Siirry sisältöön
Liikenneturvan joulukalenterista täsmätärpit tien päälle

Jää, sohjo, pimeys ja mielessä pyörivät jouluvalmistelut ovat kaikki asioita, jotka haastavat loppuvuoden liikenteessä. Liikenneturvan tämänvuotisessa joulukalenterissa toivotetaan turvallista adventtiaikaa liikenteeseen 24 eri vinkillä.

Joululiikenne ei poikkea muusta talviliikenteestä. Riskit ovat tyypillisesti suurimmillaan, kun lämpötila laskee nollan tienoille. Myös nopeat kelivaihtelut kasvattavat onnettomuusriskiä. Riskiä pienentääkseen on tiellä liikkujan sopeutettava kulkuaan muuttuneisiin olosuhteisiin. Liikenneturvan tämänvuotisessa joulukalenterissa keskitytäänkin antamaan konkreettisia vinkkejä tien päälle turvallisen menon tueksi.

”Tämänvuotisessa joulukalenterissa äänessä ovat liikenneturvalaiset ympäri Suomen. Valtakunnallisena toimijana meillä on 12 eri aluetoimipistettä, joista jokaisesta tulee vähintään yksi tervehdys kalenteriin. Vinkkejä on tulossa niin kännykän käyttöön, turvaväleihin kuin talvipyöräilyynkin liittyen”, kertoo Liikenneturvan viestinnän suunnittelija Anni Muukkonen.

Joulukalenterin luukkuja avataan Liikenneturvan Facebookissa. Jokaisen luukun yhteydessä on myös mahdollista osallistua arvontaan, jossa tänä vuonna palkintona on luvassa elokuvalippuja. Osallistua voi vaikka joka päivä jouluun asti.

”Joulukalenterilla haluamme muistuttaa, että ikäviltä yllätyksiltä tien päällä välttyy monesti ennakoimalla. Liikenteessä kaivataan tänäkin vuonna virkeää läsnäoloa ja keskittymistä, jotta pääsemme kaikki turvallisesti joulun viettoon”, Muukkonen kiteyttää.