä siirretä kolmansiin maihin tai kansainvälisille järjestöille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva suojaa rekisterin käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Rekisterin käyttäjillä on henkilökohtaiset käyttäjätunnukset, salasanat ja käyttäjäkohtaisesti rajatut käyttöoikeudet. Järjestelmässä on tapahtumaseuranta.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Paperille mahdollisesti tulostetut kyseisen vuoden esityslomakkeet tuhotaan mitalien myöntämisen jälkeen tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

 

EAK-kouluttajakurssien (EAK, MPEAK, REAK, EAK65+) ilmoittautumiset

10.10.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

EAK-, MPEAK- ja EAK65+ -kouluttajakurssien ilmoittautumisrekisterin yhteyshenkilö on Toni Vuoristo, p. 020 7282 349, toni.vuoristo [at] liikenneturva.fi.

REAK- kouluttajakurssin ilmoittautumisrekisterin yhteyshenkilö on Pentti Tervo, p. 020 7282 384, pentti.tervo [at] liikenneturva.fi.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojen perusteella arvioidaan, sopiiko kurssi ilmoittautuneelle. Tietojen perusteella suunnitellaan kurssin sisältö sekä hoidetaan yhteydenpito, laskutus ja todistusten kirjoittaminen. Henkilötietojen käsittely perustuu asiakassuhteeseen, joka alkaa, kun henkilö ilmoittautuu EAK-kurssille. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Henkilötietoja voidaan käsitellä myös majoittumisen järjestämiseen yhteistyössä esim. hotellin kanssa.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat kurssista riippuen esim. kurssilaisen nimi, syntymäaika, ammatti, työnantaja, moottoripyöräkerho, yhteystiedot, laskutustiedot ja ajokorttiluokka. Lisäksi voidaan kerätä tietoja ajo- ja kouluttajakokemuksesta sekä suoritetuista EAK-kouluttajakursseista.

Miten säilytämme tietojasi?

Liikenneturva säilyttää tietoja pysyvästi tai siihen asti, kun henkilö itse pyytää niiden poistamista. Pysyvä säilytys perustuu siihen, että kurssin käynyt voi pyytää jälkikäteen Liikenneturvaa vahvistamaan kurssin suorittamisen.

Tiedot poistetaan, jos henkilö ei osallistukaan kurssille.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan kurssilaiselta ilmoittautumisen yhteydessä. Tietoja päivitetään ilmoittautuneilta itseltään saadun tiedon perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n/ETA:n ulkopuolelle

Rekisterin sisältämiä tietoja käsitellään kolmannen osapuolen palvelussa ja tietoja saatetaan käsitellä EU-/ETA-alueen ulkopuolella. Liikenneturva ei luovuta tietoja muille tahoille.

Jos henkilötietoja käsitellään majoittumisen järjestämiseksi, tietoja voidaan luovuttaa esim. hotellille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppanit suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen hävittämisestä annettuja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

Liikenneturvan kyselyt, arvonnat, kilpailut ja tapahtumailmoittautumiset

29.10.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Yhteyshenkilönä toimii Leena Pöysti, leena.poysti [at] liikenneturva.fi, p. 020 7282 333.

Miksi ja millä perusteella käsittelemme henkilötietoja?

Liikenneturva tekee toimintaansa liittyviä kyselytutkimuksia, palautekyselyitä sekä kerää tutkimusaineistoja. Näissä kyselyissä ei yleensä kerätä sellaisia henkilötietoja, joista henkilöt ovat tunnistettavissa. Jos vastaus on yhdistettävissä vastaajaan, kerrotaan siitä kyselyn yhteydessä.

Jos kyselyssä on esim. kilpailu tai arvonta, niin henkilöt ohjataan toiseen kyselyyn, jossa henkilötietojen käsittely perustuu henkilön omaan suostumukseen.

Liikenneturva kerää ilmoittautumisia erilaisiin tapahtumiin. Kerättyjä henkilötietoja käsitellään vain tietyn tapahtuman järjestämistä varten. Tämä käsittely perustuu Liikenneturvan oikeutettuun etuun liittyen tapahtumaan ilmoittautuneen ja Liikenneturvan välillä olevaan suhteeseen. Suhde syntyy, kun henkilö ilmoittautuu Liikenneturvan järjestämään tilaisuuteen, ja kun käsittely tapahtuu tarkoituksiin, joita ilmoittautunut on kohtuudella voinut odottaa henkilötietojen keräämisen ajankohtana ja sen yhteydessä. Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Anonyymeissä kyselyissä ei kerätä henkilötietoja.

