Siirry sisältöön

Liikenneturvan tutkimuspäälliköksi Marja Pakarinen

Marja Pakarinen (PhD) on nimitetty Liikenneturvan tutkimuspäälliköksi 16.1.2023 alkaen. Pakarinen siirtyy Liikenneturvaan Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä.

Liikenneturvan tutkimuspäälliköksi on nimitetty 16.1.2023 alkaen terveystieteiden tohtori (PhD) Marja Pakarinen.

Pakarinen on työskennellyt sosiaali- ja terveysalan järjestöissä useissa kehittämisen, johtamisen, viestinnän ja vaikuttamistyön tehtävissä yli 16 vuotta. Ennen Liikenneturvaa hän toimi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n toiminnanjohtajan sijaisena sekä kehittämispäällikkönä.

”Marja tuo mukanaan roppakaupalla uutta osaamista. Liikenneturvan työssä on paljon yhteisiä teemoja sosiaali- ja terveysalaan liittyen alkaen päihteistä, mielenterveydestä ja eriarvoisuudesta”, vahvistaa Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen.  

”Liikenneturvallisuus koskettaa meitä kaikkia ja on osa ihmisten hyvinvoinnin edistämistä yhteiskunnassa. On hienoa päästä kehittämään liikenneturvallisuutta yhdessä eri toimijoiden kanssa. Erityisesti työskentelen sen parissa, että toiminta perustuu jatkossakin vahvasti tutkittuun, ajankohtaiseen tietoon. On tärkeää, että liikenneturvallisuuteen vaikuttavia muutoksia, ilmiöitä ja tutkimuskenttää seurataan ja nostetaan laajasti yhteiskunnalliseen keskusteluun”, tähdentää Liikenneturvan uusi tutkimuspäällikkö Marja Pakarinen.

Aiempi tutkimuspäällikkö Juha Valtonen jatkaa Liikenneturvassa johtavana asiantuntijana.