Tiedote
Autoilu
Kouvola

Kaikilla hyvinvointiasemilla vierailevat Liikenneturvan kouluttajat sekä liikenneopettajat Tiina Hannula tai Jari Kujala opastamassa turvalliseen autoiluun. He myös esittelevät turvavyösiepparin, kääntölevyn ja apukahvan käyttöä ikäihmisen autoilua helpottavina apuvälineinä.

Geriatri Sari Mäkelän videoitu haastattelu ”Ikääntyneen ajoterveys lääkärin näkökulmasta” nähdään viidellä eri hyvinvointiasemalla. Elimäellä ja Inkeroisissa kuullaan myös Kouvolan kaupungin ikäihmisille tarjoamista joukkoliikenteen mahdollisuuksista joukkoliikennelogistikko Hanna Piispa-Malisen opastamana.

Kymenlaakson ikäihmisten liikennevahingot koko maan tasolla

Koko maassa vuonna 2016 tieliikenteessä loukkaantuneista oli 15 prosenttia iäkkäitä (yli 65-vuotiaita) ja kuolleista joka neljäs oli iäkäs. Kymenlaaksossa tieliikenteessä loukkaantuneista suhteellinen osuus on ikääntyneiden osalta lähes sama eli vuoden 2016 Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 14 prosenttia liikenteen loukkaantumisista tapahtui yli 65-vuotiaille.

Koko maassa liikennevahingoissa loukkaantuneiden iäkkäiden määrä on pysynyt kymmenen vuotta samalla tasolla. Kaakkois-Suomen väestössä ikääntyneiden suhteellinen osuus ja samalla iäkkäiden ajokortillisten määrä on tulevina vuosina merkittävästi kasvamassa muuta Suomea nopeammin.

Autoilutietoa ikäihmisille -teemaviikko käynnistyy Inkeroisten Hyvinvointiasema Sarastuksesta maanantaina 3.4.2017 kello 13.00 Jari Kujalan puheenvuorolla ikäihmisen turvallisesta liikkumisesta.

Liikenneaiheisen teemaviikon järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Liikenneturvan Kouvolan toimipiste sekä Kouvolan kaupungin hyvinvointiasemat. Lisäksi viikon järjestelyissä ovat mukana Kouvolan ammatillinen aikuiskoulutuskeskus ja Xamk. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan tilaisuuksia!

Lisätietoja:

Hyvinvointiasemat: Palveluohjaaja Kati Kunnaala (puh. 040- 716 4330)
Liikenneturva: yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, (puh. 040 5341183)

Tagit: 
Iäkkäät, teemaviikko, kouvola