Arvonnoissa ja kilpailuissa kerätään pääsääntöisesti vastaajien sähköpostiosoitteet.

Tapahtumien ilmoittautumiskyselyissä voidaan kysyä esim. nimi, yhteystiedot, erityisruokavaliot, majoittumis- ja kuljetustarpeet sekä osallistuminen erilaisiin työpajoihin tms.

Miten säilytämme tietojasi?

Jos tutkimusaineistoon liittyy henkilötietoja, ne säilytetään toistaiseksi. Jos palautekyselyihin liittyy henkilötietoja, ne säilytetään siihen asti, kun toiminnan arviointi on raportoitu ja hyväksytty.

Arvontoihin ja kilpailuihin osallistuneiden henkilötiedot hävitetään heti, kun voittajiin on saatu yhteys.

Tapahtumailmoittautumisiin liittyvät henkilötiedot hävitetään heti, kun tapahtumiin liittyvät järjestelyt ovat ohi.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Arvontoihin ja kilpailuihin osallistuvien henkilöiden tiedot saadaan heiltä itseltään. Tietoja ei päivitetä, koska ne hävitetään heti arvonnan suorittamisen jälkeen.

Tapahtumien ilmoittautumiskyselyissä tiedot saadaan rekisteröidyiltä itseltään. Tietoja voidaan päivittää heiltä itseltään saadun tiedon mukaan.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Arvontoihin ja kilpailuihin osallistuvien tai tapahtumiin ilmoittautuneiden henkilötietoja käsitellään kolmannen osapuolen palvelussa.

Tapahtumien ilmoittautumiskyselyissä kerättyjä tietoja voidaan luovuttaa tapahtuman järjestämiseen osallistuville yhteistyökumppaneille (esim. hotellille), muille kolmansille osapuolille tietoja ei yleensä luovuteta.

Liikenneturvan yhteistyökumppani ja sen alihankkijat saattavat käsitellä henkilötietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolella. Sikäli kuin yhteistyökumppani ja/tai sen alihankkija käsittelee henkilötietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolella, yhteistyökumppani huolehtii, että EU:n tietosuojavakiolausekkeet 2010/87/EU henkilötietojen siirrosta EU:n/ETA-alueen ulkopuolelle tai tietosuoja-asetuksen hyväksymä vastaava oikeudellinen suoja soveltuvat tällaiseen siirtoon tai käsittelyyn

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen säilyttämisestä annettuja päätöksiä ja ohjeita.

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

.

 

Henkilöstö- ja taloushallinto, kouluttajat ja muut palkkionsaajat

29.10.2018

Kuka tietojasi käsittelee?

Rekisterinpitäjänä toimii Liikenneturva (PL 29, 00421 Helsinki).

Rekisterin yhteyshenkilö on Anne Antinaho, p. 020 7282 313, anne.antinaho [at] liikenneturva.fi.

Miksi ja millä perustella käsittelemme henkilötietojasi?

Rekisterin avulla hoidetaan palkanmaksu sekä matkakustannusten korvaukset.

Henkilötietojen käsittely voi perustua lakisääteisiin velvoitteisiin tai Liikenneturvan oikeutettuun etuun perustuen Liikenneturvan ja palkkionsaajan väliseen työsuhteeseen. Käsittely voi perustua myös sopimuksen täytäntöön panemiseen. Henkilötietoja käsitellään, jotta voidaan maksaa työ- tms. sopimuksessa sovittu palkkio tai matkakustannusten korvaukset.

Rekisteröityjen edut tai perusoikeudet – ja vapaudet eivät syrjäydy em. oikeutettuun etuun perustuvassa henkilötietojen käsittelyssä.

Mitä tietoja sinusta keräämme?

Rekisterissä voi olla seuraavia tietoja:

  • nimi, henkilötunnus
  • osoite, puhelinnumero, sähköposti
  • pankkitili, verokorttitiedot

Rekisterissä ei pääsääntöisesti käsitellä lasten henkilötietoja tai erityisiä henkilötietoryhmiä. Rekisterissä voi kuitenkin olla alle 16-vuotiaiden lasten tietoja liittyen palkkioiden maksuun. Liikenneturva kerää alle 16-vuotiaiden lasten huoltajilta luvan lasten henkilötietojen käsittelyyn.

