Siirry sisältöön
Joulurauha julistetaan liikenteeseen virtuaalisesti 21.12. Rovaniemeltä

Liikenneturva, Lapin poliisilaitos ja Lapin ELY-keskus julistavat 13. kerran liikenteen joulurauhan. Tapahtuma järjestetään virtuaalisesti osana Rovaniemen kaupungin joulukalenteria 21.12.2020 klo 18.00.

”Joulurauhan julistuksella haluamme muistuttaa siitä, kuinka tärkeää liikenteessä on noudattaa nopeusrajoituksia, liikennesääntöjä, ajaa kelin mukaisesti ja erityisesti huomioida muut tienkäyttäjät”, listaa ylikomisario Rauno Pätsi Lapin poliisilaitoksesta.

Joululiikenne tulee olemaan vilkasta tänäkin vuonna. Varaa matkaan riittävästi aikaa, noudata varovaisuutta ja huolellisuutta liikenteessä – kiire pois ja joulurauha myös liikenteessä. 

”Muista, että liikenne on yhteispeliä ja ota muut liikkujat huomioon ja anna tarvittaessa tilaa. Varaudu myös hirvieläinten mahdolliseen kohtaamiseen ja Pohjois-Suomessa varo erityisesti poroja. Lataa ja käytä Porokello-sovellusta, josta näet porovaroituksia”, toteaa Lapin ELY-keskuksen ylijohtaja Jaakko Ylinampa.

Liikenneturvan vinkit turvalliseen joululiikenteeseen

Liikenneturvan koulutusohjaaja Pentti Tervo vinkkaa ennakoinnin olevan avain turvalliseen joululiikenteeseen.

Aattoon on vielä pari päivää aikaa, mutta matkantekoon voi jo valmistautua. Varmista, että menopelisi on kunnossa, tutustu sääennusteisiin ja tarkista reitti ennakkoon. Kiinnitä lahjat ja muu matkatavara kyytiin huolellisesti oli alla sitten kumipyörät tai jalakset.

”Eikä kuljettajan sovi sivuuttaa itsestään huolehtimista. Pyri nukkumaan riittävästi ennen ajoa ja vältä terästettyjä glögejä tai ajamista sairaana. Sama koskee toki myös itse pukkia: levänneenä jaksaa aaton keikat paremmin ja reen ohjakset pysyvät kädessä koko illan”, opastaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Pentti Tervo.

Joulupukilla on myös tärkeää kerrottavaa joulun viettoon matkaaville. Joulupukin tervehdyksen ja neuvot joululiikenteeseen kuulet seuraamalla Joulurauhan julistusta suorana Rovaniemen kaupungin, Lapin poliisilaitoksen, ELY-keskuksen tai Liikenneturvan Facebook-sivuilta.

Koronan takia emme järjestä tänä vuonna yleisötapahtumaa, tule siis linjoille:

Rovaniemen joulukalenteri
Liikenneturva
Lapin ELY-keskus
Lapin poliisilaitos
Rovaniemen kaupunki (YouTube -tallenne katsottavissa myös jälkikäteen)