Miten säilytämme tietojasi?

Tiedot säilytetään vähintään lakien (esim. kirjanpitolaki, ennakkoperintälaki, työaikalaki) määräämän ajan.

Mitkä ovat henkilötietojen tietolähteet ja kuinka tietoja päivitetään?

Henkilötiedot saadaan rekisteröidyltä itseltään ja päivitetään heiltä saadun tiedon perusteella.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Henkilötietojen luovutukset ja siirrot sekä tietojen siirto EU:n/ETA:n ulkopuolelle

Liikenneturva siirtää henkilötietoja yhteystyökumppanille, jolta hankitaan palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistopalveluja.

Liikenneturva luovuttaa henkilötietoja lakien perusteella viranomaisille ja muille toimijoille.

Liikenneturvan yhteistyökumppani ja sen alihankkijat saattavat käsitellä henkilötietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolella. Sikäli kuin yhteistyökumppani ja/tai sen alihankkija käsittelee henkilötietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolella, yhteistyökumppani huolehtii, että EU:n tietosuojavakiolausekkeet henkilötietojen siirrosta EU:n/ETA-alueen ulkopuolelle tai tietosuoja-asetuksen hyväksymä vastaava oikeudellinen suoja soveltuvat tällaiseen siirtoon tai käsittelyyn

Tietoja ei luovuteta muille tahoille.

Miten suojaamme tietosi?

Liikenneturva ja sen yhteistyökumppani suojaavat henkilötiedot käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojakeinoja. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö. Suojakeinoja ovat lisäksi käyttöoikeuksien myöntäminen, käyttötapahtumien rekisteröinti sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Jos rekisteriin saadaan manuaalista tietoaineistoa tai sitä tulostetaan, säilytetään sitä lukitussa tilassa. Tarpeeton manuaalinen aineisto hävitetään tietoturvallisesti noudattaen tietojen säilyttämisestä annettuja päätöksiä ja ohjeita.

.

 

Sinun oikeutesi ja kuinka niitä käytät

Sinulla on oikeus:

  • saada läpinäkyvästi tietoa henkilötietojen käsittelystä
  • tarkistaa käsitteleekö Liikenneturva sinun henkilötietojasi, mitä tietoja se käsittelee ja miten
  • vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä
  • poistaa sinua koskevat tiedot esim., jos tietosi käsittely perustuu suostumukseesi
  • siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, jos tietojesi käsittely perustuu suostumukseesi tai sopimukseen ja tietoja käsitellään automaattisesti
  • rajoittaa tietojen käsittelyä tietyissä tilanteissa
  • vastustaa käsittelyä, voit esim. milloin tahansa kieltää uutiskirjeidemme ja tiedotteidemme lähettämisen. Yksinkertaisimmin tämä onnistuu sähköisessä viestissä olevan linkin avulla.
  • vastustaa automatisoituja yksittäispäätöksiä, profilointi mukaan luettuna.

Keneen voin olla yhteydessä?

Tietosuojaan liittyvissä tarkastus-, korjaus- tai kieltoasioissa voit ottaa kirjallisesti yhteyttä osoitteella:

Liikenneturva
Kirjaamo
PL 29
00421 Helsinki
kirjaamo [at] liikenneturva.fi

Huomioithan, että voimme varmistaa henkilöllisyytesi ennen pyyntösi täyttämistä. Pyyntöön pyritään vastaamaan pääsääntöisesti siinä ajassa, mikä on säädetty EU:n tietosuoja-asetuksessa – eli noin kuukauden kuluessa.

Voit käyttää tarkastusoikeuttasi kerran vuodessa maksutta. Jos tarkastuspyyntösi olisivat ilmeisen perusteettomia tai kohtuuttomia, tai jos esittäisit niitä toistuvasti tai jos pyytäisit useampia jäljennöksiä, perimme pyynnön toteuttamisesta hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan maksun 50 euroa kerralta tai kieltäydymme pyynnön toteuttamisesta.

Oikeutesi tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä kantelu valvontaviranomaiselle. Suomen valvontaviranomaiselle tehdyt valitukset osoitetaan osoitteella:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
PL 800
00521 Helsinki
tietosuoja [at] om.fi